Jis sako, kad tai yra galimybė Estijai išsakyti šalies ir visos Europos Sąjungos poziciją dėl Rusijos vykdomų pažeidimų, tačiau Lietuvos vadovų vizito į Maskvą būtinybės nemato.

„Nežinau argumentų ir motyvų, manau, kad šalies vadovė mato, kad tai yra būtina Estijos valstybės ir Estijos žmonių interesams apsaugoti ir ginti. Jei sprendimas jos susijęs su šiais tikslais (...), aš tai vertinu kaip tos valstybės interesų, žmonių interesų atstovavimą“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Kremlius trečiadienį patvirtino, kad šiuo metu ruošiamasi prezidentų susitikimui Maskvoje per balandžio 18-ąją vyksiantį Estijos prezidentės vizitą Rusijoje. Estijos prezidentūra BNS tvirtino, kad tai yra „absoliučiai įprasta diplomatinė praktika“ ir kad abu prezidentai tikrai turi pakankamai temų aptarimui.

S. Skvernelis svarsto, kad Estijos vadovė turės galimybę „išsakyti aiškiai ir drąsiai poziciją bendrą Europos Sąjungos ir Estijos apie tai, kaip Rusija elgiasi, apie sankcijas, pažeidimus tarptautinės teisės“, taip pat priminti šalies interesus.

Jis pats sako, jog šiuo metu nemato Lietuvos vadovų vizito į Maskvą „reikalingumo ir būtinumo“.

„Bet jei tokios realios situacijos, grėsmės mūsų šalies gyventojams kiltų, būtų galima viską svarstyti, siekiant padaryti taip, kad būtumėme apginti mes, kaip valstybė, mūsų šalies gyventojų interesai. Bet šiandien tokio poreikio, kalbant apie situaciją Lietuvoje, nematau“, – teigė S. Skvernelis.