Ir nors duomenys dar nėra galutiniai, nes kai kurie mandatai gali kisti, o į tarybas patekę asmenys gali ir atsisakyti mandato, taip užleisdami vietą po brūkšnio likusiems kolegoms, tačiau komandų gairės jau matyti.

Savivaldybių tarybų paveikslas

Savivaldos rinkimuose šįmet triumfavo rinkimų komitetai, pralenkę visas partijas, nors dar rinkimų vakarą, pradėjus skaičiuoti rezultatus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis teigė tikintis absoliučia pergale, tačiau to pasiekti nepavyko.

Nors Kauno meru išliko „valstiečių“ remiamas Visvaldas Matijošaitis, tačiau „valstiečiams“ nepavyko pateikti į tarybą. Vilniaus miesto taryboje „valstiečiai“ turės tris vietas.

Bet LVŽS vis dar yra galimybė švęsti pergalę uostamiestyje – jų kandidatas rungsis antrajame ture, o taryboje „valstiečiai“ iškovojo 7 mandatus.

O uostamiesčio taryba itin marga – nuo kandidato į Prezidento postą Naglio Puteikio žmonos Ninos iki Viačeslavo Titovo, kuris garsiai pareiškė, kad buvęs partizanas Adolfas Ramanauskas-Vanagas žudė nekaltus civilius žmones.

Ne ką mažiau spalvinga ir Vilniaus miesto tarybos komanda – čia mandatus iškovojo „Lietuvos balso“ prodiuseris Gediminas Jaunius bei buvusi Seimo narė, dainininkė, renginių vedėja Donalda Meiželytė.

Ryškiomis pergalėmis po šių rinkimų gali džiaugtis ne tik Kaunas, bet ir Širvintos bei Druskininkai. Šių miestų merai buvo perrinkti be konkurencijos – surinko daugiau nei po 70 procentų rinkėjų balsų, tad mero kėdėse ir toliau matysime Ričardą Malinauską, Živilę Pinskuvienę ir Visvaldą Matijošaitį.

Tiesa, vienos ryškios pavardės mero kėdėje neliko – ilgą laiką antroje vietoje buvęs Kęstas Komskis, skaičiuojant paskutinių apylinkių balsus, nukrito į trečią vietą. Komskio pavardės šįmet Pagėgių mero poste nebus, nors ir jis, ir jo brolis Virginijus pateko į tarybą. Skirtinguose sąrašuose.

Garsių giminystės ryšių tarybose yra ir daugiau – štai į Kauno miesto tarybą pateko net trys Matijošaičiai. Visvaldas Matijošaitis ir abu jo sūnūs. Abu jie buvo įrašyti pirmajame sąrašo penketuke.

Kauno taryba išskirtinė ir dėl sudėties – tai vienintelė tokia taryba Lietuvoje po rinkimų, kurią sudaro tik dvi jėgos: rinkiminio komiteto nariai ir politinės partijos nariai. Kitose savivaldybėse tarybų sudėtys kur kas margesnės.

Tačiau tarybų spalvingumas pasižymi ir išskirtiniais asmenimis. Yra tokių, kuriais rinkėjai pasitikėjo ir atidavė savo balsus, nors dėl vykstančio tyrimo dėl korupcijos kandidatas į merus yra nušalintas nuo pareigų – tai kandidatas į Panevėžio miesto merus Rytis Mykolas Račkauskas.

Nors šių rinkimų metu rinkėjai pademonstravo ir absoliutų lojalumą – Kauno rajono meras Valerijus Makūnas išrinktas ketvirtą kartą iš eilės.

Vilniuje – ir Zuoko, ir Šimašiaus, ir „valstiečių“ komandos

Vilniečiai pirmojo turo metu dar neišsirinko savo mero – į antrąjį turą pateko dabartinis meras Remigijus Šimašius ir buvęs meras Artūras Zuokas. Jie abu užtikrinti savo pergale antrajame ture, vis dėlto – laimės tik vienas.

Tačiau tarybą vilniečiai jau išsirinko, o į ją pateko: Visuomeninis rinkimų komitetas „R. Šimašiaus komanda „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ (17 mandatų), A. Zuoko ir vilniečių koalicija „Laimingas Vilnius“ (10 mandatų), Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) (9 mandatai), Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ (6 mandatai), Darbo partija (5 mandatai), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) (3 mandatai).

Artūras Zuokas, Remigijus Šimašius

Pagal Visuomeninio rinkimų komiteto „R. Šimašiaus komanda „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ sąrašą į tarybą turėtų patekti Remigijus Šimašius, Deimantė Rimkutė, Kasparas Adomaitis, Vincas Jurgutis, Ieva Jagminienė, Linas Kvedaravičius, Vytautas Mitalas, Vilija Gucevičiūtė, Skirmantas Tumelis, Donalda Meiželytė, Tomas Vytautas Raskevičius, Gediminas Jaunius, Dileta Nenėnė, Renaldas Vaisbrodas, Monika Ošmianskienė, Audronis Imbrasas ir Tomas Gulbinas.

Pagal A. Zuoko ir vilniečių koalicija „Laimingas Vilnius“ sąrašą į tarybą turėtų patekti Artūras Zuokas, Žilvinas Šilgalis, Diana Stomienė, Agnė Zuokienė, Vydūnas Sadauskas, Valerij Stankevič, Eglė Čaplikienė, Nijolė Jagelavičienė, Darius Radkevičius ir Vytautas Kašėta.

Po reitingavimo A. Zuokienė pašoko į ketvirtąją sąrašo vietą, nors jame buvo 102. Vis dėlto, nėra aišku, ar ji taryboje bus. DELFI viešėjęs A. Zuokas teigė, kad ji prie sąrašo prisijungė tik norėdama palaikyti jį, taryboje dirbti neplanavo, tad vis dar gali atsisakyti mandato.

Jei ji nuspręstų pasitraukti, į tarybą patektų Algis Čaplikas – buvęs Seimo narys, ėjęs Sveikatos apsaugos ministro pareigas.

Pagal Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą į tarybą turėtų patekti Valdas Benkunskas, Paulė Kuzmickienė, Arūnas Valinskas, Adomas Bužinskas, Gediminas Švilpa, Rasa Baškienė, Violeta Podolskaitė, Kamilė Šeraitė ir Goda Karazijaitė.

Pagal Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ sąrašą – Edita Tamošiūnaitė, Romualda Poševeckaja, Zbigniev Maciejievski, Albert Narvoiš, Edita Šiško ir Renata Cytacka.

Pagal Darbo partijos sąrašą – Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Sergej Ursul, Sergej Dmitrijev, Aidas Gedvilas ir Jolanta Gaudutienė.

Pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą – Lukas Savickas, Tomas Seikalis ir Romasis Vaitiekūnas.

Įdomiausi tarybos narių sąrašo vardai: Donalda Meiželytė – dainininkė ir renginių vedėja, buvusi Seimo narė (Į Seimą buvo išrinkta kartu su Arūno Valinsko „Tautos prisikėlimo partija“), Gediminas Jaunius – televizijos laidų ir renginių vedėjas ir prodiuseris, pastaruoju metu didžiausias prodiuserio projektas – „Lietuvos balsas“. Visi jie – iš R. Šimašiaus komiteto sąrašo, nors prieš pat rinkimus skandalingai pagarsėjo ir TS-LKD narė G. Karazijaitė, paviešindama įrašą, kuriame laidoja žiurkę. Ji taip pat pateko į tarybą.

Kauno savivaldybės taryboje – Matijošaičio komanda

Kauniečiai savo merą išsirinko jau pirmojo turo metu – juo ir vėl kone be konkurencijos tapo Visvaldas Matijošaitis. Tai antra jo kadencija Kauno miesto mero poste.

Kauniečiai išreiškė pasitikėjimą ne tik meru, suteikdami jam galimybę tęsti savo darbus, bet ir jo komanda. Taryboje iš 40 asmenų net 32 – iš V. Matijošaičio visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“, tik 8 mandatai atiteko ne tai pačiai komandai, o konservatoriams. Kitoms partijoms ir komitetams į tarybą patekti nepavyko.

Visvaldas Matijošaitis

Pagal Visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ sąrašą į tarybą turėtų patekti Visvaldas Matijošaitis, Dainius Matijošaitis, Jūratė Elena Norvaišienė, Jonas Audėjaitis, Šarūnas Matijošaitis, Benjaminas Želvys, Andrius Palionis, Ramunė Bičkauskienė, Mantas Jurgutis, Rasa Šnapštienė, Donatas Večerskis, Ingrida Visockienė, Karolis Stirbys, Mindaugas Šimkus, Vilius Šiliauskas, Rugilė Rukšėnaitė, Ligita Valalytė, Jaunius Ramoška, Simas Sirtautas, Kęstutis Morkūnas, Visvaldas Varžinskas, Inga Juodeškienė, Saulius Vilius Bartaška, Karolina Žekaitė, Konstantinas Pesenka, Rimantas Lekavičius, Ingrida Lapėnaitė-Krasnickė, Ramūnas Širvys, Saulius Kavaliauskas, Tomas Žebuolis, Viktorija Mačiūnė ir Vilius Vaitkevičius.

Pirmajame penketuke – net trys Matijoašaičiai – pats Visvaldas ir du jo sūnūs. Taryboje toliau darbus tęs ir legendinė trenerė bei visuomenininkė ir Kauno politinė veikėja Jūratė Elena Norvaišienė, antrą kadenciją iš eilės dirbs ir Jonas Audėjaitis – Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dekanas. Taryboje lieka ir daugiau joje jau dirbusių narių.

