„Aš žinojau tai, ko negalėjau pasakyti viešai. Ir aš žinojau tai, ko negalėjo žinoti kiti“, – tokiais intriguojančiais D. Grybauskaitės žodžiais prasideda filmo anonsas.

D. Grybauskaitė trumpame vaizdo įraše toliau kalba apie tai, kad „iš vienos grupės per tarpininkus buvo gavusi reikalavimų sąrašėlį“.

„Iš karto pasakiau, kad perduotų linkėjimus“, – filmo ištraukoje kalba D. Grybauskaitė.

Kiek ilgesniame nei 2 min. filmo pristatyme apie šalies vadovę ir jos poziciją kalba ir profesorius Vytautas Landsbergis.

„Tai buvo išsiryškinimas, kad ji nebus valdoma, tai tada ji turi būti diskredituojama“, – sako V. Landsbergis.

D. Ulvydo filme taip pat kalba ir prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė, buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas, EŽTT teisėjas Egidijus Kūris, buvęs patarėjas Nerijus Udrėnas.

Iš paviešinto anonso galima suprasti, kad dokumentiniame filme bus kalbama ir apie Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą, apie santykius su NATO, Lietuvos vykdomą užsienio politiką bei santykius su Rusija.

DELFI primena, kad žiūrovai filmą galės išvysti kino teatruose nuo balandžio 12 dienos. Kiek anksčiau toks režisieriaus D. Ulvydo sumanymas Lietuvoje sukėlė daug klausimų, kodėl imtasi filmą kurti būtent apie šią politikę.

Kaip išplatintame pranešime teigė D. Ulvydas, jam esą tiesiog patinka „ryškios asmenybės“.

„Man patinka ryškios asmenybės – nuo Harlio ir Deividsonų, Styvo Džobso iki Barako Obamos. Viešėdamas Amerikoje turėjau progą pamatyti filmą „The final year“ (2017). Tada, pamenu, skrisdamas namo susimąsčiau: turime patys Lietuvoje pasaulinio kalibro lyderę – ir apie ją turi būti sukurta dokumentika. Taip gimusi mintis nebepaleido, svajojau drąsiai ir po poros metų darbo filmas apie prezidentinio gyvenimo realybę jau tampa mano kūrybos realybe“, – aiškino režisierius.

DELFI žurnalistų paklaustas, kas tokią kūrybą finansuoja, D. Ulvydas patikino, kad tai daroma jo asmeninėmis ir privačių remėjų lėšomis.

„Filmas turi partnerius, finansinius rėmėjus, kuriuos mes pristatysime pagarbiai, kaip priklauso. Kitas dalykas, aš esu tas filmų kūrėjas, kuris žino, kad kino filmą galima parduoti ir kino teatruose tu gali pinigų surinkti iš žiūrovų, kurie susimoka, jei nori jį žiūrėti, jei jiems patraukli tema. Tad vienas dalykas yra turėti rėmėjus, o kitas – turėti įgūdžius daryti su savo lėšomis ir technika, nes aš tai darau, tai mano amatas“, – kalbėjo D. Ulvydas

D. Ulvydo nuomone, tai, kad Dalia Grybauskaitė jau žinojo jį kaip dokumentinio filmo „Prezidentės portretas“ autorių, ir lankėsi jo filmuose „Tadas Blinda. Pradžia“ ir „Emilija iš Laisvės alėjos“, padėjo jam, kai jis kreipėsi į prezidentūros spaudos tarnybą dėl galimybės kurti šį filmą. „Įkalbinėti nieko labai nereikėjo, tik buvau informuotas, kad būsiu ne vienas, kad dar kažkas daro apie tai“, – sakė jis.

D. Ulvydas tikino, kad D. Grybauskaitė jam jokių filmavimo sąlygų nekėlė, o klausimas nukelti premjerą (kuri dabar planuojama balandžio 12-ą dieną) po prezidentės kadencijos pabaigos net nebuvo svarstytas.

„Manau, kad po kadencijos pabaigos aš nepasiekčiau savo tikslų. Aš noriu būti aktualus prieš žiūrovą, tai reiškia, kad turi būti įdomu man kaip kūrėjui. Man negali kelti sąlygų, aš darau kaip man atrodo, nes aš iš karto strateguoju, žiūrėkite, dabar aktualu, nes kadencijos galas ir, mano manymu, tai yra tema, kuri patiria didesnį visuomenės dėmesį, todėl aš kaip kūrėjas noriu būti koja kojon su juo“, – teigė D. Ulvydas.