Pasak buvusios parlamentarės, prieš Š. Gustainio projektą ji taip pat buvo pateikusi greitųjų kreditų suvaržymo projektą, bet jis nesulaukė palaikymo, taip pat iš šalies atsirado daug neigiamų vertinimų, tokių kaip Arvydo Sabonio prašymas projekto neteikti.

„Prašome atsiimti projektą, nes greitieji kreditai remia sportą“, – pristatė A. Sabonio prašymą D. Teišerskytė.

„Mano pateiktos greitųjų kreditų pataisų projektas buvo labai griežtas kreditams (...) Š. Gustainio pataisos atrodė taip pat griežtos, ir balsavau „už“, nes jos atrodė teisingos, ir frakcijoje tokia nuomonė taip pat buvo“, – teigė ji.

D. Teišerskytė sakė, kad Vartojimo kredito įstatymo pataisų projekto tikrai reikėjo. Pasak jos, jai skųsdavosi visuomenė, kad kreditai išduodami per lengvai ir su didelėmis palūkanomis.

„Kad nebūtų išduoti kreditai telefonu, elektroniniu paštu. Daug žmonių ateidavo su skundais, kad kreditai išduoti per lengvai (...) Mano šeimoje buvo atvejis, kai mergaitė pasiėmė, ir turėjo šeimos nariai atiduoti“, – pasakojo D. Teišerskytė.

Pasak jos, jokio spaudimo iš šalies ji nejautė ir už Š. Gustainio pataisas ji balsavo, nes jomis tikėjo.

„Tai yra žmonės, liberalai, jie daro tai, kuo tiki, kodėl aš turėčiau balsuoti už Eligijaus Masiulio ar Š. Gustainio pataisas, jei aš tuo netikiu. (...) Tuo metu Š. Gustainio pataisose suvaržymų tikrai buvo nemažai, atrodė teisingos“, – sakė ji.

Pasak buvusios parlamentarės, frakcijos seniūnas buvo E. Masiulis. Susirinkimai trukdavo valandą iki posėdžio, o įstatymo projektus pristatinėdavo tie, kas juos ir teikė. Pasak jos, bendros pozicijos buvo derinamos, bet liberalai balsavo taip, kaip „jie tikėjo“.

„Aš kartais nusižengdavau frakcijos balsavimui ir balsuodavau taip, kaip aš tikėjau, tose srityse, kuriose aš išmanau“, – teigė ji.

D. Teišerskytė teigė, jeigu būtų labiau įsigilinusi į Š. Gustainio pataisas bei būtų sužinojusi, kad jos lengvina Vartojimo kreditų gavimus, o ne griežtina, būtų tikrai balsavusi „prieš“.

Prokurorui Justui Lauciui perskaičius ikiteisminio tyrimo metu duotus liudijimus, D. Teišerskytė sakė, kad liudijimus po apklausos ji pasirašė, bet nebuvo perskaičiusi teksto. Pasak jos, šiandien išgirdus liudijimus, ji mato neatitikimų.

Advokatui Linui Belevičiui paklausus, ar prokuroras žinojo ir vis tiek prašė pasirašyti liudijimus, D. Teišerskytė patvirtino, kad taip.

„Apklausa buvo ilga, buvau pavargusi, pasakiau, kad skubu. Čia prokuroras nėra kaltas, kad aš atsisakiau perskaityti“, – sakė D. Teišerskytė.

ELTA primena, kad rezonansą sukėlusioje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Įtariama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio partijos tarybos narys Šarūnas Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys – daugiau nei 27 tūkst. eurų. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis – kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 – praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.