Pagal Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą į tarybą turėtų patekti Jurgita Šiugždinienė, Edita Gudišauskienė, Vitas Lendraitis, Rytas Kupčinskas, Paulius Lukševičius, Petras Bingelis, Jonas Koryzna ir Vygantas Gudėnas.

J. Šiugždinienė kandidatavo ir į Kauno miesto merus, tačiau liko antra. Tiesa – itin dideliu skirtumu: V. Matijošaitis – 79,59 procentai rinkėjų balsų, J. Šiugždinienė – 12,68.

Klaipėdos miesto taryboje – ir Puteikio žmona, ir Titovas

Klaipėdiečiai savo merą rinks antrajame ture – dėl posto susirungs LVŽS kandidatas Arvydas Vaitkus ir dabartinis meras Vytautas Grubliauskas, kuris prieš rinkimus sustabdė narystę liberalų partijoje ir subūrė savo komitetą. Su komitetu į rinkimus V. Grubliauskas nusprendė po to, kai uostamiesčio liberalų suvažiavime kandidatu į Klaipėdos miesto merus E. Gentvilo vadovaujami liberalai išrinko jo sūnų Simoną Gentvilą.

Kas laimės rinkimus, nėra aišku, tačiau miestiečiai, rinkdami tarybą, labiau pasitikėjo V. Grubliausko komanda ir jai skyrė daugiausia mandatų. Klaipėdos miesto savivaldybės taryba turėtų atrodyti taip: Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ – 8 mandatai, LVŽS – 7 mandatai, TS-LKD – 6, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis - 4, Lietuvos centro partija – 3, Visuomeninis rinkimų komitetas „Titov ir teisingumas“ – 2.

Vytautas Grubliauskas

Pagal Visuomeninio rinkimų komiteto „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ sąrašą taryboje turėtų dirbti Vytautas Grubliauskas, Artūras Razbadauskas, Rimantas Taraškevičius, Judita Simonavičiūtė, Elida Mantulova, Vaida Žvikienė, Arvydas Cesiulis ir Vytis Radvila.

Pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą – Arvydas Vaitkus, Vidmantas Dambrauskas, Artūras Bogdanovas, Arūnas Tuma, Viktor Senčila, Ligita Girskienė, Romaldas Idzelevičius.

Pagal Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą – Arūnas Barbšys, Aidas Kaveckis, Kazys Bagdonas, Andrius Dobranskis, Andrius Petraitis ir Rimantas Didžiokas.

Pagal Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąrašą – Saulius Budinas, Edmundas Kvederis, Alina Velykienė ir Lina Skurpskienė.

Pagal į Prezidento postą kandidatuojančio Naglio Puteikio vadovaujamos Lietuvos centro partijos sąrašą – Nina Puteikienė, Laima Juknienė ir Alvidas Šimkus.

Pagal Visuomeninio rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ – Viačeslavas Titovas, Jurijus Šeršniovas.

Pastarojo visuomeninio komiteto sąraše esantis V. Titovas, pagarsėję skandalingais pareiškimais apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pernai nusprendė, kad kaltindamas vadą Vanagą nekaltų civilių žmonių žudymu V. Titovas sulaužė priesaiką.

Šiaulių miestas vėl pasitikėjo Visocku

Šiauliečiai savo merą išsirinko jau pirmojo turo metu. Juo antrą kartą iš eilės tapo Artūras Visockas. Jo komanda sudarys ir didžiąją dalį tarybos.

A. Visocko komitetui „Artūro Visocko sąrašas „Dirbame miestui“ atiteko 15 mandatų, LVŽS – 3, TS-LKD – 3, Visuomeniniam rinkimų komitetui „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“ - 3, Lietuvos socialdemokratų partija – 2, Darbo partija – 2, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – 2.

Pagal A. Visocko komiteto „Artūro Visocko sąrašas „Dirbame miestui“ sąrašą į tarybą turėtų patekti Artūras Visockas, Domas Griškevičius, Antanas Sireika, Simona Potelienė, Gintautas Lukošaitis, Rima Juškienė, Eduardas Bivainis, Gediminas Beržinis Beržinskas, Violeta Laugalienė, Malik Agamalijev, Irmantas Kukulskis, Irena Vidžiūnienė, Irina Barabanova, Zakiras Medžidovas, Saulius Stasiūnas.

Artūras Visockas

Pagal LVŽS – Aurimas Žvinys, Egidijus Elijošius, Vytautas Juškus.

Pagal TS-LKD – Martynas Šiurkus, Jonas Bartkus, Rimundas Domarkas.

Pagal komiteto „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“ – Valerijus Simulik, Juozas Pabrėža, Denis Michalenko.

Darbo partijos sąrašą – Danguolė Martinkienė, Marijus Velička.

Lietuvos socialdemokratų partijos sąrašą – Gintautas Sitnikas, Edvardas Žakaris.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąrašą – Vaidas Bacys, Giedrė Mendoza Herrera.

Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovas Aurimas Žvinys pateko į tarybą, nors kandidatavo į merus. A. Žvinys, TV seriale „Naisių vasara“ suvaidinęs Pijų, į Šiaulių miesto mero postą kandidatavo su LVŽS vėliava, tačiau sulaukė tik kiek daugiau nei 7 procentų rinkėjų palankumo.

Panevėžyje arši kova dar tik prasideda

Kova dėl mero posto Panevėžyje dar nesibaigė. Panevėžio meras Rytis Mykolas Račkauskas siekia dar vienos kadencijos mero poste. Ir nors kartu su visuomeniniu komitetu „Atsinaujinančiam Pavevėžiui“ į rinkimus atėjęs meras surinko daugiausia rinkėjų palankumo (28,62 proc.), panevėžiečių balsų jam teks siekti ir antrajame ture. Čia jis susikaus su Povilu Urbšiu (18,01 proc.). Beje, prieš ketverius metus mero posto R. M. Račkauskas pasiekė kartu su komitetu „Povilas Urbšys už sąrašą „Kartu“.

Šiuo metu R. M. Račkauskas yra nušalintas nuo pareigų dėl korupcijos tyrimo.

Rytis Mykolas Račkauskas

O tarybos rinkimuose miestiečiai daugiausia mandatų suteikė R. M. Račkausko Visuomeniniam rinkimų komitetui „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ – 8, kartu dėl mero posto tebekovojančio P. Urbšio komitetui „Kurkime jaukų miestą KARTU“ – 4. Kiti mandatai pasiskirstė taip: Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 5, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 3, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – 2, Lietuvos žaliųjų partija (LŽP) – 2, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (LRLS) – 2.

Pagal Visuomeninio rinkimų komiteto „Atsinaujinančiam Panevėžiui“ sąrašą į tarybą turėtų patekti Rytis Mykolas Račkauskas, Loreta Masiliūnienė, Arūnas Balčiūnas, Vitalija Vasiliauskaitė, Birutė Valkiūnienė, Valdas Staugaitis, Petras Luomanas, Rima Maselytė.

Pagal komiteto „Kurkime jaukų miestą KARTU“ – Povilas Urbšys, Rimantas Ridikas, Ričardas Bakanauskas, Viktorija Polzunovaitė.

Penki TS-LKD nariai – Indiana Grigienė, Marius Mališauskas, Vitalijus Satkevičius, Jurga Girdzijauskienė, Maurikijus Grėbliūnas.

LVŽS – Deividas Labanavičius, Kęstutis Lukoševičius, Rimantas Narkūnas.

LSDP – Romualdas Grilauskas, Ramūnas Vyžintas.

Lietuvos žaliųjų partija (LŽP) – Gema Umbrasienė, Mantas Leliukas.

LRLS – Laimutis Sėdžius, Valdemaras Jakštas.

Kitų miestų ir rajonų tarybos – abėcėlės tvarka:

Akmenės rajonas

Akmenės rajono meru jau pirmajame ture buvo išrinktas LSDP kandidatas Vitalijus Mitrofanovas. Jis aplenkė antroje vietoje likusį Saulių Bucevičių (LRLS).

Į tarybą pretendavo penkios komandos, nepasisekė tik Darbo partijai, ji mandatų negavo. Kiti mandatai pasiskirstė taip: LSDP – 12 (Tomas Martinaitis, Aromeda Laucienė, VDP - ladimiras Silvaško, Raimonda Mačiuvienė, Saulius Momkauskas, Vladislovas Balkauskas, Zofija Paulikienė, Vitalija Žakienė, Vaidas Vanagas, Birutė Kulvinskienė, Jonas Isajevas, Nijolė Bartkevičienė), LRLS – 5 (Apolinaras Nicius, Richardas Sudaris, Albinas Klimas, Saulius Bucevičius, Jolanta Ada Januitienė), LVŽS – 5 (Ramūnas Stonkus, Judita Žilienė, Pranciškus Zaramba, Stasys Beržinis, Gedas Adomaitis), TS-LKD – 2 (Jadvyga Dunauskaitė, Antanas Lizdenis).

Alytaus miestas

Alytiškiai savo merą rinks antrame ture. Į jį pateko su visuomeniniu komitetu „Už Alytų“ į rinkimus atėjęs Gediminas Daukšys ir LSDP kandidatas Nerijus Cesiulis.

Visuomeninio judėjimo „Už Alytų“ pirmininkas – Tomas Pačėsas. Jam priklauso vietos televizija ir krepšinio klubas. O pats T. Pačėsas pateko ir į miesto tarybą su visuomeninio komiteto sąrašu.

