Vilniuje pergalę praėjus vos trims valandoms po balsadėžių uždarymo pradėjo švęsti Remigijus Šimašius. Jis mero poste lieka antrai kadencijai. Ir nors vos pradėjus skaičiuoti balsus Artūras Zuokas teigė, kad rezultatus vertins tik pačioje pabaigoje, pripažino pralaimėjęs dar nesuskaičiavus visų balsų.

Dar vieną kadenciją mero poste iškovojo ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Tiesa, Liberalų sąjūdžio kolegos jo kandidatūros nepalaikė ir delegavo Simoną Gentvilą, todėl V. Grubliauskas į rinkimus nusprendė eiti su komitetu.

Kaune antrai kadencijai mero poste lieka Visvaldas Matijošaitis, triumfavęs jau pirmojo turo metu. Jį palaikė net 79 proc. rinkėjų.

Arši kova antrojo turo metu virė ne vienoje savivaldybėje. Į antrąjį turą Panevėžyje pateko dabartinis meras Rytis Mykolas Račkauskas ir Povilas Urbšys su visuomeniniu komitetu. Artėjant antrajam turui paaiškėjo, jėgas suvienijo ir partneriais tapo du radikalūs politiniai oponentai – P. Urbšys ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Panevėžio skyriaus pirmininkė Rasa Juknevičienė.

R. Račkauskas teigė nesąs nustebintas P. Urbšio ir konservatorių sąjungos, esą toks bendradarbiavimas – vienadienis, rodantis desperatišką siekį patekti į valdžią.

Vis dėlto po antrojo turo pergale džiaugiasi R. M. Račkauskas, nors pats šiuo metu yra nušalintas nuo mero pareigų.

Lazdijų rajono mero postą antrajame ture iškovojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) kandidatė Ausma Miškinienė. Ją neseniai premjeras Saulius Skvernelis, siekiantis Prezidento posto, pristatė kaip savo patikėtinę.

Antrajame rinkimų ture dešimt merų postų iškovojusios Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad lūkesčiai išsipildė su kaupu. „Rezultatais esame patenkinti. Panašu, kad turime tiek pat merų kaip 2015 metais. Neslėpsiu, tai šiek tiek viršijo lūkesčius. Mes veikėme tikrai labai sudėtingoje konkurencinėje aplinkoje – ir komitetai, ir kitos partijos, visi norėjo laimėti. Aš tikrai didžiuojuosi mūsų struktūra, mūsų skyriais, mūsų kandidatais, kurie tą visą spaudimą atlaikė“, – sakė G. Paluckas.

Po antrojo turo paaiškėjo, kad Klaipėdos rajonui vadovaus Seimo narys „valstietis“ Bronius Markauskas. Čia mero pareigų neteko ilgametis savivaldybės vadovas socialdemokratas Vaclovas Dačkauskas. Jis mero pareigas ėjo nuo 2003-iųjų.

12 metų su pertraukomis Pakruojo mero pareigas ėjęs liberalas Saulius Gegieckas šįkart rinkimus pralaimėjo. Mero postą kitai kadencijai iškovojo socialdemokratas Saulius Margis.

Tačiau rinkėjai išreiškė palankumą ir ilgamečiams merams: nuo 2000 metų savo pozicijų mero postuose ir po šių rinkimų neužleidžia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir Rietavo meras Antanas Černeckis.

Ignalinoje „valstiečiai“ patyrė itin skaudų smūgį. DELFI laidoje apsilankė ir Ramūnas Karbauskis. Jis tikino, kad pralaimėjimas Ignalinoje buvo nulemtas visos rinkimų kampanijos metu. Anot jo, buvo meluojama, kad neva „valstiečiai“ uždarys visas ligonines.

„Tai bus žinutė visiems, kad visoje Lietuvoje buvo agituojama, kad mes uždarysime ligonines, bet tai buvo melas, kuris buvo skleidžiamas visų rinkimų metų. Tai stipriai paveikė rezultatus. Niekas neplanavo uždaryti ligoninių, tai tikrai buvo labai svarbu. Pavyzdžiui, laimėjome Visagine. Galima sakyti, kad B. Ropė buvo puikus meras, kitiems labai sunku jį pranokti. Kai rajone visiems žmonėms sakoma, kad nebeliks ligoninių – labai didelis melas“, – sakė R. Karbauskis.

Vilniuje dar vienai kadencijai lieka Šimašius

Vilniečiai antrojo turo metu rinkosi iš R. Šimašiaus ir A. Zuoko. Vos pradėjus skaičiuoti balsus, į priekį išsiveržė R. Šimašius ir tik stiprino atotrūkį, nors ilgą laiką A. Zuokas vis tvirtino, kad rezultatai gali kisti

DELFI studijoje apsilankęs Artūras Zuokas, patapšnojęs per petį Šimašiui, tikino, kad jis pirmą kartą sureagavo vyriškai. „Vyrai dažnai tapšnoja vienas kitam per petį, tai normalus vyriškas pasisveikinimas. Aš Remigjų pasveiikinau, jis mane pasveikino“, – sakė A. Zuokas.

