„Aš kalbėjau ir kalbu, kad mes visi turime jausti atsakomybę ir dirbti valstybei, jos žmonių labui, tėvynės labui ir aukščiausios institucijos vadovai tą atlieka (...). Mes rodome, kad galime dirbti konstruktyviai, nepaisant pažiūrų skirtumų arba požiūrių skirtumų, dėl valstybės interesų sprendimai priimami tokie, kokie turi būti priimami“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė premjeras.

Pasak premjero, didžiausius konfliktus tarp jo ir prezidentės įžvelgia politologai.

„Aš pasižiūrėjau politologų tokį pikdžiugišką norą toliau kiršinti ir įnešti įtampą tarp manęs ir prezidentės, kam nėra jokio pagrindo“, - teigė premjeras.

Prezidentė D. Grybauskaitė pritarė premjero teikiamai Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko K. Mažeikos kandidatūrai į aplinkos ministrus.

Aplinkos ministerija vadovo neturėjo nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vadovo vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau prezidentė ją atmetė argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų. S. Skvernelis aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą, nes, pasak jo, prezidentė atmetė jau suderintą kandidatūrą.