„Labai gaila, kad tokia pozicija yra po keleto mėnesių intensyvaus darbo kur dalyvavo ir profesinės sąjungos, ir mokslininkai, ir ekonomistai, ir nevyriausybininkai, ir vyriausybės atstovai - tai yra visos suinteresuotos pusės ilgai diskutavo, ieškojo geriausių sprendimų ir tą projektą parengė. (...) Pateiktose gairėse aiškiai yra matyti kelios pozicijos. Tai yra pirmiausiai kalbama būtent apie mažiausiai uždirbančių valstybės tarnautojų, turinčių žemiausias kategorijas, atlyginimų kėlimą, apie medikų, mokytojų, socialinių darbuotojų, kultūros darbuotojų - įvardijamos ir proporcijos ir procentai. Taip pat siūlomas sprendimas indeksuoti atlyginimus, priklausomai nuo infliacijos ir taip pat atstatinėti bazinį dydį. Visi tie suformuoti lūkesčiai yra tam tikras kompromisas“, - antradienį LRT „Ryto garsams“ sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, strategija dar bus taisoma ir savo siūlymus galės teikti visos suinteresuotos grupės.

„Jeigu manoma, kad projektas taisytinas, tai dabar bus išorės derinimas, kur bus supažindinama ir visuomenė, ir institucijos, galės teikti konkrečius pasiūlymus. Tai aš manau, kad racionalus kelias yra ne sakyti, kad stabdom viską ir vėl pradėkim nuo pradžių, o tiesiog teikti pasiūlymus“, - sakė S. Svernelis.

Keli šimtai mokslininkų išplatino viešą kreipimąsi, kuriame išreiškė savo nepritarimą Vyriausybės rengiamai viešojo sektoriaus atlyginimų kėlimo strategijai ir ragino stabdyti jos teikimą Seimui.

Mokslininkai sako, kad, įgyvendinus šią strategiją, atlyginimai daugiausiai kiltų aukščiausio rango valdininkams ir įstaigų vadovams, o ne mažiausiai uždirbantiems.