Seimo narė sako, kad jos pasirinkimą lemia tai, kad ši kandidatė tiek savo moralinėmis savybėmis, tiek kompetencijomis, tiek nuosekliu darbu valstybei yra tinkamiausia užimti ypač svarbią prezidento poziciją.

„I. Šimonytė visą savo gyvenimą rinkosi ne gerokai pelningesnį darbą verslo struktūrose, o sąžiningai tarnavo savo šaliai valstybės tarnyboje, ypatingai atsakingai padėdama šalies žmonėms sunkiausiais valstybės istorijos momentais. Štai ir pastaraisiais metais I. Šimonytė, net ir galėdama rinktis lengvesnį darbinį kelią, prisiėmė atsakomybę ir tapo Seimo nare. Parlamente ji visiems rodo rimto ir apmąstyto darbo pavyzdį“, - sako A. Maldeikienė.

Ji pažymi, kad ši kandidatė puikiai atstovavo Lietuvai Europos Komisijoje, Europos centriniame banke, kitose tarptautinėse finansų institucijose ir įvairiuose tarpvyriausybiniuose forumuose. „Priešingai, nei dabar bando įrodyti jos oponentai, ji rinkosi tuos kelius, kurie realiai padėdavo valstybei bristi iš krizių, prisiimdavo atsakomybės naštą ir gebėdavo susitarti su tarptautine finansų bendruomene net tais momentais, kai to pasiekti būdavo ypatingai sunku.

I. Šimonytė yra drąsus žmogus, nesislepiantis ir nuo nepatogių klausimų, ir nuo sunkaus kasdienio darbo. Ji nėra vien padailintas ryšių su visuomene gaminys, o savarankiška asmenybė, turinti stuburą, vertybes ir nekeičianti savo nuomonės sulig momento reikalavimais“, - savo pasirinkimą remti I. Šimonytę aiškina A. Maldeikienė.

A. Maldeikienė didžiuojasi, kad ilgus metus gali save vadinti I. Šimonytės drauge, su kuria diskutuoja ir ekonomikos mokslo, ir praktinio politinio veikimo, ir moralės klausimais. Būtent todėl Seimo narė absoliučiai tvirtai tiki, kad I. Šimonytės sprendimai visada bus apmąstyti, remsis tvirtomis ekonomikos ir politikos teorijų ir praktikos žiniomis, o ne gražių reitingų siekiu.