Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis mano, kad situacija gerėja, bet problema nėra išnykusi. Kartu parlamento vadovas pabrėžia, kad atvejų, kai po įtartinų Seimo narių susitikimų teisėsauga pradėjo korupcijos bylas, šiame Seime nėra.

„Tai galbūt neįvertindami situacijos, galbūt neįvertindami reikšmingumo susitikimo arba pasekmių neskelbia, bet manau, kad po truputį tai gerėja. (...) Korupcijos bylų mes neturėjome per šitą laikotarpį, tai turbūt galime tuo pasidžiaugti. O šiaip tai galėtume tiktai sakyti, kad, gerbiami Seimo nariai, paskelbkit tuos susitikimus, niekas dėl to nenukentės. Jei norės kas nors susitarti neviešai, tai manau, kad visada ras būdų...“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

V. Pranckiečio teigimu, Seimo nariai nesipriešina pačiai tvarkai, kuri įpareigoja susitikimus skelbti, tačiau to nedaro greičiausiai todėl, kad neįvertina susitikimo svarbos ar galimų padarinių.

„Negirdėjau kokio nors argumento, sakančio, kad nereikėtų skelbti. Aš manau, kad galbūt tai tiesiog pareigos arba susitikimo neįvertinimas“, - sakė V. Pranckietis.

Pasak Seimo vadovo, Seimo narius viešinti savo susitikimų darbotvarkes jis ne kartą yra raginęs ir viešai, ir laiškais frakcijoms.

„Transparency international“ Lietuvos skyriaus duomenimis, savo susitikimus vis dar vengia viešinti Tvarkos ir teisingumo, Lietuvos socialdemokratų darbo, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų ir Mišrios Seimo narių grupės frakcijų nariai ir seniūnai.