„Tai bus žinutė visiems, kad visoje Lietuvoje buvo agituojama, kad mes uždarysime ligonines, bet tai buvo melas, kuris buvo skleidžiamas visų rinkimų metų. Tai stipriai paveikė rezultatus. Niekas neplanavo uždaryti ligoninių, tai tikrai buvo labai svarbu. Pavyzdžiui, laimėjome Visagine. Galima sakyti, kad B. Ropė buvo puikus meras, kitiems labai sunku jį pranokti. Kai rajone visiems žmonėms sakoma, kad nebeliks ligoninių – labai didelis melas“, - sakė R. Karbauskis.

Vilniaus meru sekmadienį antrajai kadencijai buvo perrinktas Remigijus Šimašius. Negalutiniais duomenimis, R. Šimašius antrajame mero rinkimų ture gavo 59 proc. balsų, už jo oponentą Artūrą Zuoką balsavo apie 40 proc. sostinės gyventojų.

R. Karbauskis sako, kad dar anksti sakyti, ar bus einama į koaliciją su R. Šimašiumi.

„Ar eisime į koaliciją su Šimašiumi, spręs skyrius. Aš manau, kad jeigu jie pasirinks dalyvauti koalicijoje, tai būtų logiška. Aš išreiškiau nuomonę, kad pokyčiai būtų siejami su Zuoku. Manau, kad Vilniaus miestas neturėjo didelio pasirinkimo, mes siūlėme geresnį variantą, tik miestas jo nepasirinko“, - sakė R. Karbauskis.

Jis dar kartą pabrėžė, kad dabartinės kalbos ir kritika komitetams dar nereiškia, kad reikia juos riboti.

„Mes niekada neskirstėme merų į „valstiečius“ ir kitus, bet jeigu būtume valdžioje, mums būtų lengviau žmonėms pasakyti, ką mes padarėme. (…) Kai manęs klausia, kodėl palaikome komitetus, aš atsakau, kad kiekvienas žmogus turi teisę dalyvauti rinkimuose. Dabartinės kalbos, kad reikia juos uždaryti ar apriboti, tai, manau, prieštarauja Konstitucijai“, - tikino „valstiečių“ lyderis.