T. Pačėsa - ne vienintelis krepšininkas taryboje. Kartu su N. Puteikio vadovaujamos Lietuvos centro partijos sąrašu į tarybą pateko ir Valdemaras Chomičius.

Alytaus taryba turėtų atrodyti taip: Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Alytų“ – 5 mandatai (Gediminas Daukšys, Tomas Pačėsas, Sigitas Leonavičius, Danutė Rimeikienė, Valius Micevičius), LSDP – 5 (Nerijus Cesiulis, Valerijus Vencius, Jurgis Krasnickas, Laima Vincė Kirkliauskienė, Edmundas Čečėta), TS-LKD – 4 mandatai (Povilas Labukas, Šarūnas Klėgeris, Andrius Jučas, Vytas Jazepčikas) LVŽS – 3 mandatai (Valdas Račkauskas, Saulius Bitinas, Skaistė Ulčickaitė) Visuomeninis rinkimų komitetas „Alytaus piliečiai“ – 3 mandatai (Vilija Ramanauskienė, Valė Gibienė, Vytautas Jastremskas) Visuomeninis rinkimų komitetas „Žinau ir galiu – Česlovas Daugėla“ – 3 mandatai (Česlovas Daugėla, Gintautas Andriuškevičius, Vilma Krušnienė) LCP – 2 mandatai (Laura Radzevičiūtė, Valdemaras Chomičius) LRLS – 1 mandatas (Nijolė Makštutienė).

Alytaus rajonas

Antrajame ture Alytaus rajono gyventojai vėl eis prie balsadėžių ir rinksis iš dviejų: TS-LKD kandidato Algirdo Vrubliausko ir LVŽs kandidato Aurimo Truncės.

TS-LKD gavo daugiausia mandatų taryboje – 12 (Algirdas Vrubliauskas, Gediminas Krasauskas, Dalia Kitavičienė, Jūratė Overaitytė, Gintautas Radžiukynas, Kęstutis Tumynas, Gintaras Chščenavičius, Danielius Jakubavičius, Laura Bieliauskaitė-Svetlauskienė, Mindaugas Aldonis, Monika Ražanauskienė, Kęstutis Patinskas), LVŽS – 8 (Aurimas Truncė, Justas Truncė, Rasa Vitkauskienė, Algis Žėkas, Marius Mickevičius, Antanina Snarskienė, Povilas Dzenkus, Vytas Arbačiauskas), LSDP (Aloyzas Jaciunskas, Vydas Baravykas) – 2, DP – 2 (Raimundas Markauskas, Vytautas Mikelionis).

Darbo partijos sąrašo pirmoje vietoje buvęs ir į tarybą patekęs R. Markauskas – ne naujokas taryboje, tačiau jo pavardė neseniai žiniasklaidoje nuskambėjo ne dėl rinkimų, o dėl naujų pareigų – Alytaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas.

DELFI kalbintas pats R. Markauskas nesugebėjo logiškai paaiškinti savo karjeros, kaip iš eilinio areštinės ūkvedžio tapo didžiausios įkalinimo įstaigos Lietuvoje vienu iš vadovų.

R. Markauskas kandidatavo ir į Alytaus rajono mero postą, tačiau surinko vos kiek daugiau nei penkis procentus rinkėjų balsų ir liko trečias.

Anykščių rajonas

Dėl Anykščių mero posto kausis TS-LKD kandidatas Sigutis Obelevičius ir Kęstutis Tubis su visuomeniniu komitetu priešakyje. O į tarybą pateko visos pretendavusios partijos ir komitetai.

Taryba atrodys taip: TS-LKD - 5 (Sigutis Obelevičius, Gabrielė Griauzdaitė-Patumsienė, Giedrutis Klimkevičius, Ona Repečkienė, Dalia Kazlauskienė), LSDP - 5 (Dainius Žiogelis, Kęstutis Jacunskas, Egidijus Šilaika, Donatas Krikštaponis, Juozas Juknius), Visuomeninis rinkimų komitetas „Kęstučio Tubio sąrašas „Anykščių krašto labui“ - 5 (Kęstutis Tubis, Audronius Gališanka, Ramūnas Blazarėnas, Rita Juodiškienė, Dangira Nefienė), LVŽS – 4 mandatai (Dalis Vaiginas, Kazys Šapoka, Raimondas Balsys, Vygantas Šližys) LRLS – 4 (Veneta Veršulytė, Lukas Pakeltis, Mindaugas Sargūnas, Saulius Rasalas) DP – 1 (Ričardas Sargūnas).

Birštonas

Birštonas jau išsirinko - mere toliau lieka LSDP kandidatė Nijolė Dirginčienė.

N. Dirginčienė Birštono savivaldybėje dirba beveik 15 metų. Pradėjo nuo administracijos direktorės pareigų, vėliau tapo mere. 2010 metais jai buvo pareikšti įtarimai kyšininkavimu, buvo nušalinta nuo pareigų, tačiau vėliau išteisinta.

Birštono taryba: LSDP – 8 (Vytas Kederys, Valentinas Vincas Revuckas, Dovilė Adamonytė, Helmanas Lik, Roma Žentelienė, Birutė Magdalena Vokietaitienė, Ervinas Marčiulionis, Vytautas Jokimas), Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) – 3 (Juozas Aleksandravičius, Valė Petkevičienė, Stanislovas Martinaitis), Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Birštonas“ – 2 (Audrius Šeržentas, Jurgita Šeržentienė), TS-LKD – 1 (Darius Šeškevičius).

Biržų rajonas

Biržų rajono meru jau pirmajame ture tapo LVŽS kandidatas Vytas Jareckas.

Biržų rajono taryba: Vyto Jarecko koalicija „Vieningi Biržai“ (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) – 12 (Vytas Jareckas (išrinktas meru, Kęstutis Armonas, Viktoras Kurganovas, Dalius Drevinskas, Aidas Vaitkevičius, Stasė Eitavičienė, Vaida Dževečkaitė-Klepeckienė, Vidas Eidukas, Arūnas Remeika, Tomas Četvergas, Mantas Visockas, Petras Plepys, Asta Korsakienė) Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjunga – 5 (Valdemaras Valkiūnas, Sigutis Štrėmas, Danutė Martinkėnienė, Vilius Trečiokas, Joana Kvedaravičienė) TS-LKD – 3 mandatai (Irutė Varzienė, Arūnas Anskinas, Gražina Kučinskienė) LSDP – 3 (Audronė Garšvaitė, Dalius Jakubėnas, Audrius Jukna) LSDDP – 1 (Ritas Vaiginas).

Druskininkai

Druskininkų meru jau pirmame ture vėl tapo Ričardas Malinauskas, surinkęs daugiau nei 70 proc. rinkėjų palankumo. Jo rinkiminis komitetas sudarys ir didžiąją dalį savivaldos tarybos – 17 iš 24.

Taryba atrodys taip: Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Druskininkus su Ričardu Malinausku“ – 17 mandatų (Linas Urmanavičius, Vytautas Kvedaras, Vilma Jurgelevičienė, Aivaras Kadziauskas, Benjaminas Čepas, Artūras Skausmenis, Algis Bolys, Julius Matulevičius, Violeta Grigorienė, Jevgrafijus Samuchovas, Modestas Vitkauskas, Inga Šinkonienė, Ronata Balkaitienė, Liudas Vaisieta, Antanas Česnulis, Vidas Stašinskas, Simonas Kazakevičius) Tėvynės sąjungos koalicija – 4 (Antanas Balkė, Juozas Šarkus, Konstantinas Rečkovas, Karolis Kaklys) LVŽS – 2 (Donatas Mizaras, Vytautas Dabrukas) LSDP – 1 (Kristina Miškinienė).

Ričardas Malinauskas

Elektrėnai

Dėl Elektrėnų mero posto antrame ture susikaus LRLS kandidatas Kęstutis Veitukaitis ir Visuomeninio rinkimų komiteto „Patriotų sąjūdis už Elektrėnų kraštą“ kandidatė Silva Lengvinienė.

Elektrėnų taryba turėtų atrodyti taip: LRLS – 8 mandatai (Kęstutis Vaitukaitis, Virgilijus Pruskas, Gediminas Zagorskis, Dmitrij Burkoj, Edita Kircūnienė, Gintaras Jančiauskas, Vaidas Ratkevičius, Kęstutis Jasukaitis) Visuomeninis rinkimų komitetas „Patriotų sąjūdis už Elektrėnų kraštą“ – 4 (Silva Lengvinienė, Romas Sugintas, Lina Ališauskienė, Audrius Valaiša), LSDP – 4 (Arūnas Kulboka, Arvydas Vyšniauskas, Audrius Jurgelevičius, Viktorija Juknevičienė), LVŽS – 3 (Vytautas Vėželis, Raimondas Ivaškevičius, Arūnas Ščerbavičius) Visuomeninis rinkimų komitetas „Nepartinė savivalda“ – 3 (Jūratė Balčiūnaitė, Tadas Blaževičius, Gediminas Jachimavičius), TS-LKD – 2 (Ramūnas Kartenis, Viktoras Valiušis).

Ignalinos rajonas

Dėl Ignalinos mero posto antrame ture varžysis LVŽS kandidatas Henrikas Šiaudinis ir LSDP kandidatas Justas Rasikas.