„Mano komunikacija nebuvo aštri, aš stengiausi diskusiją nukreipti į aiškius dalykus, kad nebūtų vien tušti žodžiai, o būtų dokumentai. Aš tikėjausi laimėti. Noriu pasakyti, kad esu dėkingas rinkėjams. Nepriklausomai nuo to, ar būsime opozicijoje, stengsimės pateisinti idėjas“, – sakė A. Zuokas.

„Aš tikėjausi tokio palaikymo, noriu visiems padėkoti, tiems, kurie mane palaikė, kurie tiki laisvu ir kūrybingu miestu, tikėjausi to, bet nebuvau ramus, bet tai, ką aš mačiau vilniečiuose, tose vertybėse, kurias skelbiau, jos sutapo. Aš didžiuojuosi tuo“, – DELFI laidoje sakė meru dar vienai kadencijai išrinktas R. Šimašius.

Jis taip pat įvertino pagrindinį varžovą. „Žinote, varžovas buvo stiprus, man pačiam reikėjo daug ko išmokti ir pasitempti, bet ne varžovuose esmė. Kad ir kokie pasišpilkavimai būtų įvykę, žmonės balsuoja už tai, kas bus. Netikiu, kad žmonės balsavo prieš kažką, žmonės balsavo už ateitį. Labai svarbu, ar galima tikėti pažadais“, – sakė rinkimus jau laimėjęs R. Šimašius.

Klaipėdoje mero postą išsaugojo Grubliauskas

Antrajame ture su „valstiečių“ atstovu susirungęs Vytautas Grubliauskas išsaugojo savo postą ir mero kėdėje lieka dar vienai kadencijai.

V. Grubliauskas į rinkimus atėjo su komitetu, kurį subūrė po to, kai Liberalų sąjūdis savo atstovu į miesto merus išrinko Eugenijaus Gentvilo sūnų Simoną.

Vytautas Grubliauskas

V. Grubliausko komanda miestiečiai labiausiai pasitikėjo ir rinkdami tarybą. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba turėtų atrodyti taip: Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ – 8 mandatai, LVŽS – 7 mandatai, TS-LKD – 6, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis - 4, Lietuvos centro partija – 3, Visuomeninis rinkimų komitetas „Titov ir teisingumas“ – 2.

„Drįsčiau sakyti, kad manyje jie (rinkėjai – BNS) matė tam tikrą stabilumo garantą, neapipintą pažadais, kuriuos, aš manau, gyventojai geba atskirti nuo realybės“, – sekmadienio vakarą BNS sakė V. Grubliauskas.

Kaune jau pirmojo turo metu triumfavo Matijošaitis

Kauniečiai savo merą išsirinko jau pirmojo turo metu – juo ir vėl kone be konkurencijos tapo Visvaldas Matijošaitis. Tai antra jo kadencija Kauno miesto mero poste.

Kauniečiai išreiškė pasitikėjimą ne tik meru, suteikdami jam galimybę tęsti savo darbus, bet ir jo komanda. Taryboje iš 40 asmenų net 32 – iš V. Matijošaičio visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“, tik 8 mandatai atiteko ne tai pačiai komandai, o konservatoriams. Kitoms partijoms ir komitetams į tarybą patekti nepavyko.

Visvaldas Matijošaitis

Į tarybą pateko net trys Matijošaičiai – pats Visvaldas ir du jo sūnūs. Taryboje toliau darbus tęs ir legendinė trenerė bei visuomenininkė ir Kauno politinė veikėja 83-ejų Jūratė Elena Norvaišienė, antrą kadenciją iš eilės dirbs ir Jonas Audėjaitis – Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dekanas. Taryboje lieka ir daugiau joje jau dirbusių narių.

Pagal Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą į tarybą turėtų patekti Jurgita Šiugždinienė, Edita Gudišauskienė, Vitas Lendraitis, Rytas Kupčinskas, Paulius Lukševičius, Petras Bingelis, Jonas Koryzna ir Vygantas Gudėnas.

J. Šiugždinienė kandidatavo ir į Kauno miesto merus, tačiau liko antra. Tiesa – itin dideliu skirtumu: V. Matijošaitis – 79,59 procentai rinkėjų balsų, J. Šiugždinienė – 12,68.

Panevėžiečiai mero postą vėl patikėjo Račkauskui

Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas laimėjo dar vieną kadenciją mero poste. Jis daugiausia rinkėjų palankumo buvo sulaukęs ir pirmajame ture.

