„Šiandien vėjas stiprėja. Vakariniuose ir kai kuriuose pietiniuose rajonuose vėjo gūsiai jau pasiekė pavojingą ribą: nuo 15 iki 18 m/s. Vėjas stiprės. Stipriausias bus vakare ir pirmoje nakties pusėje. Visoje Lietuvoje kils stiprios vėtros, o pajūryje – audra“, - teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Alva Nagelytė.

Pajūryje nakties metu vėjo gūsiai sieks 17-22 m/s. „Vakariniame Lietuvos krašte vėjo gūsiai sieks net 23-25 m/s“, – vardijo sinoptikė.

Pučiant vėjams Lietuvą pasieks ir vėsesni orai. „Naktį atslinks ir trumpi lietūs. Kai kur Žemaitijoje gali pasirodyti ir šlapdriba“, – teigė sinoptikė.

Paryčiais, kai debesys pradės sklaidytis, vėjas bus kiek ramesnis, o temperatūra nukris iki 1-2 laipsnių šilumos.

„Šeštadienį pirma dienos pusė rytinėje dalyje bus debesuota, bet su pragiedruliais, sausa, – teigė sinoptikė A. Nagelytė. – Po vidurdienio vėjas rimsta, bet pasirodo lietaus debesys, atkeliauja stipresnio lietaus zona. Iš pradžių į Vakarų Lietuvą, o vėliau vakare – ir į Rytus.“ Pajūryje šeštadienį bus 3-6 laipsniai šilumos, kitur Lietuvoje šils iki 7-8 laipsnių.

Sekmadienio naktį daugelyje rajonų vyraus lietus. „Antroje nakties pusėje lietus didesnėje Lietuvos dalyje maišysis su šlapdriba“, – įvardijo sinoptikas Tadas Kantautas.

Sekmadienio naktį vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s, vakariniuose rajonuose gūsiai gali sustiprėti iki 23 m/s, temperatūra kils iki 3 laipsnių šilumos. „Kai kuriuose rajonuose gali susiformuoti ir plikledis. Gali būti slidu ir dėl mišrių kritulių“, – teigė

Sekmadienio dieną orai bus debesuoti, vyraus lietus, o antroje dienos pusėje didesnėje Lietuvos dalyje pasirodys šlapdriba. „Diena bus vėjuota, nors vėjas nebus toks stiprus kaip naktį. Gūsiai kai kur dar sieks 15 m/s. Temperatūra diena – iki 5 laipsnių šilumos“, – kalbėjo sinoptikas T. Kantautas.

Pirmadienio naktį mažės debesuotumas, vėjo gūsiai silpnės, kritulių taip pat mažės, tačiau į šalį atslinks šaltis – temperatūra kris iki 5 laipsnių šalčio, o pajūryje bus šilčiau – iki dviejų laipsnių šilumos. „Bet pirmadienio diena bus debesuota, su krituliais. Šalį bus užplūdusi šalto oro masė, todėl pirmoje dienos pusėje tie krituliai – sniegas ir šlapdriba. Diena nebus maloni, su krituliais, dažnai mišriais – ir šlapdriba, ir sniegu“, – kalbėjo sinoptikas. Pirmadienį temperatūra kils iki 5 laipsnių šilumos.

Sinoptikų teigimu, artimiausiomis dienomis orai bus labai permainingi, tačiau artimesni žiemiškiems.