Taryba turėtų atrodytis taip: LVŽS – 9 mandatai (Henrikas Šiaudinis, Laimutis Ragaišis, Marijona Lukaševičienė, Jonas Baltakis, Vytautas Sakalauskas, Vidas Kreivėnas, Ona Zaleckienė, Enrikas Doviakovskis, Nijolė Trinkūnienė), LSDP – 6 (Justas Rasikas, Edita Brukštuvienė, Oleg Sosunov, Vilius Cibulskas, Irma Rasikė, Vykintas Brukštus) Koalicija „Petys į petį vardan Ignalinos krašto!“ – 2 (Vygantas Dilys, Vytautas Gimžauskas), DP – 2 (Manfredas Žymantas, Alfonsas Gasparavičius), Partija „Tvarka ir teisingumas“ (TT) – 1 (Juozas Rokas).

Jonavos rajonas

Jonavos rajono meru jau pirmajame ture buvo išrinktas LSDP kandidatas Mindaugas Sinkevčius.

Socialdemokratas M. Sinkevičius – buvęs Ūkio ministras. Prieš pusantrų metų iš pareigų pasitraukęs M. Sinkevičius laimėjo konkursą ir tapo įmonės „Jonavos vandenys“ vadovu. Iš ministro pareigų pasitraukė po to, kai jo partijos taryba nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos su valstiečiais žaliaisiais.

Prieš tapdamas ūkio ministru jis ėjo Jonavos rajono mero pareigas.

Mindaugas Sinkevičius

Taryba atrodys taip: LSDP – 11 mandatų (Eugenijus Sabutis, Erlandas Andrejevas, Marijona Širvelienė, Birutė Gailienė, Birutė Platkauskienė, Vijolė Šadauskienė, Alfonsas Meškauskas, Artūras Neimontas, Nerijus Šalūga, Povilas Garbauskas, Eugenijus Mažūnaitis), LVŽS – 3 (Andrejus Štombergas, Gintaras Stašionis, Arvydas Gasys) Visuomeninis rinkimų komitetas „Su Sinkevičiumi ir Osausku“ – 3 (Remigijus Osauskas, Eugenijus Sinkevičius, Gintautas Brukas), TS-LKD – 2 mandatai (Gintas Jasiulionis, Aldona Balutienė) LRLS – 2 (Kęstutis Macionis, Žilvinas Galimovas), LSDDP – 2 (Rita Latviūnienė, Dainius Paulauskas) DP – 1 (Saulius Jakimavičius).

Joniškio rajonas

Joniškis savo merą išsirinko greičiausiai – pradėjus teikti apylinkių rezultatus, LRLS kandidatas Vitalijus Gailius buvo paskelbtas pirmasis kaip jau išrinktas meras.

Joniškio taryba turėtų atrodyti taip: Joniškio rajonas LRLS – 10 mandatų (Narsutis Boruta, Gediminas Čepulis, Marcijonas Urmonas, Aivaras Rudnickas, Petras Giržadas, Vidutė Petraitienė, Kęstutis Tautvaišas, Edita Rudienė, Lina Miknevičienė, Dalia Žilevičienė), LSDP – 6 (Mindaugas Balčiūnas, Vaida Aleknavičienė, Liudas Jonaitis, Artūras Pališkevičius, Jurita Zubauskienė, Romas Karūžna), LVŽS – 4 (Rimantė Misiūnienė, Nijolė Valuckienė, Edmundas Vaičiulis, Gintaras Damalakas), TS-LKD – 2 (Vilija Bartašienė, Ernestas Vasiliauskas), DP – 1 (Kęstutis Mačiulis), Lietuvos laisvės sąjunga (LLS) – 1 (Edmundas Bernotas).

Jurbarko rajonas

Jurbarkiečiai merą rinks ir antrame etape ir rinksis iš dviejų kandidatų: save išsikėlusio Skirmanto Mockevičiaus ir LRLS kandidato Ričardo Juškos.

Jurbarko taryba turėtų atrodyti taip: TS-LKD – 5 mandatai (Daivaras Rybakovas, Darius Juodaitis, Gražvydas Ažna, Audronė Kurienė, Egidijus Giedraitis), LVŽS – 4 (Gvidas Byčius, Liudmila Norkaitienė, Vidmantas Juzėnas, Remigijus Brazaitis), LRLS – 4 (Donatas Jackis, Raimundas Jovarauskas, Kasparas Jurevičius, Kęstutis Naujokas), LSDP – 3 (Vida Rekešienė, Darius Virvilas, Audronis Zairys), Visuomeninis rinkimų komitetas „Jurbarko kraštui“ – 2 (Zita Sorokienė, Gintaris Stoškus), TT – 2 ,(Algirdas Gudaitis, Genė Gudaitienė), Visuomeninis rinkimų komitetas „K.Šimkaus komanda „Už Jurbarko kraštą“ – 2 (Kazimieras Šimkus, Petras Vainauskas), DP – 1 (Vilma Venslauskienė), LSDDP – 1 (Inga Molevaitė).

Kaišiadorių rajonas

Kaišiadoriečiai antrame ture rinksis iš TS-LKD kandidato Vytenio Tomkaus ir LVŽS kandidato Dariaus Vilimo.

Kaišiadorių taryba turėtų atrodyti taip: TS-LKD – 8 mandatai (Vytenis Tomkus, Tomas Vaicekauskas, Kęstutis Jakelis, Vaida Babeckienė, Algimantas Janavičius, Daiva Nasevičienė, Rugilė Grendaitė, Rimvydas Dekas), LVŽS – 5 (Darius Vilimas, Gediminas Janonis, Jolanta Armonavičienė, Dalius Matkevičius, Marijonas Mitkus), LRLS – 4 (Šarūnas Čėsna, Romualdas Urmilevičius, Karolis Petkevičius, Kęstas Moroza), LSDP – 3 (Algimantas Radvila, Borisas Geicenas, Laima Rudienė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Vardan Kaišiadorių krašto“ – 3 (Eugenijus Cikanavičius, Česlovas Neviera), LŽP – 2 (Aušra Gerulaitienė, Virginijus Ceslevičius).

Kalvarija

Antrame ture Kalvarijos mero posto vis dar sieks PTT kandidatas Vincas Plikaitis ir TS-LKD kandidatas Valdas Aleknavičius.

Kalvarijos taryba turėtų atrodyti taip: TT – 6 mandatai (Vincas Plikaitis, Karolis Babeckas, Algis Kaleinikas, Zigmas Grabauskas, Vilija Babeckienė, Neringa Kalvaitienė), TS-LKD – 3 (Valdas Aleknavičius, Vytenis Skilandis, Juozas Švedas), LRLS – 3 (Kęstutis Bagdanavičius, Algirdas Liutkevičius, Nerijus Šidlauskas), DP – 3 (Antanas Burinskas, Juozas Sinkevičius, Renata Jarimavičienė), LVŽS – 2 (Renata Venslovienė, Tomas Vasiliauskas), LSDDP – 2 (Rimas Sujetas, Juozas Mačys), LSDP – 1 (Edgaras Kabelka).

Kauno rajonas

Kauno rajono gyventojai jau išsirinko – meru ketvirtą kartą išrinktas LSDP kandidatas Valerijus Makūnas.

Kauno rajono taryba turėtų atrodyti taip: LSDP – 15 mandatų (Valerijus Makūnas, Paulius Visockas, Šarūnas Šukevičius, Evelina Valskytė, Antanas Nesteckis, Jonas Gurskis, Jonas Mačiulis, Vytenis Vitkauskas, Violeta Boreikienė, Irena Marcinkevičienė, Algirdas Navickas, Laimutė Rutkauskienė, Jonas Mykolaitis, Eglė Rutkauskienė, Laima Kalėdaitė, Rasa Kazakevičienė), TS-LKD – 7 (Justinas Urbanavičius, Regina Lukoševičienė, Gvidas Rutkauskas, Donatas Jankauskas, Česlovas Paulauskas, Regina Žukauskienė, Marija Kurantavičiūtė), LVŽS – 3 (Romas Majauskas, Jūratė Truncienė, Vytautas Rimas), LRLS – 1 (Gintautas Krilavičius).

Kazlų Rūda

Kazlų Rūdoje meras bus išrinktas antrojo turo metu: kovą tęsia Mantas Varaška su visuomeniniu komitetu ir Justinas Kazla su LSDP užnugariu.

Kazlų Rūdos taryba turėtų atrodyti taip: Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Jaunąją Sūduvą“ – 6 mandatai (Liudas Mikalauskas, Mantas Varaška, Sigita Mikalauskienė, Tadas Šalkauskas, Jurgita Šnirpūnaitė, Sandra Stankevičienė), LSDP – 4 (Justinas Kazla, Valdas Kazlauskas, Erika Motiejauskienė, Juozas Rinkevičius), TS-LKD – 4 (Domantas Ozerenskis, Marius Žitkus, Meirita Tamašauskienė, Remigijus Navickas), LVŽS – 3 (Valdas Kazlas, Vilija Kazlienė, Jolita Merkevičiūtė), LRLS – 3 (Aidas Vaišnora, Reda Kneizevičienė, Evaldas Silickas).

Kazlų Rūdos taryboje – ir žinomas dainininkas Liudas Mikalauskas, kuris į tarybą pateko su komitetu „Už Jaunąją Sūduvą“.

Liudas Mikalauskas

Kelmės rajonas

Kelmės meras bus išrinktas antrojo turo metu. Dėl posto kovos LSDP kandidatas Vaclovas Andrulis ir LRLS kandidatė Dalia Viliūnienė.

