Pasak leidinio, minėta suma iš žemės ūkio bendrovės „Dagvijara“ sąskaitos tuometiniam parlamentarui buvo pervesta 2015 metų rugsėjį. Kaip rašo dienraštis, šiuo sandoriu galėjo būti pridengtas kredito unijos „Amber“ pinigų grobstymas arba paslėpta forma įteiktas kyšis.

„Dagvijaros“ bankroto administratorius jau kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą ir reikalauja, kad Š. Gustainis šiai bankrutavusiai žemės ūkio bendrovei grąžintų pinigus.

Pats Š. Gustainis leidiniui patvirtino tik prieš kelias dienas gavęs pranešimą iš teismo ir gilinasi į ieškinį. Anot buvusio Seimo nario, jis yra „labiau nukentėjusysis, o ne kaltininkas“.

„Galite pasitikrinti – sąskaita, į kurią buvo pervesti pinigai, buvo atidaryta unijoje, ir tik vienai dienai. Ir iškart iš jos paimti grynieji pinigai – man dar nespėjus išeiti iš pastato“, – sakė Š. Gustainis.

Politinės korupcijos byloje, kurią šiuo metu nagrinėja Vilniaus apygardos teismas, buvęs liberalas Š. Gustainis kaltinamas sulaukęs užslėptos paramos iš koncerno „MG Baltic“.

BNS primena, kad bankroto byla Vilniuje veikusiai kredito unijai „Amber“ iškelta 2016 metų spalį.