Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas teigia, kad su buvusiu liberalų vadovu Eligijumi Masiuliu ikiteisminio proceso metu neaptarinėję bylos medžiagos. Pasak jo, tik po kratų namuose E. Masiulis patikino, kad jo pokalbiai su Raimundu Kurlianskiu susiję tik su jo asmeniniais šeimos reikalais, bet ne partijos.

„Jau po kratų E. Masiulio namuose jis man tepasakė, kad su R. Kurlianskiu yra kalbėjęs apie asmeninius reikalus. Aš taip ir paliudijau apklausoje“, – trečiadienį teisme antrą kartą liudijo E. Gentvilas.

Pasak jo, E. Masiulis laikėsi įstatymo ir ikiteisminio tyrimo metu, jis nieko ir nekomentavo.

„Jis laikėsi labai korektiškai, neatskleidė ikiteisminio tyrimo medžiagos, o aš irgi jo netempiau už liežuvio (...), aš negaliu jo priversti kalbėti“, – sakė E. Gentvilas.

Pasak liberalų vadovo, E. Masiulis tik užsiminė apie savo šeimos planus investuoti į nekilnojamąjį turtą Nidoje.

„E. Masiulis turėjo asmeninių problemų (...), todėl tai ir buvo asmeninių reikalų sprendimas (...). Jis nepasakojo pokalbio turinio ir sumų. Jis paminėjo objektą Nidoje ar Palangoje ir apie tai, kad tai susiję su žmona ir su žmonos seserimi (...). Tuomet jis televizijoje pasakė daugiau ir plačiau negu man“, – sakė E. Gentvilas.

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas po pertraukos grįžta nagrinėti rezonansą sukėlusios vadinamosios „MG Baltic“ bylos. Teismo posėdyje buvo tęsiama liudytojo, Liberalų sąjūdžio pirmininko Eugenijaus Gentvilo apklausa.

Praėjusiame teismo posėdyje E. Gentvilas teigė neabejojąs partijos skaidrumu ir tikįs, kad partija bus išteisinta. E. Gentvilas patikino, kad partijai pinigų užteko, todėl apie kitus partijos finansavimo šaltinius partijoje net nesvarstė.

„Mums, kaip partijai, pinigų užteko, ir mes kitų finansavimo šaltinių niekada neaptarinėjome. Aš niekad nekalbėjau nei su partijos nariais ar rėmėjais apie kitus finansavimo šaltinius (...) Neabejoju savo partijos skaidrumu“, – sakė E. Gentvilas.

Taip pat teisme trečiadienį liudyti pakviesti Rimantas Juškėnas, Raimondas Pužas, Valdas Stukas, Justina Kašėtaitė.

ELTA primena, kad rezonansą sukėlusioje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje įtariama, kad politikai, imdami kyšius iš „MG Baltic“, palaikė ar inicijavo koncernui palankius sprendimus Seime bei kitose valstybės institucijose, taip pat darė poveikį nulemiant viešųjų pirkimų laimėtojus.

Įtariama, kad buvęs Liberalų sąjūdžio partijos tarybos narys Šarūnas Gustainis gavo daugiau nei 8 tūkst. eurų kyšį, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys – daugiau nei 27 tūkst. eurų. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs daugiau nei 106 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partija įtariama kyšininkavimu ir prekyba poveikiu, Liberalų sąjūdis – kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta daugiau nei 150 asmenų, iš kurių daugiau kaip 50 – praėjusios ir šios kadencijos Seimo nariai, keletas buvusių ministrų, Europos Parlamento narių. Atlikta daugiau nei 200 apklausų ir daugiau nei 30 kratų.