Kelmės rajono taryba turėtų atrodyti taip: LSDP – 8 mandatai (Vaclovas Andrulis, Ramūnas Baranauskas, Emilija Kvietkuvienė, Dainius Ivoškis, Mindaugas Čerkauskas, Zenonas Mačernius, Aldona Kvintufelienė, Ona Granickienė), LVŽS – 6 (Vytautas Barkauskas, Janina Skeberdienė, Regina Musneckienė, Gintaras Baškys, Reda Mažonavičienė, Romas Docius), TS-LKD – 3 (Egidijus Ūksas, Saulius Mockus, Stasys Lekšas), LRLS – 3 (Petras Račkauskas, Dalia Balčiūnienė, Tomas Savickas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už vieningą Kelmę“ – 2 (Albertas Brazas, Ildefonsas Petkevičius), LLS – 2 (Kęstutis Bilius, Vidimantas Parnarauskas).

Kėdainių rajonas

Kėdainių mero posto antrame ture sieks Valentinas Tamulis ir LRLS kandidatas Saulius Grinkevičius.

Kėdainių rajono taryba turėtų atrodyti taip: Visuomeninis rinkimų komitetas „Valentino Tamulio komanda – mūsų krašto sėkmei“ – 10 mandatų (Alfredas Hofmanas, Arūnas Kacevičius, Valemtinas Tamulis, Nijolė Naujokienė, Irena Staliorienė, Aušrelė Kaminskienė, Kęstutis Valionis, Paulius Aukštikalnis, Alvydas Ardavičius, Gintautas Muznikas), LRLS – 6 (Saulius Grinkevičius, Virmantas Pikelis, Vilma Šnurevičiūtė, Saulius Sinickis, Sandra Barzdienė, Kastytis Kundrotas), DP – 4 (Juozas Gaidamavičius, Rimantas Diliūnas, Dangiras Kačinskas, Vygantas Vanagas), LVŽS – 3 (Adelė Štelmokienė, Karolina Štelmokaitė, Algimantas Kižauskas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Komanda – už Kėdainių krašto žmones“ – 2 (Virginija Baltraitienė, Jūratė Judickienė), LSDP – 1 (Tomas Bičiūnas).

Klaipėdos rajonas

Klaipėdos rajone antrojo turo metu mero posto sieks LVŽS kandidatas Bronius Markauskas ir TS-LKD kandidatė Rasa Petrauskienė.

Klaipėdos rajono taryba turėtų atrodyti taip: TS-LKD – 5 mandatai (Rasa Petrauskienė, Mindaugas Šunokas, Rasa Linkienė, Jonas Dumašius, Alfredas Šiaulys), LVŽS – 5 (Violeta Riaukienė, Raimundas Daubaris, Vytautas Butkus, Andrius Vainius, Arvydas Katkus), LRLS – 4 (Nerijus Galvanauskas, Audronė Balnionienė, Aušra Gudauskienė, Justas Ruškys), Visuomeninis rinkimų sąjūdis „Kuriam kartu“ – 3 (Viktoras Kura, Sigitas Karbauskas, Martynas Pocius), LSDP – 3 mandatai (Ligita Liutikienė, Jonas Dromantas, Andrius Adomaitis), Visuomeninis rinkimų komitetas „Klaipėdos rajono žemaičiai“ – 2 (Rūta Cirtautaitė, Raimondas Simonavičius), LSDDP – 2 (Vaclovas Dačkauskas, Česlovas Banevičius), Visuomeninis rinkimų komitetas „Bendrai geriau“ – 2 (Vaclovas Macijauskas, Loreta Piaulokaitė-Matuzienė).

Kretingos rajonas

Kretingoje mero posto siekia LSDP kandidatas Virginijus Domarkas ir su komitetu į rinkimus atėjęs Antanas Kalnius.

Kretingos rajono taryba turėtų atrodyti taip: LSDP – 5 mandatai (Virginijus Domarkas, Valerijonas Kubilius, Augenija Juknevičienė, Rimvydas Šakinis, Stepas Baltuonis), TS-LKD – 5 (Juozas Mažeika, Vaidas Kuprelis, Dangiras Samalius, Dovydas Bajoras, Raimundas Puškorius), Visuomeninis rinkimų komitetas „Kretingos kraštas“ – 4 (Darius Petreikis, Antanas Kalnius, Vilius Adomaitis, Vaida Jakumienė), LVŽS – 4 (Konstantas Skierus, Vitalija Valančiutė, Dalia Martišauskienė, Stasys Kaniava), LRLS – 2 (Danutė Skruibienė, Romualdas Jablonskis), TT – 2 (Jolita Vaickienė, Rimantas Macius), DP – 2 (Vytautas Ročys, Antanas Puodys).

Kupiškio rajonas

TS-LKD kandidatui Dainiui Bardauskui pritrūko vos vieno procento ir būtų tapęs meru jau pirmame ture, tačiau pritrūkus balsų antrame ture jis kovos su LVŽS kandidatu Vidmantu Paliuliu.

Kupiškio rajono taryba turėtų atrodyti taip: TS-LKD – 9 mandatai (Dainius Bardauskas, Egidijus Černius, Saulius Dugnas, Ričerdas Kriovė, Lina Uckuvienė, Neringa Klimavičienė, Algirdas Gasiūnas, Skaistutė Paulauskienė, Dalia Dyrienė) LVŽS – 6 mandatai (Vidmantas Paliulis, Eglė Blaževičienė, Leonas Apšega, Paulius Pranckūnas, Žilvinas Aukštikalnis, Genė Žilinskienė), LSDP – 3 (Algirdas Notkus, Augenijus Cesevičius, Lina Kaušakienė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Kupiškio kraštą“ – 1 (Valentinas Beinoris), Visuomeninis rinkimų komitetas „Kartu kurkime Kupiškio kraštą“ – 1 (Julija Morkūnaitė).

Lazdijų rajonas

Lazdijų rajono mero posto antrame ture sieks Artūras Margelis ir LVŽS kandidatė Ausma Miškinienė.

Lazdijų taryba turėtų atrodyti taip: Visuomeninis rinkimų komitetas „A.Margelio komanda „Pirmyn!“ – 8 mandatai (Artūras Margelis, Gintautas Salatka, Ričardas Dulskas, Česlova Šmulkštienė, Jonas Stankevičius, Artūras Kašalynas, Daiva Ambrazevičienė, Juozas Pileckas), LVŽS – 6 (Benas Rūtelionis, Ausma Miškinienė, Jurgita Kurauskienė, Rimantas Pileckas, Valdas Žička, Evaldas Brusokas), TS-LKD – 5 (Audrius Klėjus, Jūratė Juodzevičienė, Daiva Barkauskienė, Romas Leščinskas, Janina Ražukienė), LSDP – 2 (Saulius Petrauskas, Justas Pankauskas), LRLS – 2 (Valdas Petras Mikelionis, Vitalius Simanynas), TT – 1 (Albinas Žymančius).

Marijampolė

Marijampolėje antrame ture rungsis LSDP kandidatas Povilas Isoda ir LVŽS kandidatas Kęstutis Mažeika.

LSDP – 12 mandatų (Povilas Isoda, Irena Lunskienė, Alvydas Kirkliauskas, Karolis Podolskis, Albinas Mitrulevičius, Artūras Visockis, Darius Kemeraitis, Vladas Tumelis, Ramūnas Burokas, Alvydas Zdanys, Romualdas Makauskas, Algirdas Brazys), LVŽS – 7 (Kęstutis Mažeika, Kęstas Spūdys, Tadas Račius, Edmundas Razvickas, Paulius Marozas, Karolis Dvylys, Vilius Krivickas), TS-LKD – 6 (Kostas Jankauskas, Kęstutis Traškevičius, Valdas Pileckas, Andrius Vyšniauskas, Jonas Bieliauskas, Vaida Pituškienė), DP – 1 mandatas (Vaida Giraitytė).

Mažeikių rajonas

Mažeikių taryba turėtų atrodyti taip: LSDP – 7 mandatai (Antanas Tenys, Bronius Kryžius, Laima Nagienė, Jonas Jurkus, Irena Macijauskienė, Rūta Matulaitienė, Deividas Vyniautas), TS-LKD – 6 (Lina Rimkienė, Paulius Auryla, Odeta Jasmontienė, Darius Ereminas, Pranas Trakinis, Nerijus Baužys), TT – 6 (Vidmantas Macevičius, Saulius Šiurys, Sigutė Bernotienė, Česlovas Čyžas, Jonas Žičkus, Vytautas Visminas), LVŽS – 5 (Eimantas Salatka, Rimantas Gramas, Andriejus Virkutis, Paulius Pocevičius, Milda Šukienė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Mažeikių pavasaris“ – 2 (Virginijus Sungaila, Ona Kelpšienė).

Molėtų rajonas

Molėtų taryba turėtų atrodyti taip: TS-LKD – 8 mandatai (Saulius Jauneika, Valentinas Stundys, Algimantas Žiukas, Vaida Saugūnienė, Raimundas Gražys, Eglė Bareikienė, Vytis Štelbys, Nijolė Kimbartienė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Molėtai kartu“ – 6 (Stasys Žvinys, Mindaugas Kildišius, Gytis Vercinskas, Vytautas Nekrošius, Dalius Daškevičius, Virginija Bareikienė), LVŽS – 2 (Juozas Kerpė, Vida Kristina Valasenkienė), LSDDP – 2 (Jolita Čimbarienė, Eugenijus Rinkevičius), LSDP – 1 (Steponas Šanteriovas) LLS (liberalai), – 1 (Audrius Ilgevičius).

