„Visi skaičiai aiškūs. Pirmą sykį po tų dviejų savaičių, kai tikrai paskelbti skaičiai, kurie yra mūsų, tai 94 mandatais daugiau nei praėjusiais rinkimais, viso 232 mandatai tarybose. Turėsime dabar 6 merus. Galime pasidžiaugti bičiulių pergale komitetuose, labai džiaugiamės pergale komiteto Kėdainiuose, ten įtempta kova buvo. (…) Pokytis, kai įvedėme tiesioginius mero rinkimus kristalizuojasi, kad tie merai, kurie sugeba konstruktyviai dirbti ir vykdyti programas įsitvirtina. LVŽS tikrai neleis, kol turėsime įtaką, niekaip suvaržyti komitetų veiklos savivaldybėse, galimybes dalyvauti rinkimuose“, – teigė R. Karbauskis.

Jis džiaugėsi, kad LVŽS atsidūrė beveik visų miestų tarybose. Taip pat pastebėjo, kad balsuojama už asmenybes.

„Balsuojama už asmenybes. Kada surenka didžiausią merų skaičių, negauna (partijos - DELFI) nei Klaipėdoje, nei Kaune, nei Vilniuje, tada rodo, kad rinkimai nėra partijų rinkimai, o asmenybių. (…) Priėmė į miestų tarybas ir galėsime parodyti miestams, kas yra valstiečiai, kaip jie sugeba dirbti tarybose“, – teigė jis.

Taip pat nurodė, kad sėkmę trikdo tik išankstinės prognozės.

„Sėkmę trikdo rinkimuose išankstinė versija, kad surinksime 300 mandatų, surinkome 232, neįvertinau, kiek stipriai veiks asmenybės. Jei būtume leidę daugiau Seimo narių iškelti į merus, būtume turėję kitokį vaizdą“, – sakė jis.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad sudėjus komitetų gautus mandatus, kurie išreiškė palaikymą LVŽS, būtų galima daryti kitokias išvadas dėl laimėtų rinkimų, nei daro opozicija. Jis dar kartą pabrėžė, kad šie rinkimai buvo asmenybių rinkimais. Ir net jei prie kai kurių laimėjusių merų šalimais būtų pakeista partija, jie vis tiek būtų laimėję.

„Opozicija sako, kad mes laimėjome, nes mes laimėjome. Tai kas laimėjo? Socialdemokratai ir konservatoriai kaip opozicija? Mano nuomone, balsavo už asmenybes. Man tikrai įdomu, kaip balsai Europos parlamento rinkimuose pasiskirstys. Nes Kaune, kur nepatekome į tarybą, gausime daug daugiau balsų EP rinkimuose, nes „Vieningas Kaunas“ nedalyvaus, tas ir Šiauliuose bus. Supratome iš šių rinkimų, kad nusivylimo klišės, kad neturime palaikymo miestuose, griuvo. Pakankamai stipriai patekome į miestus. Parodyčiau rajonų žemėlapį, kiek ir kur kilo, nes praktiškai visoje Lietuvoje kilo mūsų palaikymas. (…) Nesurinkom tiek, kiek galvojome surinkti, nes ne už partiją balsavo, o už asmenybę, galima kitą partiją prirašyti, vis tiek tos asmenybės laimi“, – teigė R. Karbauskis.

Kalbant apie koalicijas Vilniaus bei Klaipėdos miestuose, teigiama, kad viską nuspręst pats skyrius. Bus deramasi ir tuomet paaiškės, kokias pareigas užims, su kuo jungsis į koalicijas.

Komentuodamas pasiruošimą 2020 metų Seimo rinkimams, R. Karbauskis teigė, kad dėl to, jog LVŽS laimėjo mažiau merų postų, turima daug daugiau vienmandatininkų.

„Kai turime šiek tiek mažiau merų turime daugiau vienmandatininkų. Seimo rinkimai artėja, tikriausiai rudenį jau turėsime preliminarų sąrašą ir kitos partijos jau turės, tikimės pakankamai sėkmingų rinkimų dėl to, kad per tuos keturis metus kurių mums nedavė, atrodo, kad baigsime šitą kadenciją pilnai. Tas mandatas, kurį turėsime rudenį rinkimuose atkovoti, nelemia jokių pokyčių, jei būtume turėję dabar po merų rinkimų dešimt mandatų, kuriuos reikėtų atkovoti tai būtų trukdę stipriai Seime darbui, bet vieno trūkumas nepakeis situacijos. atkovoti dešimt būtų, bet vieno nepakeis.

Mūsų stiprioji pusė, kad turime pakankamai vienmandantininkų. Jei kalbėti apie žmonių pasirinkimą, beveik nereikės agituoti, tuo skirsis nuo 2016 metų, nes žmonės įvertins tuos darbus, kuriuos esame padarę. (…) Ir „Vieningo Kauno“ sėkmėm, ir kitų komitetų sėkmė Kėdainiuose, Šiauliuose, tai nėra nesėkmė valdžios, nes jie visada akcentavo bendradarbiavimą su valdžia ir jos palaikymą. (…) Iš šių rinkimų daryti išvadas, kas bus Seimo rinkimuose, negalima. EP vieninteliai nacionaliniai rinkimai prieš Seimo rinkimus ir tada bus galima šiek tiek daugiau ar mažiau įvertinti, koks palaikymas bendrai. Bet vėl Seimo rinkimuose turėsime daug vienmandačių apygardų ir vėl situacija stipriai priklausys nuo vienmandačių“, – teigė R. Karbauskis.

Konferencijoje taip pat dalyvavęs Bronis Ropė teigė, kad partija, kuri užaugo nacionaliniu mastu auga ir toliau.

Skaudžiausias pralaimėjimas Ignalinos rajono savivaldybėje. Ten LVŽS mero postas priklausė dar nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. Iki 2014 metų savivaldybei vadovavo Bronis Ropė, vėliau mero pareigas ėjo Henrikas Šiaudinis. Jis antrajame ture surinko 45 proc. Rinkėjų balsų ir pralaimėjo 54 proc. surinkusiam Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovui Justui Rasikui.

B. Ropė teigė, kad savivaldybės taryba yra pagrindinė jėga, o būtent taryboje LVŽS gavo daugiausia, devynis mandatus.