„(Štabo komanda. - ELTA) neįkvepianti - tai yra iš esmės valdžios žmonės, bet gerai, kad yra sudaryta komanda, kuri parodo Skvernelio tam tikrą atsiribojimą nuo partijos arba nuo Karbauskio, nors tokių spektaklių mes daug kartų esame matę Vyriausybės formavime ar sprendimų priėmime“, - penktadienį „Žinių radijui“ sakė E. Gentvilas.

Kita vertus, pabrėžė jis, nusivylimą kelia tai, kad, pristatant S. Skvernelio štabo komandą, kurios akcentu tapo trys žinomos moterys, nebuvo aiškiai pasakyta, kokias konkrečias funkcijas jos atliks.

„Aš dėkingas Rasai Kazėnienei už jos pilietišką poziciją Kalėjimų departamento betvarkės požiūriu, bet nusivylimą kelia tai, kad pasakyti negali nei pats kandidatas į prezidentus, nei jo štabo nariai, už ką jie bus atsakingi“, - kalbėjo E. Gentvilas.

Politikas samprotavo, kad S. Skvernelis demonstratyviai į štabą pakvietė tris moteris, siekdamas kompensuoti tai, kad jo vadovaujamoje Vyriausybėje tik vyrai yra ministrai.

„Tai kompensacija, kad Lietuva atsidūrė tarp Kiribačio, Saudo Arabijos ir dar dešimties panašių pasaulio valstybių, kaip valstybė, savo Vyriausybėje neturinti nė vienos moters. Šekit kompensaciją - trys gražios, rimtos, teisingos moterys. Tai nevalstybinis požiūris“, - apibendrino E. Gentvilas.

Trečiadienį premjeras pristatė Prezidento rinkimų štabo komandą. Jos vadovu tapo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas. Premjero S. Skvernelio komandoje taip pat - žemės ūkio viceministrė Ausma Miškinienė, „Miss Lietuva“ Ieva Gervinskaitė. Pirmoji patikėtinė - apie korupciją kalėjimų sistemoje prieš dvejus metus prakalbusi Rasa Kazėnienė. Ją premjeras pavadino skaidrumo simboliu. Štabo komunikacijos vadovu dirbs Skirmantas Malinauskas.