Rytis Mykolas Račkauskas

Ir nors panevėžiečiai dabartiniu meru R. M. Račkausku pasitikėjo labiausiai, jis šiuo metu yra nušalintas nuo pareigų – vyksta tyrimas dėl korupcijos.

Tarybos rinkimuose miestiečiai daugiausia mandatų taip pat suteikė R. M. Račkausko komandai – visuomeniniam rinkimų komitetui „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ – 8, kartu dėl mero posto kovojusio P. Urbšio komitetui „Kurkime jaukų miestą KARTU“ – 4. Kiti mandatai pasiskirstė taip: Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 5, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 3, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – 2, Lietuvos žaliųjų partija (LŽP) – 2, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (LRLS) – 2.

Šiaulių miestas vėl pasitikėjo Visocku

Šiauliečiai savo merą išsirinko jau pirmojo turo metu. Juo antrą kartą iš eilės tapo Artūras Visockas. Jo komanda sudarys ir didžiąją dalį tarybos.

A. Visocko komitetui „Artūro Visocko sąrašas „Dirbame miestui“ atiteko 15 mandatų, LVŽS – 3, TS-LKD – 3, Visuomeniniam rinkimų komitetui „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“ - 3, Lietuvos socialdemokratų partija – 2, Darbo partija – 2, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – 2.

Artūras Visockas

Šiaulių miesto taryboje išvysime ir Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovą Aurimą Žvinį. A. Žvinys, TV seriale „Naisių vasara“ suvaidinęs Pijų, į Šiaulių miesto mero postą kandidatavo su LVŽS vėliava, tačiau sulaukė tik kiek daugiau nei 7 procentų rinkėjų palankumo.

Akmenės rajone meru lieka Mitrofanovas

Akmenės rajono meru jau pirmajame ture buvo išrinktas LSDP kandidatas Vitalijus Mitrofanovas. Jis aplenkė antroje vietoje likusį Saulių Bucevičių (LRLS).

Mero kėdę dar vienai kadencijai išsaugojęs V. Mitrofanovas šias pareigas eina jau nuo 2008-ųjų. Tai ketvirtoji jo kadencija mero poste.

Alytaus miestas išsirinko socialdemokratą

Alytiškiai savo meru išsirinko LSDP narį Nerijų Cesiulį.

N. Cesiulis pirmasis garsiai pareiškė kandidatuosiantis į mero postą. Jis jau dvylika metų dirba Alytaus miesto taryboje.

Beje, N. Cesiulis 2017-ųjų gegužę buvo apdovanotas „už miesto garsinimą iš blogosios pusės“. Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Alytaus skyrius nusprendė, kad tokios plunksnos prieš pusantrų metų buvo vertas N. Cesiulis todėl, kad 2016-aisiais metais, prieš vasaros sezoną, Alytus visoje šalyje buvo pagarsintas kaip miestas, kuriame uždrausta degintis.

Tiesa, toks draudimas nebuvo N. Cesiulio iniciatyva, priešingai – jis tokią dviprasmybę įžvelgė miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse, nors degintis draudžiama nuogiems asmenims. Atsižvelgus į tarybos nario kritiką, ši dviprasmybė buvo ištaisyta, tačiau Alytus visoje Lietuvoje nuskambėjo kaip miestas, kuriame draudžiama degintis.

Alytaus rajono mero postą išsaugojo Vrubliauskas

Antrajame ture Alytaus rajono mero postą išsaugojo dabartinis meras, TS-LKD narys Algirdas Vrubliauskas.

A. Vrubliauskas Alytaus rajono taryboje su pertraukomis dirba nuo 1997-ųjų, jis – ilgametis rajono meras, jai vadovauja nuo 1997-ųjų su vos trejų metų pertrauka, kai 2004-2007 metais buvo Seimo nariu.

Praėjusių metų pabaigoje Alytaus rajono savivaldybę krėtė ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai. Anot Alytaus rajono savivaldybės vadovo, tuo metu į savivaldybę atvykę FNTT atstovai paaiškino, kad tikrina tarnyboje gautą skundą. „Atvykę pareigūnai paaiškino, kad gautas skundas dėl viešųjų pirkimų ir paprašė pateikti tam tikrus dokumentus. Šiuo metu savivaldybės administracijos darbuotojai minėtus dokumentus pareigūnams rengia“, – DELFI FNTT vizito dieną sakė Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas.

FNTT vėliau teigė, kad tyrimas nebuvo pradėtas. Buvo tikrinama gauta informacija, susijusi su Alytaus rajono savivaldybės administracijos 2017-2018 metais vykdytais viešaisiais pirkimais.

