Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyr. sinoptikas Vytautas Sakalauskas DELFI teigė, kad kai kuriuose Lietuvos rajonuose sniegas jau pasitraukė, tačiau sostinėje snigti dar tik pradeda.
„Dar šiek tiek snigs intensyviau, o naktį susilpnės, – teigė sinoptikas. – Naktį snigs nedaug, bet sniegas bus sausesnis, dabar krenta šlapdriba.“

Sinoptiko teigimu, dabar krentantis sniegas aptirps, tačiau naktį iškrisiantis turėtų užsilikti. „Bet rytoj dieną sniegas turėtų ištirpti, temperatūra sieks 4-6 laipsnius šilumos“, – įvardijo V. Sakalauskas.
Tiesa, sinoptikas teigė, kad pavasariškos šilumos dar teks palaukti kelias dienas.

Vilniuje pradėjo snigti:

Kituose rajonuose sniegas iškrito dar rytą, tačiau, anot sinoptiko, ryte Vakarinius rajonus užklojęs sniegas jau aptirpo. Balta sniego danga tirpsta ir Kaune. „Dabar daugiau sninga rytiniuose rajonuose“, – įvardijo V. Sakalauskas.

Sniego banga nuo ryto ritasi per visą Lietuvą. Ryte sniegas užklojo Vakarinius rajonus, per pietus pasiekė Kauną, vakarop atsirito iki sostinės.

Vilniuje pradėjus snigti snaigės tuoj pat ir tirpsta. Taip pat iš pradžių snigo ir Kaune, tik vėliau, sniegui įsismarkavus, miestas užsiklojo balta danga.

Antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ ekonomistas Nerijus Mačiulis pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad kelyje Kaunas-Klaipėda gausiai sningo. Kelio danga pasidengė storu sniego sluoksniu.

Kelius Vilniuje prižiūrinti įmonė Grinda savo feisbuko paskyroje rašė, kad yra pasiruošusi būsimam snygiui.

„Vilniuje rimčiau snigti pradės apie 17-18 val., tačiau tuo metu tai dar nesukels didesnių keblumų, mat dėl teigiamos oro ir gatvių paviršiaus temperatūros sniegas greitai tirps. Vis dėlto apsidrausdami ties statesnėmis įkalnėmis – S. Batoro, T. Narbuto, Ukmergės, Popieriaus, Olandų g. bei Savanorių pr. – pastatėme budinčius druskų barstytuvus, kad gatvių priežiūros technika neįstrigtų bendrame transporto sraute. Vėliau, temperatūrai krintant, o transporto srautams apmažėjus, bus barstomos visos pagrindinės miesto arterijos. Būkite atidūs, laikykitės saugaus greičio ir atstumo“, – rašoma žinutėje.

Antradienio popietę gausus sniegas nuklojo visą Kauną: