„Kukli pergalė, kuria džiaugėmės prieš dvi savaites liko kukli, liko pergalė ir toliau galime sakyti, kad pagal mandatų skaičių esame pirmieji, suskaičiavus visus merus bei esančius mandatus turime 279 mandatus visoje Lietuvoje ir esame pirmieji, socialdemokratai turi 277 ir yra antrieji. Išlaikėme tą patį merų skaičių, kurį turėjome. Vienos savivaldybės netektos, kurios skaudesnės, kalbu apie Šilalę, bet Anykščiai ir Raseiniai džiugina“, – teigė G. Landsbergis pridėjęs, kad asmenybės – tikrai turi įtakos žmonių pasirinkimui.

G. Landsbergis pasidžiaugė sustiprintomis pozicijomis, taip pat ir Gintauto Palucko vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų partijos rezultatais.

„Tai vienareikšmė opozicijos pergalė. Jei skaičiuotume merus, tai opozicinių partijų merų skaičius – 32, o jei tvarkiečius, socdarbiečius ir valstiečius sudėti, jie turi 11 merų. Tai beveik tris kartus skiriasi merų skaičius. Tai visos pastangos, kurias dėjo komitetai, ypatingai valstiečiai, susidoroti su tradicinėmis partijomis, nepasiteisino“, – mano konservatorių pirmininkas.

G. Landsbergis pastebėjo, kad prieš Seimo rinkimus reikės imtis reikšmingų pokyčių.

„Mūsų tyrimai rodo, kad Vilniuje renkame didžiausią paramą, jei Seimo rinkimai vyktų artimiausiu metu. Akivaizdu, kad tai į savivaldos rinkimus nesitransliuoja. Dėl to pokyčiai reikalingi, galbūt strateginiai, asmenybių atrinkimai, skyrių peržiūrėjimas“, – teigė jis.

Pastebėta, kad ten, kur buvo kooperuotasi su liberalais ar socialdemokratais, rezultatai geresni, nei ten, kur nebendradarbiauta.

Kalbėdamas apie antrojo turo merų rinkimo rezultatus G. Landsbergis taip pat pridėjo, kad džiaugiasi išlaikytu egzaminu Klaipėdos mieste, kuriame buvo perrinktas meras Vytautas Grubliauskas, o „valstiečių“ atstovas Arvydas Vaitkus liko antroje pozicijoje. G. Landsbergio nuomone, turėtų būti imamasi sprendimų dėl tolimesnės A. Vaitkaus karjeros Klaipėdos uoste, jam neturėtų būti leidžiama grįžti į vadovo pareigas.

Kalbant apie koaliacijas miestų savivaldybėse, G. Landsbergis paminėjo, kad Kaune – situacija kaip ir aiški, tačiau Vilniuje ir Klaipėdoje – kitaip.

„Gavome signalų iš naujos būsimos Vilniaus vadovybės dėl noro pradėti pokalbį, neabejoju, kad jie netrukus ir prasidės. (…) Klaipėdoje jau pasirašytas dokumentas dėl bendradarbiavimo, kuris iki rinkimų buvo pasirašytas su parama Grubliauskui“, – paminėjo G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis neatmeta galybės su socialdemokratais bendradarbiauti ir ateityje.

„Turbūt pirmą kartą buvo suteikta nemažai paramų socialdemokratams, Tėvynės sąjunga rėmė socialdemokratų kandidatus antrajame ture, lygiai taip pat esame gavę socialdemokratų paramą. Mano vertinimu tai labiausiai skatina tas puolimas. „Valstiečiai“ save pasiskelbė antisistemine politine jėga, pradėjo karą prieš visus, pirmiausia prieš visas tradicines politines partijas, norom nenorom net buvę politiniai oponentai pradeda ieškoti bendrystės tuose pamatiniuose dalykuose. Seime daugiau kaip metus surėmę pečius gindami Konstituciją, demokratiją žodžio laisvę, pamatinius valstybės dalykus. Ar ateitis parodys galimo didesnio bendradarbiavimo, to neatmesčiau“, – sakė G. Landsbergis.

Tuo tarpu vėliau konferencijoje kalbėjęs socialdemokratų lyderis G. Paluckas sakė negirdėjęs, ką teigė G. Landsbergis, tačiau jam pasirodė keista, kad džiaugtasi jų, konkurentų, sėkme.