Anykščių rajone laimėjo mero pavaduotojas

Anykštėnai savo meru išsirinko Sigutį Obelevičių (TS-LKD). S. Obelevičius iki šiol ėjo mero pavaduotojo pareigas. Meras K. Tubys buvo S. Obelevičiaus oponentas antrojo turo metu.

S. Obelevičius konservatorių partijai priklauso nuo 1996 metų.

S. Obelevičius ir K. Tubis antrajame ture varžėsi ir 2015 metais vykusių rinkimų metu.

Birštone mere lieka Dirginčienė

Birštonas jau išsirinko – mere toliau lieka LSDP kandidatė Nijolė Dirginčienė.

N. Dirginčienė Birštono savivaldybėje dirba beveik 15 metų. Pradėjo nuo administracijos direktorės pareigų, vėliau tapo mere. 2010 metais jai buvo pareikšti įtarimai kyšininkavimu, buvo nušalinta nuo pareigų, tačiau vėliau išteisinta.

Biržų rajone laimėjo „valstiečiai“

Biržų rajono meru jau pirmajame ture tapo LVŽS kandidatas Vytas Jareckas.

Iki šiol mero pareigas ėjo Valdemaras Valkiūnas.

Druskininkuose ir toliau meru lieka Malinauskas

Druskininkų meru jau pirmame ture vėl tapo Ričardas Malinauskas, surinkęs daugiau nei 70 proc. rinkėjų palankumo. Jo rinkiminis komitetas sudarys ir didžiąją dalį savivaldos tarybos – 17 iš 24.

Mero pareigas R. Malinauskas užima nuo 2000 metų.

Ričardas Malinauskas

Likus mažiau nei dviem savaitėm iki pirmojo rinkimų turo, R. Malinauskas sulaukė įtarimų teisėjų korupcijos byloje. Jam pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo, teisėsaugos teigimu, įtarimai susiję su galimais kyšiais vadinamojo Vijūnėlės dvaro byloje.

Jo namuose vykstant tyrimui buvo atlikta krata. Taip pat ir jo patarėjo namuose.

Pats meras R. Malinauskas įtarimus vadina nepagrįstais.

Elektrėnuose mero postą išsaugojo Vaitukaitis

Elektrėnų mero postą antrame ture iškovojo LRLS kandidatas Kęstutis Vaitukaitis, nurungęs Silvą Lengvinienę su Visuomeniniu rinkimų komitetu „Patriotų sąjūdis už Elektrėnų kraštą“.

K. Vaitukaitis – dabartinis Elektrėnų meras. Jis ir pirmojo turo metu varžovę nurungė svariu rezultatu, 38,47 prieš 21,21 proc., tačiau balsų pritrūko, kad būtų perrinktas pirmojo turo metu.

Abu kandidatai pernai metų rudenį varžėsi dėl galimybės kandidatuoti į metus su Liberalų sąjūdžio vėliava, tačiau partijos rinkimuose kandidatu buvo išrinktas K. Vaitukaitis, todėl S. Lengvinienė į rinkimus ėjo su komitetu.

Ignalinos rajone merui nepavyko išsaugoti pozicijų

Dėl Ignalinos mero posto antrame ture varžėsi dabartinis meras Henrikas Šiaudinis (LVŽS) ir LSDP kandidatas Justas Rasikas. Pastarasis švenčia pergalę ir keičia merą.

I. Rasikas – Ignalinos atominės elektrinės pardavimų specialistas.

I. Rasikas yra nurodęs, kad yra dviejų UAB akcininkas viena jų užsiima energetika, kitos viena iš veiklų – velenų gumavimas.

Joniškio rajone pergalė atiteko Gailiui

Joniškis savo merą išsirinko greičiausiai – pradėjus teikti apylinkių rezultatus pirmajame ture, LRLS kandidatas Vitalijus Gailius buvo paskelbtas pirmasis kaip jau išrinktas meras.

V. Gailius 2016 metais buvo išrinktas į Seimą ketverių metų kadencijai, priklauso Liberalų sąjūdžio frakcijai.

2007-2012 metais V. Gailius dirbo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje, Lietuvos kriminalinės policijos biure, Panevėžio miesto vyriausiame policijos komisariate.

Jurbarko rajone meras išsaugojo savo postą

Jurbarkiečiai mero kėdėje ir vėl nori matyti Skirmantą Mockevičių - meras išrinktas dar vienai kadencijai, nors pastarasis pirmojo turo metu gerokai atsiliko nuo savo konkurento.

S. Mockevičius prieš ketverius metus tapo vieninteliu, kuris laimėjo tiesioginius mero rinkimus laimėjo išsikėlęs pats save. Po šių rinkimų jis ir vėl tampa vieninteliu, kuris laimėjo mero postą pats išsikėlęs save.

