Per antrąjį tiesioginių merų rinkimų turą V. Grubliauskas įveikė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą, Klaipėdos uosto vadovą Arvydą Vaitkų.

Suskaičiavus duomenis 51-oje apylinkėje iš 54-ių, už V. Grubliauską balsavo 55 proc., už A. Vaitkų – 44 proc. rinkėjų.

„Drįsčiau sakyti, kad manyje jie (rinkėjai – BNS) matė tam tikrą stabilumo garantą, neapipintą pažadais, kuriuos, aš manau, gyventojai geba atskirti nuo realybės“, – sekmadienio vakarą BNS sakė V. Grubliauskas.

V. Grubliausko komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ per pirmąjį turą laimėjo devynis mandatus uostamiesčio taryboje, „valstiečiai“ – septynis. Mero komitetas jau paskelbė, kad naujosios miesto valdančiosios koalicijos stuburą jis sudarys su konservatoriais, jie Klaipėdos miesto taryboje turės šešis mandatus.

Pasak V. Grubliausko, susitarimas su konservatoriais yra stiprus ženklas, kad koalicijos derybose jis kalbėsis 15-os tarybos narių grupės vardu.

„Jeigu mes iš tikro jau paskelbėme apie vertybinę jungtį ir ambicijas formuoti naują koaliciją su konservatoriais, tai be abejo, kad visi sekantys veiksmai jau turėtų būti derinami su partneriais, kurie strateginę partnerystę išdrįso paskelbti dar prieš antrąjį turą“, – sakė V. Grubliauskas.

Klaipėdos mero rinkimai išsiskyrė gana mažu aktyvumu – per antrą rinkimų turą savo valią pareiškė 34,82 proc. rinkėjų.

2011 metais ir 2015 metais Klaipėdos meru V. Grubliauskas išrinktas kaip Liberalų sąjūdžio narys, bet liberalams pernai rudenį kandidatu į Klaipėdos merus iškėlus Seimo narį Simoną Gentvilą, V. Grubliauskas iš partijos pasitraukė ir šiuose rinkimuose dalyvavo su komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“.