„Bijau, kad neieškoma tų kaltųjų, panašu, kad nebus ieškoma. Maždaug taip - Rokas Masiulis nieko nesupranta. Aš tikiu, kad Algirdas Monkevičius daugiau supranta švietimo sistemoje negu Rokas Masiulis, tačiau tai nereiškia, kad Rokas Masiulis šneka vien nesąmones. Reikia iškelti purslus į paviršių ir išsiaiškinti - ne tai, kuris ministras labiau teisus, bet ar buvo padaryti nusižengimai ir kas už tai atsakingas“, - „Žinių radijui“ penktadienį sakė E. Gentvilas.

Trečiadienį R. Masiulis socialiniame tinkle pareiškė, kad audito metu buvo nustatyta „labai negerų dalykų“, ministras užsiminė esant „bendrą voratinklį, kur viešųjų pirkimų pinigai pasidalinami tarp savų“.

ELTA primena, kad praėjusių metų gruodžio pabaigoje susisiekimo ministras R. Masiulis, laikinai ėjęs švietimo ir mokslo ministro pareigas, pavedė atlikti auditą Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje bei 17-oje jos reguliavimo srities įstaigų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras A. Monkevičius, reaguodamas į R. Masiulio teiginius, pabrėžė, jog pateiktose audito išvadose nemato faktų, kurios verstų kalbėti apie galimą baudžiamąją atsakomybę. Jo teigimu, auditas neaptiko įvykdytų nusikaltimų faktų. Galiausiai ketvirtadienį jis „Lietuvos ryto televizijai“ pareiškė, kad komentuodamas auditą R. Masiulis nėra įsigilinęs.

Savo ruožtu Vyriausybės vadovas Saulius Skvernelis ragino susisiekimo ministrą nekomentuoti su švietimu susijusių reikalų.