„Tikrai nesibaiminu, kaip bus, taip bus. Turiu ką veikti ir Seime, ir Aplinkos komitetas yra pakankamai svarbus, ir tie darbai, kurie vyksta čia (Aplinkos apsaugos komitete. - ELTA), galima įvertinti ir viešojoje erdvėje (...) Manau, kad rezultatas yra geras“, - žurnalistams antradienį sakė K. Mažeika.

Politikas teigė nesureikšminąs fakto, kad jį į Aplinkos ministerijos vadovo postą siūlo po to, kai dėl kompetencijų stokos anksčiau buvo atmesta I. Gudžiūnaitės kandidatūra.

„Tuomet aš buvau kandidatas į merus, buvau davęs pažadą, laikiausi žodžio ir kažkur pusiaukelėje sustoti, atsisakyti - tai tikrai ne man“, - teigė politikas. Jis pabrėžė, kad gavęs „valstiečių“ frakcijos ir premjero pasitikėjimą negali atsisakyti siūlomų pareigų.

„Jeigu aš atitikau keliamus kriterijus, manau, kad kito pasirinkimo - ar noriu, ar nenoriu - čia nebuvo. Čia yra bendras komandinis darbas“, - apibendrino K. Mažeika.

Antradienį Prezidentūra patvirtino gavusi premjeras Sauliaus Skvernelio teikimą dėl K. Mažeikos kandidatūros į aplinkos ministrus.

Aplinkos ministerija vadovo neturi nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vadovo vietą siūlė „socialdarbietės“ I. Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau prezidentė ją atmetė argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų