„Vaitkus kreipėsi į teismą dėl atleidimo, dėl to mes to klausimo (frakcijoje) nebenagrinėjome, teismas išsiaiškins“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečių-žaliųjų lyderis teigė, kad jie ir socialdarbiečiai yra pateikę susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui klausimų.

„Mūsų klausimai buvo dėl žvyrkelių asfaltavimo programos raštu pateikti praėjusį penktadienį. Aš suprantu, kad kai kurie ministro pareiškimai dėl pasitikėjimo juo, kyla tikrai ne iš vakarykščių įvykių.

Bet klausimo niekada nebuvo iš mūsų pusės dėl nepasitikėjimo, dėl to mus šiek tiek stebina situacija – galbūt, žmogus nenori atsakinėti į tuos klausimus arba neturi reikiamų atsakymų. (…) Jeigu žiūrėtume į kitas problemas – ir Lietuvos paštas, kelių priežiūros įmonių reforma, kuri davė labai keistus rezultatus, tie klausimai yra mūsų kolegų, ir mūsų pateikti raštu“, – teigė R. Karbauskis.

R. Karbauskis nemato problemos, kad jie neatsakė aukų rinkimams iš tų įmonių, kurias turi prižiūrėti A. Vaitkus.

„Nesuprantu, kodėl turėjo atsisakyti, kuo tie žmonės yra skirtingi? Jeigu jūs pamatysite kokias aukas ir kokių įmonių vadovai skiria (aukas), pavyzdžiui, kandidatei Šimonytei, tai galėtumėte tą patį klausimą užduoti, kodėl Šimonytė neatsisako tų aukų“, – sakė R. Karbauskis.

Tačiau valstiečių-žaliųjų vertinimu, „A. Vaitkaus klausimas negali būti priežastimi, dėl ko ministras negalėtų užimti savo pareigų“.

„Klausimas – ar kitos problemos gali tą klausimą kelti, aš dabar neatsakysiu, nes mes neturime atsakymų“, – sakė R. Karbauskis.

Skvernelis: klausimas apie ministro atleidimą nekeliamas

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad dar tikisi išgirsti R. Masiulio argumentus, kodėl jis priėmė sprendimą atleisti A. Vaitkų.

„Tai yra ministro kompetencijoje spręsti valstybės įmonių vadovų likimus ir vertinimus. Aš susitiksiu su ministru artimiausiu metu, norisi išgirsti realius argumentus, nes visgi kalbame apie vieną iš svarbiausią mūsų valstybės įmonių, kurios rezultatai yra geriausi istorijoje“, – sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovo įsitikinimu, galima kalbėti apie „pono Vaitkaus, kaip sėkmingo valstybės įmonės vadovo, karjerą kitose valstybės įmonėse“.

Jis taip patikino šiuo metu nematąs prielaidų kalbėti apie R. Masiulio patraukimą iš ministro pareigų. Premjeras teigė jo darbą vertinąs „įvairiai kaip ir kiekvieno ministro“.

„Yra sričių, kuriose yra iššūkių ir problemų, su kuriomis nepavyksta susidoroti, bet manau, kad viskas priklauso nuo pastangų. Pirmiausia, turime didžiausius klausimus ir iššūkius su kelių priežiūros programos įgyvendinimu, ypač pernai metų rezultatais, yra iššūkių su kelių priežiūra, su Lietuvos paštu. Manau, kad tie visi klausimai yra darbiniai, aktualūs ir priklausys nuo to, kaip jie bus sprendžiami, tokie bus galutiniai rezultatai“, – sakė S. Skvernelis.