G. Nausėda sakė, kad, jei būtų išrinktas, norėtų, kad gynybos klausimais jam patarinėtų gen. ltn. J. V. Žukas, o užsienio politikos klausimais – L. Kojala.

Kariuomenės vadas DELFI patikino nederinęs su G. Nausėda šio klausimo.

„Jis, kaip kandidatas į prezidentus, po Vasario 16-osios buvo atėjęs į mano ofisą pakalbėti nacionalinio saugumo klausimais. Tai buvo visiškai atvirai padaryta. Mano ofisas yra atviras visiems kandidatams į prezidentus.

Aš nedalyvauju rinkiminiame štabe arba rinkiminėje kampanijoje. Jis tiesiog pasakė, kad kviestų mane, bet čia jokio susitarimo nėra. Jeigu kviestų, svarstyčiau, bet svarstyčiau lygiai taip pat kaip ir kiekvieno kito kandidato pasiūlymą“, – kalbėjo J. V. Žukas.

Generolas teigė, kad jam yra garbė, kad vertina jo darbą, tačiau dar kartą pabrėžė, kad nedalyvauja jokio kandidato rinkiminėje kampanijoje, ir, kad susitiks su bet kuriuo kandidatu į prezidentus, jei tik kreipsis.

Kojala patikino, kad rinkiminėse kampanijose nedalyvauja

Rytų Europos studijų centro vadovas Linas Kojala ir dėstė, kad rinkiminėse kampanijose nedalyvauja ir nesiruošia dalyvauti.

„Malonu, kai esi viešai įvertinamas už kompetenciją bei nuveiktus darbus – kad ir ankstyvoje akademinio/analitinio kelio fazėje. Dar smagiau, jog TSPMI ir analitinių centrų (think-tank) veikla pasirodo esanti prasminga plataus politinio spektro politikams; už tai esu nuoširdžiai dėkingas ir ponui G. Nausėdai, ir kitiems politikams“, – feisbuke rašė L. Kojala.

Tačiau politologas patikino, kad šiuo metu jo pastangos yra nukreiptos į užsienio bei saugumo politikoje dirbančių analitinių centrų Lietuvoje vystymą.

„Daug padaryta, bet yra kur tobulėti“, – rašė L. Kojala.