Komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė sakė, kad toks siūlymas gimė subendrinus jos, Ramūno Karbauskio ir Ritos Tamašunienės siūlymus.

„Diskutavome daug, ar tai turėtų būti 15 minučių, ar pusė valandos. Tačiau yra tokių situacijų, kada per 15 minučių mama ar tėtis, kuris prižiūri vaiką, gali išspręsti vieną ar kitą klausimą, jeigu tą vaiką prižiūri saugioje aplinkoje asmenys, nepilnamečiai vaikai, pajėgūs prižiūrėti“, - komiteto posėdyje sakė R. Šalaševičiūtė.

Seimo narys Rimantas Dagys pabrėžė, kad atsižvelgta į Konstitucinio Teismo nurodymą konkrečiai įvardinti kategorijas, ir dėl 15 minučių rastas kompromisas.

„Pradinė formuluotė „trumpalaikis“ palikimas buvo labiau įprasta, bet kadangi Konstitucinis Teismas yra nusprendęs, kad reikia pagrindinius kriterijus įvesti, dėl ko galima sankciją taikyti, tai kažką reikėjo parašyti. Tai atėjo ministerijos derintas toks variantas, ir aš jį priimu kaip kompromisinį. Pirmą kartą susidūrėme su galimybe tokius dalykus spręsti“, - komiteto posėdyje sakė R. Dagys.

Seimo plenariniame posėdyje Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų projektas greičiausiai bus svarstomas ateinantį antradienį, kovo 26 dieną.