Moters nužudymu įtariamas vyras buvo sulaikytas po kelių valandų, 1979 metais gimęs įtariamasis uždarytas į areštinę naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Įvykių netrūko visoje Lietuvoje. Pareigūnai skubėjo į buitinį nepilnamečių kivirčą, sučiupo greitį viršijusį vairuotoją, kuriam gresia atsakomybė už kyšio siūlymą. Taip pat buvo rasti negyvi žmonės.

DELFI kalbintas Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis teigė, kad nors savaitgalį sostinės pareigūnams netrūko darbo, įvykių gausos jis nevadina išskirtine. Jo teigimu, avarijos, incidentai ir prie barų kylančios muštynės – įprasti savaitgalio įvykiai.

Neramus savaitgalis Vilniuje

Neramumai Vilniaus gatvėse prasidėjo jau nuo šeštadienio ryto. Pusę dešimt 1959 m. gimęs vyras buvo sučiuptas prie „Ford“ vairo. Vyrui nustatytas 2,57 prom. girtumas.

Prieš vidurdienį į avariją pakliuvo dar viena neblaivi vairuotoja. Ji pagrindiniu keliu važiavo vairuodama „Opel“ automobilį ir į ją rėžėsi vyro vairuojama „Toyota“. Moteriai buvo nustatytas 1,71 prom. girtumas.

Vėlyvą šeštadienio vakarą Vilniuje blaivus vyras sukėlė avariją, kurioje nukentėjo motociklo vairuotojas, praneša TV3 žinios. Motociklo nepraleidęs vairuotojas teigė nepastebėjęs motociklininko ir nė nepajutęs, kada jis atsitrenkė į automobilį.

Dar vieną avariją sukėlė visiškai girtas, daugiau nei 3 promiles įpūtęs „Audi“ vairavęs vyras. Automobilį jam patikėjo ant galinės sėdynės miegojęs bičiulis. „Cigarečių važiavome nusipirkti, – TV3 žinioms pasakojo automobilio savininkas. – Klausiau jo, ar jis blaivus, sakė taip, be problemų. Teisės yra, viskas yra. Va, iki parduotuvės. Nuvažiavome.“

Incidentų gatvėse netrūko ir naktį iš penktadienio į šeštadienį. Sostinėje buvo užsiliepsnojęs vilkikas. Ugnis akimirksniu prarijo krovininio automobilio kabiną, tačiau medikų pagalbos neprireikė – vairuotojas spėjo išsigelbėti. Atvykę ugniagesiai taip pat išgelbėjo ir krovinį.

Vairuotojas teigė nesupratęs, kodėl važiuojant staiga šoktelėjo liepsna.

Šeštadienio vakarą policijos pareigūnai gavo iškvietimą ir į Kalvarijų gatvę. Čia neblaivus vyras, panaudodamas pneumatinį ginklą, sužalojo kitą neblaivų vyrą. Nukentėjusiam vyrui nustatytas 2,03 prom. girtumas, jis dėl šautinių žaizdų juosmenyje buvo pristatytas į ligoninę. Ginklą panaudojęs vyras taip pat buvo neblaivus, jam nustatytas 1,07 prom. girtumas.

Neblaivūs vyrai pareigūnams įkliuvo ir vairuodami automobilius. Sekmadienio vakarą buvo pričiuptas į griovį įvažiavęs neblaivus vairuotojas. Jam nustatytas 2,14 prom. girtumas.

Dar vienas neblaivus vairuotojas vairavo neturėdamas tam teisės. Jis vairavo suomiškais numeriais pažymėtą automobilį.

Vyriausias sučiuptas neblaivus vairuotojas – 72-ejų vyras, kuriam buvo nustatytas 2,02 prom. girtumas.

Visiems trims vairuotojams, kuriems nustatytas girtumas nuo 2,02 iki 2,62 prom., pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. Jiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Ikiteisminis tyrimas pagal tą patį straipsnį pradėtas ir dar vienam vyrui, kuris naktį iš šeštadienio į sekmadienį prie „Audi“ vairo sėdo neblaivus ir Ozo bei Ukmergės gatvių sankryžoje rėžėsi į šviesoforą.

1995 m. gimusiam vyrui nustatytas 1,98 prom. girtumas.

Neramumai nesibaigė ir vėlyvą sekmadienio vakarą. Jau po vidurnakčio į Vilniaus ligoninę dėl sumušimų buvo paguldytas paauglys. Septyniolikmetis medikams teigė, kad autobusų stotelėje jį sumušė nepažįstami asmenys.

Nuo sukčių savaitgalį nukentėjo ir 1936 metais gimusi senolė. Telefoninis sukčius, prisistatęs banko darbuotoju, iš moters išviliojo 865 eurus, kuriuos ji atidavė nepažįstamam asmeniui.

Už pinigų iš senolės išviliojimą vyrui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniuje kilo ir ne vienas kivirčas, kuriame į darbą buvo paleisti kumščiai. Kaip praneša TV3 žinios, apie dešimt vyriškių įsisuko į masines muštynes Viršuliškėse. Netoli incidento veikia kelios pasilinksminimo vietos. Keli muštynių dalyviai nukentėjo, jiems prireikė medikų pagalbos.

Policijos pareigūnai dėl muštynių naktį vyko ir į Šeimyniškių gatvę, ir į stoties rajoną. Šeimyniškių gatvėje konfliktas įsiplieskė tarp restorane besilinksminusių asmenų.

Savaitgalis buvo neramus ne tik Vilniuje

Šeštadienio, kovo 23 d., rytą Joniškio rajone policijos pareigūnai rado mirusios vyro kūną. 1937 m. gimęs vyras buvo rastas su kirstine žaizda galvoje.

Tos pačios dienos popietę policijos pareigūnams įkliuvo greičio mėgėjas – 50 km/h greitį viršijęs vairuotojas bandė išsisukti pareigūnams siūlydamas 300 eurų kyšį.

Už bandymą papirkti pareigūnus pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d. Remiantis straipsniu, kyšį siūliusiam vairuotojui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Šeštadienį trys smurto artimoje aplinkoje atvejai buvo nustatyti Alytaus apskrityje. Visi incidentų dalyviai buvo neblaivūs.

Į iškvietimą dėl smurto pareigūnai skubėjo ir Marijampolėje. Čia pareigūnų pagalbos šaukėsi mergina, kuri iš pradžių ji pakėlė ranką prieš savo draugą, o vėliau nuo jo nukentėjo ir ji pati. Abu incidento dalyviai – nepilnamečiai.

Panevėžyje ankstyvą kovo 23 dienos rytą rasta mirusi moteris. Ant 1975 metais gimusios moters kūno smurto žymių pirminės apžiūros metu nebuvo rasta.

Negyva moteris rasta ir Kupiškyje. Ant 1947 m. gimusios moters kūno išorinių smurto žymių taip pat nerasta.

Skuodo rajone pareigūnai skubėjo į iškvietimą dėl neblaivaus vyro, kuris galimai neteisėtai naudojosi ginklu. 1991 m. gimęs vyras pareigūnams atidavė neteisėtai laikomą ginklą ir buvo uždarytas į areštinę. Vyrui nustatytas 1,22 prom. girtumas.

Klaipėdoje siautėjo vagys, nusitaikę į automobilius. Išdaužus „Audi“ priekinių durelių stiklą pavogta multimedija už 370 eurų, išdaužus BMW stiklą pavogta oro pagalvė, o išdaužus „Volkswagen“ stiklą pavogta įrangos už 800 eurų.