Į tarybą pateko beveik visa V. Matijošaičio komanda – jų sąraše buvo tik 43, tad už brūkšnio liko tik 10 žmonių.

Pirmu numeriu sąraše įrašytas Visvaldas Matijošaitis jau pirmojo turo metu buvo išrinktas meru, tad pateko ir 33 numeriu sąraše esantis Rosvydas Marcinkevičius.

Toliau pirmajame penketuke po V. Matijošaičio – du jo sūnūs, legendinė trenerė, taryboje dirbsianti jau antrą kadenciją – Jūratė Elena Norvaišienė ir Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dekano pareigas einantis Jonas Audėjaitis, beje, pastarasis yra ir V. Matijošaičio klasiokas.

V. Matijošaičio sūnus Šarūnas tėvui tapus meru perėmė jo kėdę ir tapo „Vičiūnų“ įmonės pardavimų ir marketingo vystymo vadovu. Įmonių grupėje jis dirba nuo 2001 metų. Tuomet karjerą šeimos valdomoje įmonėje jis pradėjo nuo vadybininko pareigų.

Dainius Matijošaitis – garsus lenktynininkas, verslininkas, „Vičiūnų“ kompanijos prekės ženklų vadovas.

Dainius Matijošaitis

Kauno miesto savivaldybės taryboje taip pat toliau dirbs ir du Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovai: direktorius Benjaminas Želvys ir vadovo pavaduotojas kultūrai ir bendriems reikalams Rimantas Lekavičius.

Darbą taryboje tęs ir kartu su V. Matijošaičiu nuo pat „Vieningo Kauno“ įkūrimo dienos dirbantis Mantas Jurgutis bei Andrius Palionis. Pastarasis, iš komandos ir pareigų pasitraukus Povilui Mačiuliui, eina Kauno miesto savivaldybės vicemero pareigas.

Taryboje darbus tęs ir Ramunė Bičkauskienė – „Vičiūnų grupės“ administravimo direktorė.

Sąraše yra ir Rasa Šnapštienė – nuo 2016 metų einanti mero pavaduotojos pareigas. Iki tol ji dirbo Kauno technologijos universiteto Viešosios politikos ir administravimo institute bei Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos institute.

Naujokė taryboje – Ingrida Visockienė. Anksčiau Lietuvos motociklų sporto federacijoje dirbusi moteris savo gyvenimo aprašyme nurodo, kad pernai Kauno technologijos universitete baigė Viešosios politikos ir administravimo studijas. 2012-isiais ji kandidatavo į Seimą su Artūro Zuoko politine partija „Sąjunga Taip“.

Tarybos sąraše – įvairių profesijų atstovai, tarp jų – ir profesionalus modelis Rugilė Rukšėnaitė.

Gyvenimo aprašyme R. Rukšėnaitė nurodo, kad 2012 metais Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete yra baigusi Lietuvių filologijos ir reklamos studijas, o 2016 – Kalbotyros – diplomatinės kalbėsenos studijas tame pačiame universitete Kaune.

Rugilė Rukšėnaitė

Ji taip pat nurodo, kad moka anglų, rusų, prancūzų ir lotynų kalbas, mėgsta groti fortepijonu, tačiau kokia veikla užsiima – nėra aišku. Nurodyta, kad užsiima individualia veikla, dirba pagal autorines sutartis.

DELFI pavyko susisiekti su R. Rukšėnaite, tačiau kalbėti su žiniasklaida moteris nepanoro.

„Vieningo Kauno“ atstovai teigė, kad „Vieningas Kaunas“ yra visuomeninė organizacija, o ne politinė partija, todėl dauguma narių nėra politikai ir dirba įvairiose srityse – taip pat ir R. Rukšėnaitė.

„Rugilė, kaip ir dauguma „Vieningo Kauno“ narių, nėra politikai ir dirba įvairiose srityse – pradedant mados industrija ar verslu ir baigiant medicina ar informacinėmis technologijomis. Visus „Vieningo Kauno“ organizacijos narius vienija meilė Kaunui ir noras, kad mūsų miestas toliau augtų ir gražėtų. Rugilė „Vieningam Kaunui“ priklauso nuo 2012 metų ir yra aktyvi organizacijos narė“, – teigiama „Vieningo Kauno“ pateiktame atsakyme.

