Greitąją 32-ejų moteris išsikvietė tik tuomet, kai pradėjo gausiai kraujuoti. Atvykę medikai vaiką dar gaivino, tačiau jiems nepavyko. Medikai nustatė, kad kūdikis užduso.

„Buvo greitosios atvažiavę, vaiką gaivino, – INIT televizijai pasakojo kaimynas, pirmadienio rytą prie namų pamatęs du greitosios pagalbos automobilius ir policijos pareigūnus. – Net nesupratau, paklausiau, kaip čia namuose gali gimdyti?“

Moteris gyveno kartu su močiute ir mama, augino sūnų, tačiau Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) specialistai DELFI negalėjo pasakyti, ar ši šeima jiems buvo anksčiau žinoma. Specialistai kreipėsi į policijos pareigūnus ir laukia informacijos.

Gavus informaciją šeima bus patikrinta, bus sprendžiama, ar vyresniam vaikui šeimoje augti saugu.

Ikiteisminį tyrimą atliekantis prokuroras Vytautas Gataveckas DELFI teigė, kad motina kaltės nepripažįsta. Prokuroras negalėjo atskleisti, kodėl moteris pasirinko gimdyti savo namuose, vonioje.

Prokuroro teigimu, šeima buvo tvarkinga. „Rūpinosi ji savo vaiku, dėl vaiko auginimo kažkokių pretenzijų nėra“, – apie vyresnį vaiką, augantį šeimoje, kalbėjo prokuroras V. Gataveckas.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, tačiau jis, tikėtina, užtruks. „Dar neturime medikų išvadų dėl mirties priežasties. Papildomų tyrimų reikia sulaukti, – vardijo prokuroras. – Apklausinėjami žmonės, vykdomos daiktų apžiūros.“

Jo teigimu, visi pirminiai ikiteisminio tyrimo veiksmai atlikti.

Kaip BNS ketvirtadienį sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė, medicinos ekspertizės rezultatai turėtų paaiškėti po maždaug dviejų mėnesių.

„Aišku, kad naujagimis mirė dėl oro trūkumo, tačiau medicininė ekspertizė parodys, ar vaikas jau gimė uždusęs, ar ne“, – sakė prokuratūros atstovė.

Žiniasklaidos kalbinti kaimynai teigė, kad jauna moteris jiems įtarimų nekėlė. „Jie su manimi sveikindavosi. Nieko blogo negaliu pasakyti. Negalėčiau net pagalvoti, kad galėtų taip padaryti, iš pradžių pagalvojau, kad tai tiesiog gimdymas vonioje ir kad taip baigėsi“, – INIT televizijai kalbėjo moters kaimynė. Kita taip pat teigė, kad jokių įtarimų moteris nekėlė: „Kaip kaimynai – normalūs. Nieko įtartino, net ne tai, kad įtartino, tokių minčių net nekilo.“

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Remiantis 129 Baudžiamojo kodekso straipsniu, už nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyr. specialistė Justina Kazragytė DELFI teigė, kad kūdikio nužudymu įtariama moteris nebuvo sulaikyta, tačiau ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai skyrė jai kardomąsias priemones: paimti dokumentai, moteris parašė rašytinį pasižadėjimą neišvykti, turi periodiškai registruotis.