L. Kukuraitis antradienį „Žinių radijui“ sakėsi nenumanąs kodėl G. Nausėda tapęs prezidentu pirmiausia norėtų pakalbėti apie jo, kaip ministro, tolesnį likimą.

„Nesame jokiame formate bendravę. Vieną kartą esame dalykiniame kontekste susitikę - Socialinių reikalų ir darbo komitete. Tuomet buvo svarstoma mokesčių reforma ir socialinio draudimo įmokų lubų (klausimas. - ELTA). Tuo metu kandidatas į prezidentus dalyvavo ir atstovavo būtent tai pusei, kuri palaikė įmokų lubas „Sodroje“, - sakė L. Kukuraitis, pabrėždamas, kad su G. Nausėda neteko diskutuoti jokiais kitais socialinės apsaugos klausimais.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras visgi sukritikavo jo darbo rezultatais suabejojusį G. Nausėdą. Ministras sakė abejojantis, ar prezidento posto siekiantis ekonomistas yra gerai susipažinęs su jo vadovaujamos ministerijos kuruojamomis sritimis.

„Man keletas minčių kyla išgirdus jo pavardę - tai, kad kandidatas arba neturėjo laiko, arba tiesiog nėra susipažinęs su socialinės apsaugos sistema, kuri yra be galo plati: tai yra ir apsaugos sistema, ir užimtumo sritis ir „Sodra“, - radijo eteryje kalbėjo L. Kukuraitis ir kvietė G. Nausėdą susitikti. Pasak jo, jei pretendentus į prezidentus tikrai nori kažką keisti socialinės apsaugos srityje, pasiūlymus turėtų teikti jau dabar.

„Jeigu norisi dar šioje Seimo kadencijoje socialinės apsaugos srityje kažką iš esmės pakeisti, tai reikėtų ne susitikti birželio ar liepos mėnesiais, bet susitikti jau dabar, nes sprendimai dėl 2020 metų daromi dabar. Tad jeigu kandidatas turi labai konkrečių įžvalgų, klausimų ar net siūlymų, aš net pats kviesčiau susitikti“, - apibendrino L. Kukuraitis.

G. Nausėda pirmadienį laidoje „DELFI Dėmesio centre“ duotame interviu teigė, kad tapęs prezidentu teiktų Sauliaus Skvernelio kandidatūrą į premjerus, tačiau kai kuriems ministrams turėtų kritinių klausimų, kurie lemtų jų tolesnį darbą. Vienas tokių, pabrėžė G. Nausėda, yra socialinės apsaugos ir darbo ministras.