Tokiai išvadai komisija pritarė vienbalsiai. Tačiau dėl sankcijų už pažeidimą nuomonės išsiskyrė. Visgi aštuoniems balsavus „už“ ir keturiems susilaikius, komisija priėmė sprendimą, kad atsakingiems asmenims už įstatymo pažeidimą turi būti taikoma administracinė atsakomybė.

A. Juozaitis tokį VRK sprendimą vadina absurdu, rinkti parašus vieniems rinkimams tuo metu, kai vyksta kiti, esą nėra agitacija ir tai daryti nėra uždrausta jokiais įstatymais.

„Čia sukurtas teisinis kazusas, arba tiksliau sakant - neteisinė padėtis teisiniais aktais. Pastatoma į neteisinę padėtį visa visuomenė tokiais sprendimais“, - Eltai sakė A. Juozaitis.

Jis tvirtino, kad parašai už jį bus renkami ir šį savaitgalį, kai vyks antrasis savivaldybių rinkimų turas: „Parašų rinkti niekas neuždraudė ir nepaaiškino, kokiu pagrindu būtų uždraudę. Ten agitacijos jokios nereikia, kai parašą renki, tas ir bus daroma“.

Dėl parašų rinkimo per Kaziuko mugę komisijos posėdyje vyko audringos diskusijos. A. Juozaičio atstovas Gintaras Songaila kaltino VRK, kad ši be jokio teisinio pagrindo trumpina parašų rinkimo laiką, taip pat kad įstatymas nedraudžia rinkti parašų už pretendentą rinkimų agitacijos laikotarpiu.

Tačiau VRK nariai tvirtino, kad parašai per Kaziuko mugę buvo renkami sukūrus agitacinę aplinką: specialiai pastatytoje ir rinkimų agitacijos atributika pažymėtoje palapinėje, taip pat internete raginant ateiti į Kaziuko mugę pasirašyti.

VRK sprendimas per vieną mėnesį gali būti apskųstas teismui.