Ar tikrai ši šilumos banga tik didės ir kada prasidės tikras pavasaris?

„Šiandien pavasaris dainuoja visoje Lietuvoje, tiesa, yra gana didelis vėjas, tačiau vakariniuose rajonuose vėjas jau pradeda rimti. Taip, penktadienis yra tikra pavasariška diena. Bent jau artimiausiomis dienomis, artimiausią savaitgalį tikrai reikėtų džiaugtis pavasariu, reikia pasinaudoti šiomis gražiomis, pavasariškomis dienomis. Jos tikrai bus labai malonios“, - „DELFI dienoje“ sakė sinoptikė.

„Penktadienį po vėsokos nakties temperatūra kilo iki 5-6 laipsnių šilumos, o dieną buvo sušilę iki 8 laipsnių, kai kur galėjo būti net dar šilčiau“, - patikslino sinoptikė.

Ji taip pat užtikrino, kad nors savaitgalis bus ypač gražus, jau kitą savaitę sulauksime nelabai malonių pokyčių. Sinoptikės teigimu, ne tik atvės, bet sulauksime ir šlapdribos, sniego. Smarkiausius pokyčius pajusime kitos savaitės antradienį.

„Šeštadienis – rami ir saulėta diena, naktis turėtų būti rami, tačiau šaltoka, temperatūra kils iki kelių laispnių šalčio, tačiau diena bus graži ir rami, bent jau pirmoje dienos pusėje didžiojoje Lietuvos dalyje bus saulėta. Tik popiet į pajūrį atslinks debesys, o rytiniuose rajonuose debesų sulauksime, nebent jeigu labai ilgai vakarosime.

Kur saulė labai ilgai švies, šils net iki 13 laispnių, o Žemaitijoje teks pasitenkinti 5-7 laispnių šiluma. Debesys taip pat atneš lietaus, palis ir praeis, tie debesys toliau keliaus per Lietuvą. Sekmadienio naktį palis jau ir Vilniuje, o sekmadienio diena vėl bus graži ir saulėta, tačiau vėjas nesidraskys. Bus malonu ir gera“, - sakė V. Ralienė.

Kitos savaitės pradžia numatoma vėsesnė. Tarpais sulauksime mišrių kritulių. Naktimis temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dienomis: pirmadienį 4–9, antradienį vos 2–6 laipsniai šilumos.

„Teks prisiminti šiltesnius drabužius“, - apgailestauja sinoptikė.

„Pagal dabartinius skaičius, paskutinė kovo savaitė yra kiek šaltesnė nei numatoma, o pirma balandžio pusė, tikėtina, bus šiltesnė nei įprastai“, - sakė sinoptikė.