Į klausimą, kodėl R. Rukšėnaitė nenori bendrauti su žiniasklaida, visuomeninės organizacijos atstovai atsakė, kad tarybos narės pareigos jai naujos, todėl reikia laiko apsiprasti: „Kiekvieno naujai į Kauno miesto tarybą išrinkto kauniečio laukia pasikeitimų ir naujovių laikotarpis, todėl reikėtų duoti šiek tiek laiko su tuo apsiprasti“.

R. Rukšėnaitė 2012 metais laimėjo Baltijos šalių grožio konkursą „Amber lady“, o iš socialiniame tinkle „Facebook“ publikuojamų nuotraukų matyti, kad ji dažnai pozuoja prieš profesionalių fotografų objektyvus.

R. Rukšėnaitė „Vieningo Kauno“ sąraše buvo 40 iš 43, tačiau po reitingavimo balsuojant pakilo į 16 vietą.

Rugilė Rukšėnaitė

Po pirmojo turo paaiškėjo, kad Kauno miesto savivaldybės taryboje tik aštuonios vietos atiteks ne mero komandai, o Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nariams. Nors į tarybą kandidatavo dar aštuonios partijos: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, Darbo partija, Lietuvos centro partija, Partija „Tvarka ir teisingumas“ ir Lietuvos socialdemokratų partija.

Po 2015-ųjų taryba buvo kur kas spalvingesnė: 16 vietų buvo atitekę „Vieningo Kauno“ nariams, 4 – Lietuvos liberalų sąjūdžiui, 5 – Lietuvos socialdemokartų partijai, 13 – Tėvynės Sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, 3 – komitetui „Kaunas – kitokia Lietuva“. Su pastaruoju komitetu į tarybą buvo patekęs ir Kęstutis Pūkas. Kilus skandalui dėl įtarimų seksualiniu priekabiavimu ir laiku nesusitvarkius dokumentų jam buvo užkirstas kelias dirbti taryboje.

Dėl didelės persvaros savivaldybių rinkimuose „Vieningam Kaunui“ greičiausiai neteks jungtis į koaliciją, tačiau, anot V. Matijošaičio, dar per anksti apie tai kalbėti. „Nenorėčiau spėlioti, bet aš nebijau koalicijų, tačiau man nepatinka kartais neadekvatūs jų sprendimai. Man norisi tartis, galvoti apie miestą, jo žmones“, – rinkimų naktį, švęsdamas pergalę, kalbėjo V. Matijošaitis.

V. Matijošaičio komanda dar šiek tiek gali kisti, jei kai kuriems į tarybą patekusiems nariams bus skirtos pareigos savivaldybėje. Į tarybą išrinkti asmenys gali ir atsisakyti mandato, nors „Vieningo Kauno“ atstovai DELFI teigė, kad neturi žinių apie ketinančius tai padaryti.

Visas V. Matijošaičio komandos, keliaujančios į tarybą, sąrašas (eilės tvarka – pagal reitingus po balsavimo):

Dainius Matijošaitis

Jūratė Elena Norvaišienė

Jonas Audėjaitis

Šarūnas Matijošaitis

Benjaminas Želvys

Andrius Palionis

Ramunė Bičkauskienė

Mantas Jurgutis

Rasa Šnapštienė

Donatas Večerskis

Ingrida Visockienė

Karolis Stirbys

Mindaugas Šimkus

Vilius Šiliauskas

Rugilė Rukšėnaitė

Ligita Valalytė

Jaunius Ramoška

Simas Sirtautas

Kęstutis Morkūnas

Visvaldas Varžinskas

Inga Juodeškienė

Saulius Vilius Bartaška

Karolina Žekaitė

Konstantinas Pesenka

Rimantas Lekavičius

Ingrida Lapėnaitė Krasnickė

Ramūnas Širvys

Saulius Kavaliauskas

Tomas Žebuolis

Viktorija Mačiūnė

Vilius Vaitkevičius

Rosvydas Marcinkevičius