Lazdijuose gimusi ir netoli esančiame Aštriosios Kirsnos kaime užaugusi A. Miškinienė sako, kad rajono problemos jai puikiai pažįstamos.

„Tai mano kraštas. Didžiausios problemos šiai dienai – nedarbas, nepotizmas, įdarbinimas ne pagal kompetencijas. Lengva nebus, bet tikiu, kad pavyks susitvarkyti“, – sakė A. Miškinienė.

„Mano manymu, mane rinkosi todėl, kad Lazdijų rajonui jau tikrai reikia permainų, situacija ten yra neeilinė. O mano pagrindinės savybės: jaunatviškumas, veržlumas, noras pokyčių, patirtis, tai, kad esu užaugusi šiame krašte. Aš tikėjau, kad pavyks, tikėjau nuo pat pirmos minutės, kai pradėjau dirbti. Dirbau aktyviai, daug bendravau, tai lūkestis pasiteisino, žmonės pasirinko ir tas nedidelis rezultatas, koks buvo pirmame ture, tai bylojo, kad mūsų darbas atneša rezultatą. Tikėjau žmonėmis, nuoširdžiai jiems dėkoju“, - „DELFI diena“ laidoje sako A. Miškinienė.

Ausma Miškinienė

Naujoji merė laidoje akcentavo tai, kad puikiai pažįsta Lazdijų rajoną, todėl puikiai supranta žmonių problemas.

„Lazdijai yra tapęs atsiskyrusiu paribiu. Elementarios statistikos rodo, kad tai rajonas, kur nedarbas didžiausias, korupcija yra neigiama, kas ketvirtas darbuotojas yra dabartinio mero pažįstamas. Tai yra neteisybės jausmas, vertinimas žmonių ne pagal kompetencijas. Tai yra problemos, kurias girdėjau kiekvieną mielą dieną“, - sako A. Miškinienė.

16 metų vadovavimo, 4 kadencijos... Tai byloja, kad audito reikės visose srityse, pirmiausia nuo viešųjų pirkimų, projektų, tai pagrindiniai akcentai, kuriuos reikės ištirti.
A. Miškinienė

Pasak politikės, po pasibaigusių ankstesnių Seimo rinkimų, ji aktyviai dirbo ir bendravo su žmonėmis. Tiesa, gali būti, kad per mažai apie tai kalbėjo viešai.

„Gimtajame krašte liko mano tėvai ir šeima. Ten lankiausi kiekvieną savaitgalį, buvimas ten suteikė galimybę girdėti žmones, politikoje esu nuo 2015 metų, dalyvavau 2016 m. Seimo rinkimuose. Tas rezultatas, kurį turime, rezultatas to, kad pasibaigus Seimo rinkimams, aš toliau aktyviai dirbau, bet mažai tai viešinau. Stengiausi padėti žmonėms, rūpintis jais, padėti, manau, kad tai buvo įvertinta. (…) Bendradarbiausime su tais, kurie parėmė mane, tai buvo ne tik po pirmo turo, bet likus pusmečiui iki rinkimų, skyrių pirmininkai buvo tie žmonės, kurie susėdo prie bendro stalo ir matė visas tas problemas, apie kurias kalba žmonės.

Arnas Mazėtis, Ausma Miškinienė

Džiaugiuosi, kad šioje agitacinėje kovoje, kuri tikrai atnešė įvairių potyrių, rezultatas yra geras. Mes visda išlaikėme pagarbą vienas kitam, šiuo metu reiks spręsti labai daug problemų, pavyzdžiui, didžiulį nedarbą. Kovosiu sąžiningai, pasitikėjimas žmonių, kurį mes turime, tai labai svarbu, žmonių rinkėjų aktyvumas buvo labai didelis. Žmonėms reikia permainų ir mes taip pat esame pasiruošę lūkesčius pateisinti. Galiu patvirtinti, kad kol mes konkuruojame, kol vyksta pasiruošima,s mes atstovaujame savo rinkėjams, bet tą minutę, kai buv patvirtinti rezultatai, privalės tapti viso Lazdijų rajono meru. (…) Man dirbant rinkimų kampanijoje, ji neatrodė sąžininga. Net nesinori kalbėti. “, - sako A. Miškinienė.

Naujoji merė taip pat negailėjo kritikos buvusiam merui.

„16 metų vadovavimo, 4 kadencijos... Tai byloja, kad audito reikės visose srityse, pirmiausia nuo viešųjų pirkimų, projektų, tai pagrindiniai akcentai, kuriuos reikės ištirti“, - laidoje sakė naujoji Lazdijų merė.

Būsimoji merė pastaruoju metu ėjo žemės ūkio viceministrės pareigas, tapo premjero Sauliaus Skvernelio patikėtine prezidento rinkimų kampanijoje.

Ausma Miškinienė

A. Margelis rajonui vadovavo tris kadencijas iš eilės – nuo 2007 metų, taip pat meru buvo ir 1997-2000 metais. Nuo 2002 iki 2007 metų A. Margelis ėjo vicemero pareigas.

A. Margelis sakė, kad pralaimėjimą galėjo lemti „valstiečių“ ir konservatorių susivienijimas prieš jį.
„Rinkėjai visada yra teisūs“, – LRT televizijai sakė mero pareigas praradęs politikas.

A.Margelis meru 2015 metais buvo išrinktas kaip Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas. Dėl įtarimų neskaidriais viešaisiais pirkimais jo narystė partijoje buvo sustabdyta, o pats A. Margelis į rinkimus nusprendė eiti su rinkimų komitetu.