Neringa

Neringos meru jau pirmame ture tapo LSDP kandidatas Darius Jasaitis, surinkęs daugiau nei šešiasdešimt procentų.

Neringos taryba turėtų atrodyti taip: LSDP – 9 mandatai (Narūnas Lendraitis, Arūnas Burkšas, Aušra Mikalauskienė, Vaidas Venckus, Aušra Feser, Vigantas Giedraitis, Sigitas Šveikauskas, Stasys Valančius, Ričardas Kičiatovas), LRLS – 3 (Agnė Jenčauskienė, Sandra Berletaitė, Andrius Bagdonas), TS-LKD – 1 (Laurynas Vainutis), Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieninga Neringa“ – 1 (Dovydas Mikelis).

Pagėgiai

Pagėgių taryba turėtų atrodyti taip: TT – 5 mandatai (Vaidas Bendaravičius, Remigijus Špečkauskas, Sigitas Stonys, Ligita Kazlauskienė, Ričardas Mažutis), Visuomeninis rinkimų komitetas „E.Kuturio komanda „Už permainas Pagėgių krašte“ – 3 (Edgaras Kuturys, Ramutė Valančienė, Eugenijus Dargužas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Pagėgių krašto vardan“ – 3 (Kętas Komskis, Lina Augustinavičiūtė, Aivaras Pocius), Visuomeninis rinkimų komitetas „Kartu – Pagėgių kraštui“ – 2 (Virginijus Komskis, Gražina Jankauskienė), LSDP – 1 (Nijolė Kovaliova), DP – 1 (Algis Grublys), LVŽS – 1 (Remigijus Kelneris).

Ir nors Komskio pavardės mero poste pagėgiškiai jau nebepamatys, tačiau taryboje bus du broliai Komskiai : Kęstas ir Virginijus.

Pakruojo rajonas

Pakruojo rajono taryba turėtų atrodyti taip: LSDP – 12 mandatų (Virginijus Kacilevičius, Edikas Drupas, Rasutė Anušauskienė, Aušra Dvelienė, Mindaugas Gudas, Justinas Macijauskas, Ilona Gelažnikienė, Romualdas Staišūnas, Ramūnas Ražauskas, Valdas Kanišauskas, Virginijus Grigonis, Robertas Ašmanavičius), LLS – 3 (Saulius Gegieckas, Rūta Sausienė, Arūnas Jacevičius), LVŽS – 3 (Alvydas Žuvininkas, Antanas Indriulis, Rimvidas Gasparavičius), LRLS – 3 (Audrius Kazlauskas, Gintaras Šurna, Virginija Kazlauskienė), TS-LKD – 2 (Erika Kižienė, Povilas Karvelis), TT – 1 (Gediminas Grybė).

Palangos miestas

Rinkėjai jau pirmojo turo metu nusprendė, kad mero postą išsaugo TS-LKD narys Šarūnas Vaitkus.

Palangos miesto taryba turėtų atrodyti taip: TS-LKD – 14 mandatų (Pranas Žeimys, Akvilė Kilijonienė, Mindaugas Skritulskas, Rimantas Antanas Mikalkėnas, Saulius Simė, Sondra Kulikauskienė, Dainius Želvys, Justas Žulkus, Ilona Pociuvienė, Bronius Vaitkus, Gediminas Gečas, Arvydas Dočkus, Julius Tomas Žulkus, Andrius Bajoras), LSDP – 2 (Svetlana Grigorian, Renata Surblytė), LSDDP – 2 (Elena Kuznecova, Eimutis Židanavičius), LVŽS – 1 (Darius Kubilius), Visuomeninis rinkimų komitetas „Palangiškiai“ – 1 (Eugenijus Simutis).

Panevėžio rajono

Panevėžio rajono taryba turėtų atrodyti taip: LVŽS – 11 mandatų (Povilas Žagunis, Vitalija Kuliešienė, Lina Kairytė, Audrius Zalatoris, Jonas Kaušakys, Alfonsas Bakšys, Antanas Zopelis, Algimantas Birbilas, Donatas Tumas, Angelė Narbutienė, Albinas Kisielis), TS-LKD – 6 (Kazimieras Algirdas Budrys, Osvaldas Dirsė, Jonas Masiokas, Vidas Augulis, Juozas Mikšys, Angelė Pranaitytė), LSDP – 5 (Antanas Pocius, Modesta Petrauskaitė, Genė Jakaitienė, Jūratė Januškienė, Rimantas Pranys), LRLS – 2 (Daiva Juodelienė, Dalius Dirsė), DP – 1 (Alfonsas Morkvėnas).

Pasvalio rajono

Surinkęs vos šiek tiek daugiau nei minimali riba mero postą jau pirmojo turo metu išsaugojo Gintautas Gegužinskas (TS-LKD).

Pasvalio rajono taryba turėtų atrodyti taip: TS-LKD – 10 (Povilas Balčiūnas, Regina Mitrienė, Paulius Petkevičius, Vilhelminas Janušonis, Rimvydas Mitkus, Antanas Sudavičius, Jurgita Vaitiekūnienė, Helena Simonaitienė, Antanas Kairys, Eglė Vegytė-Anilionė), LVŽS – 5 (Neringa Trinskienė, Nijolė Matulienė, Jūratė Jovaišienė, Vladas Linkevičius, Remigijus Janušis), DP – 2 (Rimas Želvys, Igoris Malinauskas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už savo kraštą“ – 2 (Algirdas Mulevičius, Gediminas Andrašūnas), LSDDP – 2 (Linas Kruopis, Gediminas Žardeckas), LSDP – 2 (Zenonas Zimkus, Stanislovas Kiudis), TT – 1 (Stasys Vainauskas).

Plungės rajono

Plungės rajono taryba turėtų atrodyti taip: LRLS – 7 mandatai (Audrius Klišonis, Algirdas Pečiulis, Aidas Kėsas, Audrius Misiūnas, Tomas Raudys, Česlovas Kerpauskas, Gediminas Norvaišas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieninga Plungė“ – 7 (Robertas Endrikas, Liudas Skierus, Vida Bondauskienė, Gintaras Bagužis, Rimas Dužinskas, Raimondas Doviltis, Jolanta Skurdauskienė), TS-LKD – 6 (Asta Beierle Eigirdienė, Julius Nekrašas, Judita Stankutė, Adomas Zamulskis, Vaidotas Skierus, Vida Tamkevičienė), LVŽS – 3 (Daina Martišienė, Mantas Česnauskas, Marijus Kaktys), LSDP – 1 (Tadas Šetkauskis).

Prienų rajono

Prienų rajono taryba: LSDP – 6 (Alvydas Vaicekauskas, Deividas Dargužis, Jūratė Zailskienė, Aleksas Banišauskas, Mindaugas Rukas, Angelė Mickienė), LVŽS – 4 (Egidijus Visockas, Artūras Buitkus, Jonas Vilionis, Rita Keturakienė), TT – 3 (Loreta Jakinevičienė, Cezaras Pacevičius, Vaidas Kupstas), LSDP – 3 (Arūnas Vaidogas, Algimantas Šidlauskas, Vytas Bujanauskas), LLS – 2 (Algis Marcinkevičius, Algirdas Kederys), TS-LKD – 2 (Vytautas Jonelis, Audrius Narvydas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Prienų kraštą“ – 2 (Rasa Ivanauskienė, Dovilė Ručytė), DP – 1 (Rima Zablackienė), LRLS – 1 (Gintautas Bartulis).

Radviliškio rajono

Radviliškio taryba: TS-LKD – 11 mandatų (Antanas Čepononis, Jolanta Margaitienė, Skaidra Dišlė, Irena Palionienė, Justinas Pranys, Andrius Grabauskas, Tomas Januševičius, Kęstutis Dainius, Ernestas Mončauskas, Justinas Kvėglys, Eugenijus Pranevičius), LSDP – 5 (Kazimieras Račkauskis, Eglė Ivanauskytė, Saulius Luščikas, Jonas Pravilonis, Vida Janulaitienė), LVŽS – 4 (Mindaugas Pauliukas, Jonas Povilaitis, Vytautas Krikščiūnas, Kęstutis Dambrauskas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už geresnį gyvenimą visiems“ – 2 (Gediminas Lipnevičius, Vilma Aleknienė), DP – 2 (Jurgis Baublys, Zita Žvikienė).

Raseinių rajono

Raseinių taryba: LSDP – 5 mandatai (Edmundas Jonyla, Matas Skamarakas, Jonas Vazgys, Diana Kaupaitienė, Gintautas Mikolaitis), TS-LKD – 4 (Andrius Bautronis, Mingaudas Tamaliūnas, Pranas Gedminas, Vidmantas Merkliopas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Rasus“ – 4 (Romaldas Zubiela, Gerda Visockienė, Jūratė Garliauskienė, Ričardas Bartkus), LVŽS – 3 (Kęstutis Užemeckas, Rimas Gunevičius, Vytautas Bulotas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Pilietiškas pasirinkimas“ – 3 (Algirdas Gricius, Gitana Rašimienė, Vincas Blinstrubas), DP – 3 (Giedrius Kunigiškis, Darius Ulickas, Vaidas Kuzmarskis), TT – 2 (Vidmantas Karabinas, Gytis Šulinskas).

Rietavo

Pirmojo turo metu rinkėjai nusprendė Rietavo mero kėdę palikti Antanui Černeckiui (LRLS).

