Komisijos nariai ketina pateikti jai klausimus ir išklausyti jos paaiškinimų.

Į komisijos posėdį taip pat pakviestas buvusios uždarosios akcinės bendrovės „Krajama“ vadovas Liudas Stembra.

Komisija ketina aiškintis žemės sklypo, kuriame statoma Karalienės Mortos mokykla ir darželis, įsigijimo aplinkybes.

„Komisija turi klausimų A. Landsbergienei dėl žemės sklypo, kuriame statoma mokykla ir darželis, galimo įsigijimo už 1 eurą. Manome, kad tas sklypas įsigytas tikrai ne už 1 eurą. Mes turime Registrų centro išrašą, kuriame matome šio sklypo vertę„', - Eltai sakė Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkė Agnė Širinskienė.

Tyrimo komisija, raštu į posėdį pakvietusi A. Landsbergienę, pasak komisijos pirmininkės A. Širinskienės, antradienio vakarą negavo patvirtinimo, kad ji dalyvaus posėdyje. A. Širinskienės teigimu, į trečiadienio posėdį taip pat kviestas buvusios uždarosios akcinės bendrovės „Krajama“ vadovas L. Stembra atsisakė jame dalyvauti.

Laikinoji tyrimo komisija buvo sudaryta pernai rugsėjo 25 d. Jai vadovauja „valstiečiams“ atstovaujanti Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

Komisijoje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, turinčių teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Seimo sprendimu, komisijai pasiūlyta ištirti suinteresuotų asmenų ar jų grupių galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį šalies politiniams procesams, rinkimų eigai, parlamentinių koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai ir finansavimui.

Komisija turės ištirti suinteresuotų asmenų galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį teisėkūros procesui, valstybės institucijų vadovų, valstybės tarnautojų rinkimui ar skyrimui ir jų veiklai, valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui ar skyrimui ir jų veiklai.