Atsiskaitymo grynaisiais pinigais ribojimo įstatymo projektas buvo registruotas 2015 metų pavasarį.

Tačiau buvęs Darbo partijos atstovas pareiškė teismui nežinantis, kas parengė įstatymo projektą.

„Kadangi mano buvo parašas, tada kilo klausimas, kad čia lyg mano kūryba“, – sakė eksparlamentaras.

Pasak jo, „darbiečių“ frakcijoje buvo įprasta, kad per posėdžius buvo pristatomi įstatymų projektai, o iniciatyvas remiantys Seimo nariai ant jų pasirašydavo.

„Čia ne vienas atvejis būna, kada frakcijos posėdžio metu yra teikiami projektai, tai tas Seimo narys, kuris daugiau pasigilina, paskaito, jis pasirašo. Tai čia nėra prievartos“, – kalbėjo R. Sargūnas.

Anot politiko, projektą pasirašyti galėjo pasiūlyti tuo metu frakcijos rytiniam posėdžiui pirmininkavęs „darbietis“. Pasak jo, tuo metu frakcijai vadovavo Kęstutis Daukšys.

Buvęs Seimo narys teisme teigė nepažįstantis byloje kaltinamo buvusio „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ar kurio nors kito verslininko iš šio koncerno. Jis pridūrė neujautęs įtakos, skatinimo ar korupcinio poveikio pasirašyti po įstatymo projektu.

Bylos medžiagoje užfiksuota, kad R. Kurlianskis 2015 metų rudenį paprašė kyšio ėmimu kaltinamą buvusį liberalų lyderį Eligijų Masiulį balsuoti už atsiskaitymo grynaisiais ribojimo įstatymą. Politikas pažadėjo savo balsą atiduoti.

R. Sargūnas teigė su E. Masiuliu apie įstatymo projektą nekalbėjęs.

„Kadangi skirtingi požiūriai, skirtingi interesai, artimiau nebendravom“, – kalbėjo „darbietis“.

Įstatymo projektą taip pat buvo pasirašęs socialdemokratas Artūras Skardžius. Šis politikas teismui liudys vėliau trečiadienį.

Per apklausą ikiteisminiame tyrime R. Sargūnas pavadino A. Skardžių arogantišku žmogumi ir teigė, kad jie artimai nebendradarbiavo.

Politinės korupcijos byloje koncerno „MG Baltic“ buvęs viceprezidentas R. Kurlianskis yra kaltinamas davęs kyšius politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas buvo vykdomas tendencingai.

Byloje be R. Kurlianskio ir E. Masiulio korupcija kaltinami buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.