Kaišiadorių rajone pergalę švenčia konservatoriai

Kaišiadoriečiai meru išsirinko TS-LKD narį Vytenį Tomkų, jis gerokai pirmavo ir pirmajame ture, savo konkurentą aplenkdamas net dvidešimt procentų. Užtikrintą persvarą jis užsitikrino ir antrojo turo metu.

Pastarosios kadencijos metu V. Tomkus buvo Kaišiadorių rajono tarybos nariu.

Kalvarijoje savo postą išlaikė meras

Kalvarijos metu ir toliau lieka partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Vincas Plikaitis.

Kūno kultūros akademiją baigęs V. Plikaitis dirbo kūno kultūros mokytoju, tačiau nuo 2000 metų su pertraukomis dirba savivaldybėje: 2000-2003 dirbo mero pavaduotoju, 2007-2008 buvo meras, 2008-2009 mero pavaduotojas, 2007-2011 – tarybos narys, o pastarojoje kadencijoje vėl išrinktas meru.

Anksčiau buvo Europos Parlamento nario Juozo Imbraso, o nuo 2014 m. – Europos Parlamento nario Rolando Pakso padėjėjas.

Antrajame ture V. Plikaitis rungėsi su TS-LKD nariu V. Aleknavičiumi. 2016 metais tarp abiejų kandidatų tarybos posėdžio metu buvo kilęs konfliktas, dėl kurio į savivaldybę buvo iškviesti policijos pareigūnai. Anot portalo lrytas.lt, V. Aleknavičius uždavė klausimą merui V. Plikaičiui, šis neatsakė, tada klausimą pakartojo dar kelis kartus. Taip kilo konfliktas, dėl kurio meras iškvietė tarybos nariui policijos pareigūnus, tačiau joks incidentas nebuvo užfiksuotas.

Kauno rajone meru toliau lieka Makūnas

Kauno rajono gyventojai jau išsirinko – meru ketvirtą kartą išrinktas LSDP kandidatas Valerijus Makūnas.

Kauno rajono mero pareigas V. Makūnas eina nuo 2007-ųjų.

Kazlų Rūdoje pergalę švenčia buvęs tarybos narys

Kazlų Rūdoje pergalę švenčia Mantas Varaška su visuomeniniu komitetu. Pirmojo turo metu M. Varaška buvo surinkęs trečdalį rinkėjų balsų, antrojo turo metu - 57 proc.

M. Varaška dvi kadencijas buvo Kazlų Rūdos tarybos nariu, vėliau – 2008-2012 metais – Seimo nariu, dabar yra nurodęs, kad dirba vienos UAB direktoriumi.

Iki 2017 metų buvo LSDP narys, iš jos pasitraukė prieš partijos skilimą.

Kelmės rajone meras lieka savo poste

Kelmės rajone pergalę švenčia LSDP narys ir dabartinis meras Vaclovas Andrulis.

Dar vienos kadencijos siekęs V. Andrulis pirmojo etapo metu surinko 35,07 proc. balsų. V. Andrulis taryboje dirbo nuo 1991 iki 1995, vėliau grįžo po ilgos pertraukos ir Kelmės savivaldybėje dirba nuo 2012 metų.

Kėdainių rajone pergalę švenčia dabartinis seniūnas

Kėdainių mero postas atiteko seniūnui Valentinui Tamuliui.

Su komitetu rinkimuose dalyvaujantis V. Tamulis pirmojo turo metu surinko 42,89 proc. balsų, o antrojo turo metu kovojo kone lygioje kovoje – surinko 51 proc.

Agronomas V. Tamulis – Kėdainių rajono savivaldybės administracijos miesto seniūnijas.

Klaipėdos rajono meru tapo Markauskas

Klaipėdos rajono meru tapo LVŽS narys Bronius Markauskas, surinkęs 58 proc. rinkėjų balsų.

B. Markauskas 2005 metais buvo patrauktas atsakomybėn už žemdirbių protesto akcijos organizavimą. Nuo 2000 su pertraukomis buvo Klaipėdos rajono tarybos narys, nuo 2016 – Seimo narys.

Bronius Markauskas

B. Markauskas ėjo Žemės ūkio ministro pareigas, tačiau pasitraukė iš jų įsisiūbavus skandalui dėl svetimų žemių naudojimo. B. Markauskas teigė, kad ūkis – jo mamos. Institucijos vėliau pažeidimų nenustatė.

Kretingos rajone laimėjo verslininkas

Kretingoje mero postas atiteko su komitetu „Kretingos kraštas“ į rinkimus atėjusiam Antanui Kalniui.

Nuo 2011 metų tarybos nario pareigas einantis A. Kalnius šiuo metu dirba sau pačiam priklausančios UAB „A. Kalniaus duona“ direktoriumi.

