„Aš nieko neatmetu ir neužveriu vartų prieš akis, gal tik dviejų narių komitetui, kuris yra peržengęs raudonąsias vertybines ribas. Bet su visomis kitomis jėgomis ne tik kalbėtis galime, bet ir reikia, o kokios bus bendros jungtys - tai yra mūsų bendras sprendimas su konservatoriais“, - sakė V. Grubliauskas. Pasak jo, valdančioji dauguma, nors ir nebus skaitlinga, bet bus tvirta.

„Gal dauguma ir nebus ypatingai skaitlinga, tačiau ji bus tvirta - apie tokią aš tikrai norėčiau galvoti ir tokią norėčiau kurti. Tai turbūt bus labai nelengvas derybinis procesas. Bet tikiuosi susitarti ir kalbėtis su visais, kurie norės kalbėti su mumis“, - apibendrino politikas.

Dar prieš antrąjį rinkimų turą V. Grubliauskas prakalbo apie bendrą jo vedamo komiteto (laimėjusio 8 mandatus miesto taryboje) darbą su 6 tarybos narius uostamiesčio savivaldoje užsitikrinusiais konservatoriais.

Uostamiesčio mero posto siekiančio A. Vaitkaus vedami „valstiečiai“ Klaipėdoje užsitikrino 7 mandatus, Liberalų sąjūdis - 4, Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija - 3, o skandalingais pareiškimais apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą pagarsėjusio Viačeslavo Titovo vedamas rinkimų komitetas - 2 mandatus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išankstiniais duomenimis, Klaipėdos miesto mero rinkimus, surinkęs 55 proc. balsų, laimėjo dabartinis uostamiesčio vadovas V. Grubliauskas. „Valstiečių“ remiamas kandidatas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus sulaukė 44 proc. rinkėjų palaikymo.