„Projektą šiek tiek pataisė. Mes prašome strategijos projekto pristatymą Vyriausybei ir Seimui atidėti, nes Nacionalinės kolektyvinės sutarties derybos dar nebaigtos, o tai labai siejasi. Mes sakome, kad šie procesai turėtų eiti paraleliai. Iki balandžio šias derybas galima baigti ir tada puikiai spėti su strategija“, - Eltai sakė I. Ruginienė.

Jos teigimu, darbuotojų atstovai penktadienį posėdyje naujų pasiūlymų nebeteiks.

„Parašėme jau ne vieną raštą, išdėstėme savo nuomonę. Į daugelį pasiūlymų nebuvo atsižvelgta. Jeigu manoma, kad profsąjungų pritarimo nereikia, tai nematome prasmės ir daugiau ką sakyti. Galima sakyti, kad du mėnesius kalbėjome apie nieką, kol galų gale Vyriausybė pateikė savo variantą. (...) Vyriausybės yra toks klaidingas požiūris, esą, jeigu nori kelti atlyginimą, tai būtinai reikia daryti per struktūrines reformas ir darbuotojų mažinimą. Mes sakome, kad yra labai daug kitų galimybių, kur valstybinis sektorius galėtų sutapyti pinigų“, - kalbėjo I. Ruginienė.

ELTA primena, kad sudaryti komisiją Ilgalaikio tvaraus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio didinimo iki 2025 metų strategijos projektui parengti Vyriausybė nutarė pernai, tačiau derybos tarp valdžios atstovų ir profsąjungų vyksta vangiai. LPSK anksčiau net skelbė, kad svarstys pasitraukti iš komisijos, nes ji, jų teigimu, yra tik imitacija streikams numalšinti, o ne rezultatams pasiekti.

Kaip po ankstesnio posėdžio sakė I. Ruginienė, profsąjungos negali pritarti viešojo sektoriaus atlyginimų strategijai, nes joje yra daug neatitikimų su šakinių sektorių susitarimais. Tuo metu Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas, komisijos vadovas Deividas Matulionis tikino, kad į profsąjungų pasiūlymus atsižvelgiama.

Strategiją tikimasi pabaigti ir Seimui pateikti balandį. Anksčiau planuota, kad strategija Seimui bus pateikta iki kovo 10-osios - pavasario sesijos pradžios.