Kupiškio rajone meras išsaugojo postą

TS-LKD kandidatui Dainiui Bardauskui pritrūko mažiau nei vieno procento ir būtų tapęs meru jau pirmame ture, tačiau rinkėjai jam buvo palankūs ir antrojo turo metu – D. Bardauskas švenčia pergalę.

D. Bardauskas – dabartinis Kupiškio rajono meras, liekantis poste dar vienai kadencijai.

Lazdijų rajone mere tapo Skvernelio patikėtinė

Lazdijų rajono mero postą antrajame ture iškovojo LVŽS kandidatė Ausma Miškinienė.

A. Miškinienę dėl Prezidento posto kovojantis S. Skvernelis neseniai pristatė kaip savo štabo komandos narę. Jis neįvardijo tikslių jos pareigų, tris pristatytas moteris S. Skvernelis pristatė kaip savo patikėtines.

A. Miškinienė šiuo metu eina ir žemės ūkio viceministrės pareigas.

Ausma Miškinienė

Marijampolėje merės pavaduotojas tapo meru

Marijampolėje antrame ture pergalę švenčia LSDP narys Povilas Isoda.

31-erių P. Isoda – dabartinės merės pavaduotojas. Pirmajame ture jis surinko 42,81 proc. rinkėjų balsų, antrajame – 61 proc.

Mažeikių rajone pergalę švenčia „Tvarka ir teisingumas“

Po antrojo turo pergalę švenčia „Tvarka ir teisingumas“ narys Vidmantas Macevičius, sulaukęs net 70 proc. rinkėjų palankumo.

V. Macevičius 2000-2003 metais ėjo Mažeikių mero pareigas, dabar dirba Energetikos ministerijos viceministru.

Dar vienos kadencijos pirmajame ture siekė ir dabartinis Mažeikių meras Antanas Tenys, tačiau socialdemokratas liko trečias ir į antrąjį turą nepateko.

Molėtų rajone pergalę švenčia konservatoriai

Molėtų rajone pergalę švenčia TS-LKD narys Saulius Jauneika, sulaukęs 57 proc. rinkėjų palankumo.

S. Jauneika – Molėtų savivaldybės administracijos direktorius.

Neringoje meras išsaugojo savo postą

Neringos mero postą jau pirmajame ture išsaugojo LSDP narys Darius Jasaitis, surinkęs daugiau nei šešiasdešimt procentų.

Neringos miesto taryboje D. Jasaitis dirba nuo 2007-ųjų metų.

Pagėgiuose triumfavo Bendaravičius

Pagėgių meru tapo partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Vaidas Bendaravičius.

V. Bendaravičius Pagėgių savivaldybės taryboje ir administracijoje dirba nuo 2007.

Mero posto siekė ir du broliai Komskiai – Kęstas ir Virginijus, tačiau abu liko už brūkšnio – K. Komskis – trečias, o jo brolis – ketvirtas.

Pakruojo rajone pergalę švenčia seniūnas

Pakruojo rajone jau pirmojo turo metu LSDP nariui Sauliui Margiui trūko vos 0,65 proc., kad antrojo turo ir nebereiktų. Antrajame ture jis užtikrintai laimėjo rinkėjų palankumą surinkdamas 75 proc. balsų.

S. Margis iki šiol ėjo Pakruojo seniūno pareigas ir antrajame ture laimėjo prieš dabartinį merą S. Gegiecką.

Palangos mieste meras išsaugojo savo postą

Rinkėjai jau pirmojo turo metu nusprendė, kad mero postą išsaugo TS-LKD narys Šarūnas Vaitkus.

Panevėžio rajone Žagunis išsaugojo mero postą

Panevėžio rajone LVŽS kandidatui taip pat pritrūko labai nedaug, kad būtų iš karto išrinktas meru. Povilas Žagunis pirmojo turo metu surinko 48,71 proc. rinkėjų balsų. Jis sėkmę pakartojo ir antrajame ture ir švenčia pergalę išsaugojęs postą dar vienai kadencijai.

Ilgametis Panevėžio rajono tarybos narys ir dabartinis meras P. Žagunis antrame ture kovojo su savo paties pavaduotoju.

Pasvalio rajone meru ir toliau lieka Gegužinskas

Surinkęs vos šiek tiek daugiau nei minimali riba mero postą jau pirmojo turo metu išsaugojo Gintautas Gegužinskas (TS-LKD).

Plungės rajone meru lieka Klišonis

Plungės rajone pergalę švenčia Audrius Klišonis (LRLS).

Liberalų sąjūdžio narys išsaugojo mero postą surinkdamas 51 proc. rinkėjų balsų.