Rietavo tarybas: LRLS – 8 mandatai (Albinas Maslauskas, Antanas Černeckis (išrinktas meru), Vytautas Dičiūnas, Jonas Eugenijus Bačinskas, Saulius Jonušas, Virgilijus Ruškys, Albinas Bružinskis, Eglė Fabijonavičienė, Jonas Rekašius), LSDP – 4 (Alfredas Mockus, Vytautas Blažaitis, Viktoras Krajinas, Algimantas Mickus), TS-LKD – 3 (Povilas Batavičius, Vilija Razmienė, Juozas Barsteiga), DP – 1 (Augustas Šlimas).

Rokiškio rajono

Rokiškio rajono taryba: LSDP – 4 mandatai (Vytautas Saulis, Tadas Barauskas, Vytautas Vilys, Stanislovas Dambrauskas), TS-LKD – 4 (Andrius Burnickas, Algis Kazulėnas, Audronė Kaupienė, Dijana Meškauskienė), Valiaus Kazlausko koalicija „Už laisvę augti“ – 4 (Irmantas Tarvydis, Gintaras Girštautas, Stasys Meliūnas, Valius Kazlauskas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Antano Vagonio komitetas“ – 3 (Stasys Mekšėnas, Antanas Vagonis, Algis Čepulis), Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningi su Ramūnu Godeliausku“ – 3 (Ramūnas Godeliauskas, Valerijus Rancevas, Tadas Stakėnas), TT – 2 (Egidijus Vilimas, Robertas Baltrūnas), LVŽS – 2 (Dalia Lūžienė-Malijonienė, Lina Meilutė-Datkūnienė), DP – 2 (Vidmantas Maželis, Dalia Maželienė).

Skuodo rajono

Skuodo taryba: TS-LKD – 6 mandatai (Petras Pušinskas, Žydrūnas Ramanavičius, Rokas Rozga, Bronislovas Anužis, Virgilijus Pajarskas, Algerdas Rozga), LVŽS – 5 (Adomas Statkus, Kazys Viršilas, Linas Mitkus, Vytautas Jautakis, Zinaida Sendriūtė), LSDP – 4 (Daiva Budrienė, Stanislovas Martinkus, Bronislovas Stasiulis, Kęstutis Sakalauskas), DP – 2 (Daiva Jonušienė, Vytautas Būtė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Šaukiame tautą“ – 2 (Rimantas Urniežis, Ignas Jonušas), LRLS – 1 (Stasys Vainoras).

Šakių rajono

Šakių rajono meru ir toliau liko Edgaras Pilypaitis (TS-LKD).

Šakių taryba: TS-LKD – 10 mandatų (Edgaras Pilypaitis, Vaidas Balčiūnas, Violeta Simonavičienė, Vilhelm Haase, Rasita Grincevičienė, Antanas Burkšaitis, Margarita Liukaitienė, Gerda Dobrovolskytė, Gintautas Lenkas, Mečislovas Švabas), LSDP – 5 (Darius Jakavičius, Martinas Eimutis, Bernardinas Petras Vainius, Raminta Jakelaitienė, Romas Pukinskas), LVŽS – 4 (Raimondas Januševičius, Tomas Skaizgirys, Mantas Puskunigis, Valdas Stankūnas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už vieningus zanavykus“ – 3 (Aušrelė Pukinskienė, Rima Rauktienė, Mindaugas Tarnauskas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Šakių rajono gyventojų ateitį“ – 2 (Juozas Bertašius, Judita Ambrasienė).

Šalčininkų rajono

Šalčininkų mero postą jau pirmame ture išsaugojo Zdislavas Palevičius (LLRA).

Šalčininkų rajono taryba: Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ – 19 mandatų (Zdislav Palevič (išrinktas meru), Josif Rybak, Jadvyga Sinkevič, Beata Petkevič, Jaroslav Voitechovič, Tadeuš Romanovskij, Natalija Gudač, Tadeuš Rus, Anton Bandalevič, Marius Narkun, Tadeuš Rudzis, Ana Jesvilienė, Teresa Butrimovič, Marija Suchocka, Stanislav Venciuc, Olga Versockaja, Henrik Tomaševič, Kristina Marija Slavinska, Lucija Dudoit, Boleslav Daškevič), DP – 3 (Alicija Ščerbaitė, Danuta Jurševičienė, Stasys Radzevičius), LSDP – 2 (Jolanta Butkevičienė, Gerardas Stonkus).

Nors LSDP kreipėsi į VRK su prašymu anuliuoti rinkimų rezultatus esą kaip neskaidrius.

Šiaulių rajono

LVŽS kandidatas Antanas Bezaras meru buvo išrinktas jau pirmojo turo metu.

Šiaulių rajono taryba: LVŽS – 12 mandatų (Martynas Rusteika, Arūnas Grubliauskis, Česlovas Greičius, Judita Šakočiuvienė, Ilona Baristienė, Rymantas Norkus, Vaida Gricienė, Rolandas Freimonas, Ada Grakauskienė, Gediminas Vaičiulis, Darius Ramančionis, Eimantas Kirkutis), TS-LKD – 4 (Alfredas Jonuška, Vaclovas Motiejūnas, Jonas Novogreckis, Simonas Strelcovas), LSDP – 4 (Algimantas Gaubas, Rolandas Tamošaitis, Roma Albrikienė, Kęstutis Lukšas), DP – 2 (Ingrida Venciuvienė, Ingrida Volosova), LRLS – 2 (Regina Rupšienė, Algis Mačiulis).

Šilalės rajono

Šilalės taryba: TS-LKD – 8 mandatai (Jonas Gudauskas, Vera Macienė, Rima Norvilienė, Dainius Bergelis, Raimundė Gečienė, Kęstutis Ačas, Loreta Kalnikaitė), TT – 7 (Algirdas Meiženis, Vytautas Jucius, Tadas Bartkus, Rimantas Rimkus, Rolandas Toleikis, Petras Dargis, Stasys Skalauskas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Šilališkiai“ – 3 (Raimundas Vaitiekus, Gintas Navardauskas, Saulė Olendrienė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Centro judėjimas už Šilalės kraštą“ – 3 (Valdemaras Jasevičius, Gintautas Macevičius, Edmundas Auškalnis), LVŽS – 2 (Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė, Egidijus Gečas), LSDP – 1 (Albinas Ežerskis).

Širvintų rajono

Širvintų rajono mere ir vėl išrinkta Živilė Pinskuvienė, o jos komitetas gavo daugiausia mandatų savivaldybės taryboje. Ž. Pinskuvienė į merus buvo išrinkta surinkus daugiau nei 70 proc. rinkėjų balsų.

Širvintų rajono taryba: Visuomeninis rinkimų komitetas „Živilės Pinskuvienės komanda – už sėkmingą Širvintų kraštą“ – 14 mandatų (Ingrida Baltušytė-Četrauskienė, Janina Pažusienė, Romas Zibalas, Daiva Puzinienė, Marija Gudonienė, Rimas Stepaitis, Darius Paliukėnas, Alfonsas Romas Maršalka, Vilma Bartusevičienė, Julius Jagminas, Linas Šalkauskas, Remigijus Bonikatas, Virginijus Daugėla, Vytautas Kalesnikas), LVŽS – 2 (Vytas Šimonėlis, Alytė Skeberienė), LLS – 1 (Vidmantas Mateika), TS-LKD – 1 (Virginijus Sarpauskas), LSDP – 1 (Anna Kuznecovienė), DP – 1 (Alfredas Astikas).

Šilutės rajono

Šilutės taryba: TS-LKD – 5 mandatai (Sandra Tamašauskienė, Arūnas Kurlianskas, Zigmantas Jaunius, Zigmantas Merliūnas, Žygimantas Kurlianskas), TT – 5 (Vytautas Laurinaitis, Steponas Kazlauskas, Alina Urbonienė, Vygantas Stoškus, Vygantas Kamarauskas), LVŽS – 4 Sigitas Majus, Genovaitė Kimbrienė, Edgaras Padimanskas, Virgilijus Pozingis), LSDP – 3 (Antanas Martinkus, Tomas Budrikis, Sigitas Šeputis), LRLS – 3 (Algirdas Gečas, Audrius Endzinas, Daiva Plikšnienė), LSDDP – 2 (Arūnas Pupšys, Ričardas Stonkus), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už žmonių valdžią“ – 2 (Daiva Žebelienė, Edvardas Jurjonas).

Dėl Šilutės rajono rinkimų rezultatų kilo skandalas.

Švenčionių rajono

Švenčionių rajono meru ir toliau liko Rimantas Klipčius (LLS).

Švenčionių taryba: LLS – 15 mandatų (Rimas Klipčius, Violeta Čepukova, Zenonas Zenkevičius, Erikas Demidovas, Bronislovas Vilimas, Janina Deveikienė, Vytautas Vaitkevičius, Arūnas Čenkus, Simona Kazlienė, Jolanta Jurkuvėnienė, Viktoras Meškauskas, Ina Sinienė, Valdemaras Kasperovič, Gintautas Steckis, Renata Grigianecienė), LLRA ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ – 4 (Antonij Jundo, Vladislav Jedinskij, Edvard Jedinskij, Andrius Šarėjus), LVŽS – 3 (Raimondas Pauliukevičius, Vida Rastenienė, Romualdas Pauliukevičius), DP – 2 (Konstantas Ramelis, Raja Krupenina).

