Šis susitikimas antradienį vyks ministerijai priklausančioje Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje sostinės centre.

„Po bažnyčios skliautais gal pavyks rasti sutarimą. (...) Antradienį ryte viešame susitikime Ramintojos bažnyčioje tikiuosi visų šalių konstruktyvaus dialogo. Ambicijas ir emocijas palikus už durų!“ – feisbuke penktadienį parašė ministras Eimutis Misiūnas.

Statutiniams pareigūnams atstovaujančios profsąjungos šią savaitę per spaudos konferenciją apkaltino E. Misiūną nesusitvarkant su pareigomis ir nesuvaldant situacijos pavaldžiose įstaigose.

Profsąjungų vadovai kritikavo policijos vadovybę dėl socialinio dialogo stokos, pareigūnų darbo užmokesčio, vertinimo ir motyvacinės sistemos problemų, brangių generalinio komisaro Lino Pernavo komandiruočių.

E. Misiūnas kritiką atmetė ir teigė profsąjungų veiksmuose įžvelgiantis asmeninių ambicijų.

Policijos generalinis komisaras taip pat teigė, kad profesinių sąjungų kritika nepagrįsta, ir pateikė kelis kartus mažesnius skaičius apie jo komandiruotėms išleistus pinigus.

Vis dėlto Policijos departamento Imuniteto valdyba šią savaitę pradėjo tikrinti per spaudos konferenciją paskelbtą informaciją apie galbūt fiktyviai įrašomas darbo valandas, norint per priedus padidinti pareigūnų atlyginimus.

Policijos vadovybė pripažįsta, kad dabartinė darbo užmokesčio apmokėjimo tvarka nėra ideali, todėl naudojami įvairūs, tačiau teisėti būdai kelti pareigūnų algas.