„Artimiausiomis dienomis tikrai netrūks saulės spindulių, didesnių permainų, tikėtina, jog neatneš ir savaitės pabaiga. Nors orai bus tikrai gražūs, visgi, pūs nemalonus vėjas“, – teigia gismeteo.lt direktorius Kęstutis Petkevičius.

Anot jo, vėjas sustiprės trečiadienį ir ketvirtadienį, jo gūsiai gali siekti ir 14-18 metrų per sekundę.

„Vakariniuose šalies rajonuose gūsiai bus stipresni, tad tai gali trukdyti žmonėms pasimėgauti saulėtu pavasariu. Net ir savaitgalį išsilaikys vidutinio stiprumo vėjas“, – teigia pašnekovas.

Sinoptiko teigimu, pamažu šils ir naktys, todėl rytai nebebus tokie žvarbūs.

„Savaitės pradžioje naktimis daug kur, ypač rytinėje šalies dalyje, vyravo silpnai neigiama temperatūra. Tad rytai buvo žvarboki, dažnam dar ir pirštinaičių prireikė, o vairuotojams teko paplušėti prie savo automobilių. Savaitei baigiantis naktys jau numatomos šiek tiek šiltesnės, vietomis dar bus apie nulį, nors didesnėje šalies dalyje temperatūra bus jau silpnai teigiama“, – prognozuoja K. Petkevičius.

Trečiadienį, ketvirtadienį, pašnekovo teigimu, termometrų stulpeliai kils iki 9-12 laipsnių šilumos. „Laipsniu kitu vėsiau bus Kuršių nerijoje. Panaši tendencija išsilaikys iki pat savaitės pabaigos, tad labai didelių temperatūros šuolių nenumatoma“, – sako pašnekovas.

Savaitgalis, jo teigimu, numatomas dar šiltesnis, lietuviai galės pasimėgauti net 14 laipsnių šiluma.

„Kalbant apie kritulius, tai kol kas dėl jų galvos sukti tikrai nereikės, o skėčiai galės ilsėtis. Nuo pat savaitės pradžios įsivyravę sausi ir saulėti orai laikysis ir toliau. Savaitgalį debesys gali būti didesni, tačiau, remiantis dabartiniais duomenimis, kritulių tikimybė maža“, – pavasariškomis naujienomis dalijasi jis.

Vis dėlto K. Petkevičius lietuviams primena, kad pavasariški orai apgaulingi ir palikti šalikų spintoje dar nederėtų: „Nors pasirodžiusi saulė paskatina žmones rinktis pavasariškus rūbus, dažnas ir šaliką jau atideda į šalį ir pan., visgi reikėtų atminti, kad tokiu metu galima labai lengvai peršalti. Dėl vyraujančio vėjo jutiminė temperatūra lauke taip pat bus mažesnė nei fiksuos termometrai, tad reikėtų tai įvertinti ir tinkamai apsirengti einant laukan.“