Tauragės rajono

Tauragės rajono taryba: LSDP – 8 mandatai (Darius Petrošius, Pranas Petrošius, Rita Grigalienė, Matas Petraitis, Efrema Bitinienė, Viktoras Kovšovas, Vaclovas Karbauskis, Stasys Lapė), LRLS – 6 (Sigitas Mičiulis, Modestas Petraitis, Dovydas Kaminskas, Darius Stankus, Rima Bandzinaitė-Latožienė, Eglė Ramanauskaitė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Nepartinė Tauragė“ – 4 (Vidas Bičkus, Eugenijus Margis, Robertas Piečia, Sigitas Kancevyčius), TS-LKD – 3 (Giedrė Stulginskienė, Tomas Alijošius, Raimondas Matemaitis), LVŽS – 3 (Virginija Eičienė, Kęstutis Balašaitis, Jolanta Skrodenienė).

Telšių rajono

Telšių taryba: DP – 5 mandatai (Petras Kuzinas, Laima Jurytė-Zakarauskienė, Simona Simaitytė, Rimantas Adomaitis, Linas Šedvilas), LSDP – 5 (Kęstutis Gusarovas, Tomas Katkus, Kazys Lečkauskas, Remigijus Macas, Sigitas Motuzas), LVŽS – 4 (Imantas Motiejūnas, Algirdas Tarvainis, Vilma Rumšienė, Dovydas Česnauskis), TS-LKD – 3 (Mantas Serva, Janina Bucevičė, Giedrė Nagienė), Visuomeninis rinkimų komitetas „A.Bacevičiaus pilietinis sąrašas“ – 3 (Algirdas Bacevičius, Martinas Leščiauskas, Donatas Pikelis), TT – 2 (Almantas Lukavičius, Kęstutis Trečiokas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Mūsų Telšiai“ – 2 (Tomas Lekavičius, Algirdas Žebrauskas), LRLS – 1 (Jolanta Rupeikienė).

Trakų rajonas

Trakų rajono taryba: LRLS – 8 mandatai (Edita Rudelienė, Darius Kvedaravičius, Nijolė Lisevičienė, Rolandas Paškonis, Vytas Rukšėnas, Marius Šokaitis, Jurgita Čirienė, Andrius Šatevičius), LLRA ir Rusų sąjungos koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ – 4 (Marija Puč, Teresa Solovjova, Alina Kovalevskaja, Tadeuš Tučkovski), LSDP – 4 (Kęstutis Vilkauskas, Jadvyga Dzencevičienė, Asta Kandratavičienė, Nerijus Šiaulys), TS-LKD – 3 (Jonas Kietavičius, Darius Mechovskis, Vygandas Lenkauskas) Visuomeninis rinkimų komitetas „Renkuosi ateitį“ – 3 (Jolanta Abucevičienė, Šarūnas Ūsas, Andrej Prokofjev), LVŽS – 2 (Voitechas Vinskevičus, Vladyslav Kravčun).

Ukmergės rajonas

Ukmergės taryba: TS-LKD – 8 mandatai (Agnė Balčiūnienė, Kęstutis Zinkevičius, Justas Šakalys, Janina Galiauskienė, Juozas Galiauskas, Audronė Augustėnienė, Kęstutis Mikalajūnas, Giedrius Auglys), Visuomeninis rinkimų komitetas „Tavo Ukmergė“ – 5 (Darius Varnas, Arūnas Civilka, Andrius Kalesnikas, Valdas Mikalajūnas, Dalius Varnas), DP – 5 (Rolandas Janickas, Vidmantas Krikštaponis, Arvydas Pėšina, Ramūnas Nanartavičius, Aušrinė Stočkutė), LVŽS – 4 (Romas Pivoras, Kęstutis Jurkevičius, Algirdas Kopūstas, Danutė Užkurėlytė), LSDP – 4 (Arūnas Dudėnas, Kazys Grybauskas, Valdas Petronis, Stasys Jackūnas).

Utenos rajonas

Utenos rajono taryba: LSDP – 7 mandatai (Alvydas Katinas, Žydrūnas Urbonas, Linas Bražionis, Zita Ringelevičienė, Vaidas Lankauskas, Raimundas Čepukas, Paulius Čyvas), TS-LKD – 6 (Egidijus Puodžiukas, Rimantas Dijokas, Mindaugas Ramelis, Kęstutis Udras, Eglė Zarankaitė, Raimundas Kelevišius), Visuomeninis rinkimų komitetas „Kartu už Utenos kraštą“ – 5 (Marijus Kaukėnas, Jurijus Blakunovas, Daiva Pečionė, Robertas Miliauskas, Arvydas Paleckis), LVŽS – 3 (Jonas Slapšinskas, Albinas Grincevičius, Vytautas Kazela), LŽP – 1 (Sigitas Mecelica), DP – 1 (Vitalijus Šeršniovas), LLS – 1 (Vidmantas Valinčius).

Varėnos rajonas

Varėnos rajono taryba: Visuomeninis rinkimų komitetas „Algio Kašėtos sąrašas „Drauge su Jumis“ – 11 mandatų (Algis Kašėta, Valdas Kukulskis, Jonas Kleponis, Alvydas Verbickas, Vilma Miškinienė, Audrius Saulynas, Michailas Golubevas, Gintautas Kanauka, Kęstutis Budėnas, Jaunius Grikšas, Laima Denutienė), LSDP – 3 (Povilas Saulevičius, Algis Miškinis, Angelė Malinovskienė), LCP – 3 (Vidas Mikalauskas, Daiva Tamulevičienė, Martynas Katelynas), TS-LKD – 3 (Giedrius Samulevičius, Virginija Druskinienė, Marius Krakauskas), LSDDP – 2 (Virginijus Bučinskas, Virginijus Varanavičius), LVŽS – 2 (Marijonas Čapkovskis, Ąžuolas Kuprys).

Vilkaviškio rajonas

Vilkaviškio taryba: LSDP – 11 mandatų (Algirdas Neiberka, Vitas Gavėnas, Daiva Riklienė, Ramūnas Puodžiūnas, Kazys Kiaulakis, Arvydas Šlivinskas, Mavliuda Melibajeva, Stanislovas Lopeta, Vytautas Geležiūnas, Kęstas Kružinauskas, Saulius Vabalas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Naujas startas“ – 7 (Žilvinas Gelgota, Renolda Stepanauskaitė-Kubilienė, Mantas Balčiūnas, Edita Gaubienė, Rimvydas Palubinskas, Marius Jasaitis, Vilija Jakubauskė), LVŽS – 3 (Valdas Kamaitis, Gedeminas Gudaitis, Valentinas Gražulis), TS-LKD – 2 (Saulenas Aželskas, Evaldas Plečkaitis), LRLS – 1 (Gytis Lukoševičius).

Vilniaus rajonas

Vilniaus rajono taryba: LLRA ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ – 18 mandatų (Robert Komarovski, Teresa Demeško, Renata Sobieska, Tadeuš Andžejevski, Stanislav Adamaitis, Liucijana Binkevič, Anton Feliks Stankevič, Edmund Šot, Tatjana Markova, Irena Karpavičienė, Marliena Paškovska,Viktor Bojarovič, Kristina Boroško, Stanislav Zajankovski, Edita Klimaševskaja, Ana Miliuškevič, Miroslava Klim), Centro dešinės koalicija – 6 (Gediminas Kazėnas, Artūras Želnys, Vaidas Augūnas, Jonas Vasiliauskas, Gintaras Karosas, Liudas Kaškonas), LSDP – 4 (Robert Duchnevič, Algis Vaitkevičius, Irena Aniukštienė, Janina Šokaitienė), DP – 2 (Tadeuš Orševski, Gražina Tamašauskienė).

Visaginas

Visagino taryba: Visuomeninis rinkimų komitetas „Visaginas – tai mes“ – 6 mandatai (Jevgenij Šuklin, Igor Davidiuk, Olga Kolesnikova, Jekaterina Kucalova, Airida Drus, Ivan Chomenko), LVŽS – 6 (Erlandas Galaguz, Vytautas Šlaustas, Aleksandr Kločan, Aleksandra Grigienė, Ilona Nekrošienė), LLS – 5 (Dalia Štraupaitė, Zinaida Tresnickaja, Sergejus Kotovas, Vita Pimpienė, Natalja Tomša), TT – 3 (Svetlana Babujeva, Vytautas Račkauskas, Andrej Akopov), LLRA ir Rusų aljanso koalicija „Krikščioniškų šeimų sąjunga“ – 3 (Dmitrij Ikonikov, Zigfrid Binkevič, Oleg Bykov), LSDP – 2 (Virginijus Andrius Bukauskas, Aurimas Gudas).

Zarasų rajonas

Zarasų taryba: RLS – 4 mandatai (Aurelijus Banys, Nijolė Guobienė, Kęstutis Stankevičius, Olga Raugienė), LVŽS – 3 (Gintaris Petrėnas, Daiva Strazdienė, Algimantas Cibulskis), Koalicija „Mūsų vienybė ir darbas Zarasų krašto žmonėms“ – 3 (Nikolajus Gusevas, Petras Papovas, Domijanas Popovas), TS-LKD – 3 (Violeta Barisevičienė, Arnoldas Abramavičius, Rimantas Jurevičius), Visuomeninis rinkimų komitetas „Kurk Zarasams“ – 2 (Aurelija Trimonytė, Ingrida Tatarūnė), Visuomeninis rinkimų komitetas „Švari savivalda“ – 2 (Daiva Kelečienė, Ignas Zavadskas), Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningi Zarasai“ – 2 (Daiva Dūdėnienė, Edmundas Čeičys), Visuomeninis rinkimų komitetas „Už Zarasų krašto ateitį“ – 1 (Remigijus Lamanauskas).