Valstiečių-žaliųjų lyderis Ramūnas Karbauskis vardijo daugybę pretenzijų dėl ministro darbo, tačiau, jo nuomone, nėra prasmės kelti klausimo dėl galimybės jam toliau eiti šias pareigas iki prezidento rinkimų, kurie bus jau netrukus.

„(A. Vaitkaus atleidimą) vertinu kaip nesusipratimą. Aš matau tik dvi galimas priežastis – arba liberalai ir konservatoriai išsireikalavo šito, arba yra kažkoks interesas į tą vietą pastatyti kažkokį žmogų, nes uosto rezultatai yra patys geriausi per visą uosto istoriją, jokių pretenzijų uosto vadovui nebuvo išreikšta, ir dabar staiga – toks sprendimas, pašalinamas geriausias vadovas per uosto istoriją“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, valstiečiai-žalieji kviesis ministrą, kad jis atsakytų į klausimus, koks buvo A. Vaitkaus atleidimo pagrindas.

„Mane stebina argumentai, apie kuriuos šneka ministras, kad neva yra interesų, pats ministras turi interesų, ir yra juos deklaravęs. Man atrodo, telekomunikacijos klausimais jis yra nusišalinęs nuo sprendimų. Dabar klausimas – ar jis pats negali eiti pareigų dėl to, kad jis yra nusišalinęs“, -sakė R. Karbauskis.

Valstiečių-žaliųjų lyderis neslėpė turįs pretenzijų dėl R. Masiulio darbo.

„Mums kyla klausimai, kodėl žvyrkelių asfaltavimo programa labai stipriai atsilieka, kodėl yra susidariusi tokia situacija su paštu. Yra daug klausimų, ministras pas mus lankosi labai dažnai Seime. Mes parlamentinės kontrolės pagrindu užduodame labai daug klausimų. (…) Ministras pas mus lankosi labai dažnai, o pas mus nedaug ministrų lankosi dažnai, mes kviečiame tik tuos ministrus, kurių darbo atžvilgiu turime kažkokių rimtesnių klausimų“, – sakė R. Karbauskis.

Valstiečių-žaliųjų lyderio manymu, dabar nėra prasmės kelti klausimo dėl galimybės R. Masiuliui toliau eiti pareigas.

„Manau, kad dabar tas klausimas nebūtų labai svarbus. Vyriausybė, kaip reikalauja Konstitucija, bus performuojama po prezidento rinkimų, tada kils ir tie klausimai, jeigu kils“, – sakė R. Karbauskis.

Širinskienė: Vaitkaus atleidimas – kerštas už dalyvavimą rinkimuose

Klaipėdos jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimas yra kerštas už dalyvavimą rinkimuose, sako „valstiečių“ frakcijos Seime narė, Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

„Šiuo atveju labai panašu, kad su žmogumi yra susidorojama dėl jo dalyvavimo rinkimuose, o paprastai dėl savo pilietinių ir politinių teisių realizavimo žmonės negali būti persekiojami“, – BNS teigė parlamentarė.

Agnė Širinskienė

„Yra situacijų ir pas tą patį ministrą Masiulį (susisiekimo ministras Rokas Masiulis – BNS), kur jis nenusišalina nuo labai didelio rinkos segmento, kiek tai susiję su jo brolio „Tele2“ vadovo Petro Masiulio – BNS) veikla, bet jis savęs kažkaip iš ministrų neatleidžia“, – pridūrė A. Širinskienė.

Susisiekimo ministro patarėja Vytautė Šmaižytė BNS patvirtino, kad R. Masiulis yra nusišalinęs nuo visų sprendimų, susijusių su jo brolio vadovaujama „Tele2“.

Rokas Masiulis atšaukė Vaitkų iš pareigų

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis pirmadienį pranešė atšaukiantis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (KVJUD) generalinį direktorių Arvydą Vaitkų iš pareigų.

„Šiandien pasirašiau įsakymą dėl atšaukimo Valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus A. Vaitkaus iš pareigų. Šiandien ponas Vaitkus pranešė apie savo atsišalinimą (atšauktą nusišalinimą. - ELTA) nuo sprendimų priėmimo tam tikrų bendrovių uoste. Tai verčia reaguoti nedelsiant. Šiandien gavau valdybos nuomonę, valdyba abejoja, kad A. Vaitkus gali pilnavertiškai atlikti savo pareigas. Įvertinus šias aplinkybes A. Vaitkus yra atšaukiamas iš pareigų“, - pranešė R. Masiulis.

Susisiekimo ministras neatmeta galimybės, kad toks sprendimas gali kainuoti ir jo postą.

„Neatmesčiau situacijos, kad šis sprendimas gali kainuoti ir man postą, bet mano darbas yra tarnauti valstybei. (...) Tikrai neskatinau pono Vaitkaus eiti į rinkimus, juolab su tuo sąrašu įmonių, kurias jis privalo prižiūrėti. Kai jis grįžo į uostą, kaip jis gali prižiūrėti savo politinius partnerius objektyviai, juolab šiandien pareiškęs nusišalinimo atšaukimą“, - sakė R. Masiulis.

Kaip patikino ministras, pirmadienis yra paskutinė A. Vaitkaus darbo diena. A. Vaitkų laikinai pavaduos uosto infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.