„17 val. Vilniuje numatomas snygis. Prognozuojamas kritulių kiekis gali siekti iki 4 cm. Vairuokite atidžiai, kelionės laiką planuokite su atsarga“, – atkreipiamas miesto gyventojų ir vairuotojų dėmesys.

Socialiniame tinkle „Facebook“ ekonomistas Nerijus Mačiulis pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad kelyje Kaunas-Klaipėda jau dabar gausiai sninga. Kelio danga pasidengusi storu sniego sluoksniu.

„Pavasaris yra nuostabiausias metų laikas – viskas bunda, atgyja, sužaliuoja“, – savo socialinio tinklo paskyroje juokauja N. Mačiulis.

Kaip parneša „Šilutės naujienos“, pūga prasidėjo ir Šilutėje.

Kaip vakar DELFI teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas, antradienio dieną visoje Lietuvoje numatomi gausūs krituliai – šlapdriba ir sniegas.

„Daugelyje rajonų protarpiais numatomi krituliai – didesnėje šalies dalyje vyraus šlapdriba. Vietomis, daugiau vakarinėje šalies dalyje, bus tokio tikro sauso sniego. Kažkiek lietaus gali būti šalies pietryčiuose, ten bus šilčiausia“, – šiandienos orus prognozavo T. Kantautas.

Kaip teigė sinoptikas, nors sniegas iš karto tirps, vakarinėje šalies dalyje sniegas gali būti toks gausus, kad susidarys ir sniego danga.

„Kritulių intensyvumas turėtų būti labai įvairus. Vakarinėje šalies dalyje krituliai turėtų būti gausesni, vietomis čia jie bus smarkūs – šlapdriba, sniegas. Gali susidaryti ir trumpalaikė sniego danga. Krentantis gausus sniegas, šlapdriba gali sunkinti eismo sąlygas. Rytinėje šalies dalyje krituliai bus retesni, silpnesni. Čia gausesnių kritulių tikimybė išlieka, bet tai bus pavieniai židiniai“, – aiškino sinoptikas.

T. Kantautas prognozavo, kad, jei sniego danga kai kuriose Lietuvos vietose susidarys, ji laikysis antradienio dieną ir trečiadienio naktį, o vėliau turėtų ištirpti.

„Jeigu sniego danga susidarys, tai tik dėl to, kad sniegas ir šlapdriba kris taip gausiai, kad nespės tirpti. Trečiadienio dieną temperatūra jau visur bus teigiama“, – sakė specialistas.

Jis teigė, kad trečiadienio naktį paspaus šaltis, termometro stulpeliai gali nukristi iki –6 laipsnių, tačiau vėliau, pasak sinoptiko, vėsūs orai vėl turėtų apleisti Lietuvą.

„Trečiadienio naktį tie krituliai traukiasi, pragiedrėja, pašąla visoje šalyje nuo –1 iki –6 laipsnių. Kadangi visi paviršiai, keliai po šių kritulių bus šlapi, drėgni, formuosis plikledis, jis gali būti pavojingas. Dieną mes išliksime šaltoje oro masėje, tačiau mus gelbės saulė, bus 2–7 laipsniai šilumos“, – teigė T. Kantautas.

DELFI skaitytoja Greta pasidalino vaizdo įrašu su sniegu iš Marijampolės.

Taip pat skaitytojai užfiksavo sniegą Kaune ir Pakruojyje.

DELFI skaitytojai, fiksuokite sniegą savo gyvenamoje vietoje ir pasidalinkite jo nuotraukomis ar vaizdo įrašais. Siųskite nuotraukas el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Sniegas“ arba spauskite ČIA.