„Dar ankstoka pergalę švęsti. Aš matau, didžioji dalis čia yra bendražygiai, kurie rinkimų kampanijos metu ir seniau, pusę metų buvo kartu. Ir visos kadencijos metu kartu. Visų pirma, pergalė yra tai, kad mes labai labai daug pasiekėme ir padarėme kartu, ir tai jau yra didžiulė pergalė“, - kalbėjo R. Šimašius.

Vis dėlto R. Šimašius teigė, kad jei antrajame ture jam nepavyktų iškovoti pergalės – jis būtų nustebintas, nes, pasak politiko, pastangų dėl to jo komanda įdėjo labai daug.

„Aš esu įsitikęs, kad po tų sunkesnių laikų, kurie galbūt buvo kadencijos viduryje, tas žingsnis po žingsnio labai kantriai lipame aukštyn ir turime tą miesto viziją, kuria visi tiki, kovodami už tą Vilnių, kuriuo didžiuojamės. Sakau, pergalę švęsti dar labai anksti rinkimuose, bet aš labai nustebčiau, jeigu tos mūsų visų pastangos neduotų rezultatų“, - teigė R. Šimašius.

Komenduotadamas žurnalistams, R. Šimašius teigė, kad jam svarbus Dalios Grybauskaitės palaikymas, kurį ji neįvardindama kandidato pavardės šiandien išsakė balsuodama.

„Iš tiesų labai svarbi (parama – DELFI). Pirmą kartą ją išgirdau tokia forma, tiesiogiai, tai labai svarbi. Vertinu tai su didele atsakomybe ir esu jai dėkingas už tą išsakytą principą“, - teigė R. Šimašius.

DELFI primena, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį atiduodama savo balsą žurnalistams teigė, kad balsavo už tą kandidatą, kuris nevagia.

Mesdama į balsadėžę rinkimų biuletenį šalies vadovė sakė: „Už patį geriausią, geriausią iš dirbančių, aišku, nevagiantį.“

Prezidentė ir pridūrė, kad išsirinkti nebuvo sunku. “Nesunku iš dviejų. Labai aišku, už ką galėjau balsuoti.“ Jos teigimu, vilniečiams reikia paprastų, tačiau svarbių dalykų.

„Esu vilnietė, gimusi čia, norisi, kad jis gražėtų ir viskas būtų kuo gražiau. Vilnius – nuostabus miestas. Džiaugiuosi, kad jis toks“, – teigė D. Grybauskaitė.

Kokie turėtų būti pirmieji darbai? „Įvairūs. Ir gražinti, ir keliai, ir paslaugos, ir vaikams įvairios, ir darželiai – viskas, kuo gyvena vilniečiai“, – vardijo prezidentė.

Vis dėlto Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė DELFI teigė, kad tokio prezidentės pareiškimo laikyti rinkimų agitacija, kuri iki 20 val. šiandien buvo draudžiama, negalima, nes D. Grybauskaitė neįvardijo konkretaus kandidato pavardės.

„Matyt, mums reikėtų įvertinti ir susipažinti su tuo, kas buvo pasakyta, ir tada komisija nuspręstų. Nebuvo pasakyta, kad už konkretų žmogų, o interpretacijų gali būti labai daug.Šiandieną girdėjome daug, daug garsių žmonių, politikų balsavo ir jų buvo klausiama už ką balsavo, tai tiesiog buvo pateikiami tam tikri apibūdinimai, bet jie jokiu būdu nereiškia, kad tai vienas konkretus žmogus“, – teigė L. Matjošaitytė.