S. Klišonis – buvęs sveikatos apsaugos viceministras.

Prienų rajone Vaicekauskas lieka meru

LSDP kandidatas Alvydas Vaicekauskas švenčia pergalę, jis išsaugojo mero postą.

A. Vaicekauskas pirmajame ture pirmavo su 32,27 proc. rinkėjų balsų, antrajame sulaukė šešiasdešimties procentų palaikymo.

Radviliškio rajone permainų nėra – laimėjo ilgametis meras

Radviliškio rajone mero posto siekęs TS-LKD kandidatas Antanas Čepononis pirmojo turo metu surinko 46,25 proc. rinkėjų balsų ir pergalę šventė po antrojo turo.

Dabartinis meras A. Čeponinis šias pareigas pirmą kartą ėjo 1990 metais, vėliau, po pertraukos, dar kartą buvo grįžęs į šias pareigas, dabar ir vėl jas eina.

Jo žmona taip pat dirba savivaldybėje, administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje.

Raseinių rajone pergalę švenčia konservatoriai

Raseinių rajone mero kėdė atiteko TS-LKD nariui Andriui Bautroniui.

A. Bautronis pirmojo turo metu surinko 20,04, E. Jonyla – 18,38.

32-ejų A. Bautronis – triušių auginimu užsiimantis istorikas ir tarybos narys, dabar priklauso konservatoriams, nors anksčiau buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys.

Rietavo rajone meras posto neužleidžia jau nuo 2000 metų

Pirmojo turo metu rinkėjai nusprendė Rietavo mero kėdę palikti Antanui Černeckiui (LRLS).

A. Černeckis Rietavui vadovauja jau nuo 2000 metų be pertraukos.

Rokiškio rajone meru tapo teisininkas

Rokiškio rajone pergalę švenčia Ramūnas Godeliauskas, nors pirmajame ture jis iškovojo antrąją vietą pagal rinkėjų balsus.

Teisininkas R. Godeliauskas į rinkimus ėjo su rinkiminiu komitetu.

R. Godeliauskas anksčiau yra ėjęs teisininko pareigas ir Rokiškio rajono savivaldybėje, tačiau po 2014 metais įvykusios STT kratos pasitraukė iš einamų pareigų. Kaip tuo metu rašė „Gimtasis Rokiškis“, atlikę kratą R.Godeliausko namuose, STT pareigūnai į rajono policijos komisariatą atvežė keletą ginklų. Ginklai buvo įsigyti legaliai, tačiau buvo pažeistos jų laikymo taisyklės. Ginklai – medžiokliniai.

Skuodo rajone meras lieka poste

Skuodo rajone pergalę švenčią mero postą išsaugojęs TS-LKD narys Petras Pušinskas.

TS-LKD narys pirmajame ture surinko 34,30 proc. rinkėjų balsų, antrajame ture meras surinko 52 proc. balsų.

Šakių rajone meras išsaugojo postą

Šakių rajono meru ir toliau liko Edgaras Pilypaitis (TS-LKD).

E. Pilypatis su pertraukomis Šakių rajono taryboje dirba nuo 2003 metų, kurį laiką ėjo mero patarėjo pareigas, o dabartiniuose rinkimuose išsaugojo mero postą.

Šalčininkų rajone meras liko Palevičius

Šalčininkų mero postą jau pirmame ture išsaugojo Zdislavas Palevičius (LLRA).

Šiaulių rajone meru lieka Bezaras

LVŽS kandidatas Antanas Bezaras meru buvo išrinktas jau pirmojo turo metu.

Jis – ilgametis Šiaulių rajono tarybos narys, pastarosios kadencijos metu ėjęs mero pareigas.

Šilalės rajone meras nusileido teisininkui

Šilalės rajone kovojo partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas Algirdas Meiženis ir dabartinis meras Jonas Gudauskas. Ir nors pirmojo turo metu rinkėjai kur kas labiau palaikė dabartinį merą, po antrojo turo pergalę švenčia A. Meiženis.

A. Meiženis – individualia veikla užsiimantis teisininkas, baigęs Lietuvos policijos akademiją. Taip pat ir bitininkas, priklausantis Šilalės bitininkų draugijai.

Širvintų rajone mere lieka Pinskuvienė

Širvintų rajono mere ir vėl išrinkta Živilė Pinskuvienė, o jos komitetas gavo daugiausia mandatų savivaldybės taryboje. Ž. Pinskuvienė į merus buvo išrinkta surinkus daugiau nei 70 proc. rinkėjų balsų.

Živilė Pinskuvienė

Šilutės rajone meras išsaugojo postą

Šilutėje pergalę švenčia partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Vytautas Laurinaitis. Daugiausia rinkėjų balsų jis surinko ir pirmojo turo metu.

