„Manau, kad intrigos vis mažėja. Abu kandidatai paliko liberalus ir sukūrė savo komitetus ir taip įrodė, kad partijų jiems nelabai norėjo. (…) Žiūrėdami į didžiųjų miestų rezultatus matome, kad komitetai laimi, jie demonstruoja puikius rezultatus. Tikrai ta naujovė pasiteisino, nes suteikė didesnes galimybes žmonėms įsitraukti į politiką. To ir buvo siekiama“, - sakė A. Šuminas.

Anot jo, partijos dabar susiduria su didele krize.

„Partijos susiduria su didžiule krize, žiūrėdami į rezultatus, matome, kad partijos pasirodė prasčiau nei tikėjosi, ko gero, krizė gali dar labiau įsisiūbuoti“, - sakė lektorius.

Anot jo, akivaizdu, kad komitetai įgauna vis didesnes galias.

„Kauno mero atvejis įrodė, kad visuomeninis komitetas tampa stambiu žaidėju nacionaliniu lygmeniu. Kauno mero flirtavimas atsakant į klausimas ar dalavaus prezidento rinkimuose rodo, kad komitetai tampa pakankamai reikšminga jėga. Klausimas, kaip balsuos Kaunas. Akivaizdžiai matome, kad konservatoriai yra praradę Kauną, klausimas, ar pavyks susigrąžinti ir kokia dalimi“, - laidoje sakė A. Šuminas.

„Liberalai turi rinkėją ir jeigu pavyks nusivalyti šleifą, tai partija pagerins rezultatus. 2016-aisiai jie turėjo gerus reitingus“, - sakė politologas.