„Seimo narys D. Kepenis naudojasi savo statusu, Seimo tribūna ir šia komisija skleisti melagingas ir visuomenės sveikatai, ypač pavojingas sąmokslo teorijas ir sąmoningai klaidinančius teiginius apie skiepus. Tokia veikla, ypač esant tymų protrūkiui, jeigu toliau bus toleruojama ir nebus sustabdyta, kels pavojų ir visuomenės saugumui, nes prisidės prie dezinformacijos skleidimą“, – pranešime spaudai cituojamas G. Landsbergis.

Pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, tokia Sveikos gyvensenos komisijos pirmininko veikla visiškai diskredituoja ir šią komisiją, ir Seimą kaip instituciją.

„Parlamento rūmai ir tribūna bei ši konkreti parlamento sukurta komisija naudojama melui ir pavojingai visuomenės sveikatai propagandai skleisti. Labai apmaudu, kad „sveikos gyvensenos“ sąvoka komisijos pirmininko iniciatyvomis, tampa diskredituojama. Deja, iš šios komisijos per pastaruosius metus neteko girdėti apčiuopiamų ir realių pasiūlymų dėl ligų prevencijos – visuomenės fizinio aktyvumo, sveikesnės mitybos įpročių skatinimo ar pan. Anaiptol, komisijos pirmininkui ji tapo platforma klaidinti visuomenę ir paneigti mokslo pasiekimus“, – pabrėžė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Du konservatoriai - Kęstutis Masiulis ir Andrius Kupčinskas iš Seimo Sveikos gyvensenos komisijos pasitraukė praėjusią savaitę.

DELFI primena, kad pirmadienį D. Kepenis su verslininku Ugniumi Kiguoliu organizuoja diskusiją su skeptiškai skiepus vertinančiais atstovais.

Konferencijoje patirtimi dalinsis tėvai, kurių vaikai nukentėjo nuo skiepų, akušerė, nusprendusi neskiepyti savo vaikų, asociacijos „Objektyviai apie skiepus“ prezidentė bei gydytoja homeopatė.

Lietuvos medikų sąjūdis išreiškė susirūpinimą dėl tokio renginio, ir kreipėsi į aukščiausius šalies vadovus ir už sveikatos klausimus atsakingą eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį. Plačiau apie tai galima paskaityti čia.