Už tokią pataisą po pateikimo balsavo 36 Seimo nariai, prieš buvo 33, susilaikė irgi 33 parlamentarai.

Pataisų iniciatorius Julius Sabatauskas teigė jomis norintis suvienodinti teisinį reguliavimą.

Socialdemokratų frakcijos seniūnas tvirtino, kad reglamentuojant ministrų teikimą 15 dienų terminas yra įrašytas tiek Vyriausybės įstatyme, tiek Konstitucijoje.

„Jau tam pačiam įstatyme yra 15 dienų, pačioj Konstitucijoj yra 15 dienų, kai skiriamas po rinkimų naujas premjeras, ir premjeras turi pareigą per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristatyti Seimui Ministrų kabineto sudėtį“, – sakė J. Sabatauskas.

Konstitucija numato, kad premjeras ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą.

Taip pat Vyriausybės įstatymas numato, kad Seimui pareiškus nepasitikėjimą ministru premjeras ne vėliau kaip per 15 dienų pateikia prezidentui naują ministro kandidatūrą.

Tuo tarpu atvejai, kai ministras atsistatydina, nėra atskirai reglamentuoti.

„Paanalizavęs Vyriausybės įstatymą pamačiau, kad keista, vienam atvejui yra, kitam atvejui nėra“, – teigė J. Sabatauskas.

Pataisas socialdemokratai J. Sabatauskas ir Algirdas Sysas registravo premjerui Sauliui Skverneliui mėnesį neteikiant naujos aplinkos ministro kandidatūros, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė atsisakė į šias pareigas skirti teisingumo viceministrę Irmą Gudžiūnaitę.

Premjeras komentuodamas pataisas išsakė poziciją, kad toks siūlymas būtų prieštaravęs Konstitucijai.

„Konstitucijoje tokie terminai nėra nustatyti, juo labiau, galėtų būti įstatymu susiaurinta diskrecija formuojant Vyriausybę tiek ministro pirmininko, tiek prezidento, ir tai neatitinka Konstitucijos, mano vertinimu“, – žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Laikinai aplinkos ministro pareigas nuo gruodžio pradžios, kai buvo atleistas Kęstutis Navickas, eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.