Liudytojas teigė, kad jį ir R. Kurlianskį siejo darbo santykiai, ir apie jo kelionių tikslus jie niekuomet nekalbėjo.

R. Juškėnas pasakojo, kad R. Kurlianskis prašė iš biuro Jasinskio gatvėje nuvežti jį prie Gynėjų gatvėje esančios Martyno Mažvydo bibliotekos.

„Išlipo. Palaukiau 30 minučių ir į mašiną įsėdo su E. Masiuliu. Paprašė pavežti parūkyti iki upės – A. Goštauto gatvės, ten yra stovėjimo aikštelė“, – liudijo jis. Tuomet, pasak R. Juškėno, panašiai po dešimties minučių abu grįžo į mašiną ir paprašė nuvežti į Gedimino prospektą ir, neprivažiavus sankryžos iki Gynėjų gatvės, paleido E. Masiulį.

Paklaustas, ar R. Kurlianskis bei E. Masiulis turėjo kažką rankose, R. Juškėnas teigė nematęs, nei iš kur R. Kurlianskis ir E. Masiulis atėjo, nei ar jie turėjo kažką rankose. Taip pat negalėjo pakomentuoti ir apie ką jie kalbėjo, bet patikino, kad mašinoje jie netylėjo.

2004 metais, pasak R. Juškėno, jis buvo įdarbintas „MG Baltic Investment“ įmonės, dėl darbo tarėsi su pačiu R. Kurlianskiu ir buvo konkrečiai tik jo vairuotoju. Vairuotoju dirbo iki 2018 metų.

Taip pat teisme trečiadienį liudyti pakviesti Raimondas Pužas, Valdas Stukas, Justina Kašėtaitė.

ELTA primena, kad rezonansą sukėlusioje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Įtariama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio partijos tarybos narys Šarūnas Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys – daugiau nei 27 tūkst. eurų. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis – kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 – praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.