Kartu su partija „Tvarka ir teisingumas“ (PTT) meras triumfavo ir 2015-aisiais ir iki šiol eina mero pareigas.

Švenčionių rajone meru toliau lieka Klipčius

Švenčionių rajono meru ir toliau liko Rimantas Klipčius (LLS).

Tauragės rajone pergalę išplėšė liberalas

Tauragės rajone pergalę po lygios kovos švenčia LRLS narys Dovydas Kaminskas. Jis oponentą socialdemokratą Darių Petrošių aplenkė vos keliais procentais.

D. Kaminskas šiuo metu eina rajono mero patarėjo pareigas.

Telšių rajone pergalę švenčia socialdemokratas

Pirmajame ture savo oponentui, „Darbo partijos“ nariui Petrui Kuzinui nusileidęs socialdemokratas Kęstutis Gusarovas pergalę išplėšė antrajame ture.

Inžinierius-mechanikas K. Gusarovas – tarybos narys, statybos bendrovės techninis direktorius.

Trakų rajone mere lieka Rudelienė

LRLS kandidatė Edita Rudelienė toliau lieka mero poste, sulaukusi daugiau nei šešiasdešimties procentų rinkėjų palankumo.

E. Rudelienė užtikrintai pirmavo ir pirmajame ture, surinkusi 41,47 proc. balsų.

E. Rudelienė – dabartinė Trakų merė. Nuo 2003 iki 2011-ųjų dirbo Trakų rajono savivaldybės administracijoje jaunimo reikalų koordinatore, vėliau, prieš tapdama mere, dar dirbo ir Trakų krašto vietos veiklos grupėje strategijos koordinatore.

Ukmergės rajone pergalę švenčia „Darbo partija“

„Darbo partija“ kartu su Rolandu Janicku pergalę švenčia Ukmergės rajone.

R. Janiskas išsaugojo mero postą nurungęs savo konkurentę, konservatorę Agnę Balčiūnienę, ir surinkęs 58 proc. rinkėjų balsų.

Utenos rajone meras išliko poste

Utenos rajone pergalę švenčia LSDP narys ir dabartinis meras Alvydas Katinas, kurį pirmajame ture palaikė 42,08 proc. rinkėjų, o antrajame - 54 proc.

A. Katinas tarybos narys jau nuo 1997-ųjų.

Varėnos rajone meru lieka Kašėta

Varėnos rajone pergalę švenčia su visuomeniniu komitetu į rinkimus atėjęs dabartinis meras Algis Kašėta. Jį pirmojo turo metu palaikė 46,63 proc. rinkėjų, antrajame – 64.

Su juo rungėsi Lietuvos centro partijos narys Vidas Mikalauskas. Jį pirmajame ture palaikė 15,75 proc. rinkėjų.

Miškininko šeimoje gimęs A. Kašėta deklaracijoje nėra nurodęs net savo darbovietės, nors 2015 m. buvo išrinktas Varėnos rajono savivaldybės meru, o politinėje veikloje dalyvauja nuo 1988-ųjų.

Vilkaviškio rajone meru lieka Neiberka

Algirdas Neiberka iš LSDP vos netapo meru jau pirmojo turo metu, surinkęs 48,52 proc. rinkėjų balsų, tačiau rinkėjai išliko lojalūs ir mero postą jam dar vienai kadencijai patikėjo antrojo turo metu.

Jo oponentu antrajame ture tapo 30,31 proc. surinkęs Žilvinas Gelgota su visuomeniniu komitetu.

Nuo 2001-ųjų tarybos narys, o nuo 2013-ųjų meras A. Neiberka ir šiuo metu eina Vilkaviškio mero pareigas.

Vilniaus rajone mere lieka Rekst

Vilniaus rajone mero kėdėje lieka Marija Rekst, kuri buvo išrinkta jau pirmojo turo metu.

M. Rekst Vilniaus rajono mero kėdės neužleidžia jau nuo 2004-ųjų, o taryboje dirba nuo 2002-ųjų.

Visagine pergalė atiteko „valstiečiui“

Erlandas Galaguzas su LVŽS vėliava ir pirmajame ture surinktais 27,52 proc. rinkėjų balsų pateko į antrąjį rinkimų turą ir švenčia pergalę.

E. Galaguzas – UAB „Visagino būstas“ direktorius.

Zarasų rajone pergalę švenčia socialdemokratas

Zarasų rajone rungėsi LSDP kandidatas Nikolajus Gusevas, pirmajame ture surinkęs 22,85 proc. balsų ir LRLS narys Kęstutis Stankevičius.

Po antrojo turo pergalę švenčia N. Gusevas.

N. Gusevas – ilgametis tarybos narys, ėjęs ir mero, ir vicemero pareigas.