„Į šį postą (aplinkos ministro. - ELTA) akivaizdžiai pretendavo valdančiųjų „valstiečių“ partneriai „socialdarbiečiai“ - Gedimino Kirkilo partija. Ji siūlė savo frakcijos seniūną Andrių Palionį, bet nepavyko, siūlė Irmą Gudžiūnaitę - netiko. Ir štai dabar „valstiečiai“ pasigriebė tą postą. Akivaizdu, kad „valstiečiai“ pradeda apgaubti savo mažuosius partnerius, ir jiems iš esmės nebeliko nieko“, - „Žinių radijui“ penktadienį kalbėjo E. Gentvilas.

„Tai yra kaina, kurią moka už postelių turėjimą „socialdarbiečiai“, būdami šioje valdančiojoje daugumoje. Tačiau Vyriausybėje jie nebeturi nė vieno savo ministro, atstovaujančio jiems. Formaliai, žinoma, yra Linas Linkevičius, kuris yra ir šios frakcijos narys, tačiau iš esmės tai jau ne jų sprendimu (į užsienio reikalų ministrus. - ELTA) jis buvo paskirtas“, - teigė liberalų lyderis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šią savaitę pritarė premjero teikiamai Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko K. Mažeikos kandidatūrai į aplinkos ministrus.

„Valstiečiams“ priklausantis Seimo narys vadovaus ministerijai, kuri pastaruosius 4 mėnesius neturėjo vadovo.

Aplinkos ministerija vadovo neturi nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vadovo vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau prezidentė ją atmetė, argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų.

S. Skvernelis aštriai sureagavo į tokį šalies vadovės sprendimą, nes, pasak jo, prezidentė atmetė jau suderintą kandidatūrą. Tačiau, Prezidentūros teigimu, prezidentė nedavė jokių pažadų, kad I. Gudžiūnaitės kandidatūrai bus pritarta. Prezidentūra pabrėžė, kad D. Grybauskaitės sprendimą lėmė tai, jog susitikime I. Gudžiūnaitė neparodė vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių.