„Yra žmonių, kurie paniškai bijo stomatologų. Sėdi skaudančiu dantimi tol, kol nebeištveria, o jau tada dantį reikia rauti. Mes kažkaip panašiai elgėmės. Ilgą laiką vegetavom su kukliu rinkėjų palaikymu Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje. Tačiau šį sekmadienį rinkėjai nusprendė, kad jau gana ir reikia tą „dantį“ išrauti“, – įraše „Facebook“ tinkle rinkimų rezultatus apibendrino G. Paluckas.

Politikas teigė, kad „rovimas vyko be nejautros“ ir neslėpė, kad „turėjo šiokius tokius lūkesčius“, tačiau, anot jo, bendras socialdemokratų organizmas po šių rinkimų gali tapti sveikesnis ir stipresnis. „Jei padarysime išvadas“, – pažymėjo G. Paluckas.

Jis išskyrė kelis, jo nuomone, svarbiausius momentus: „Atotrūkis tarp mūsų struktūrų ir žmonių yra per didelis. Tie skyriai, kuriuos lydėjo ryški sėkmė turi tvirtas „šaknis“ bendruomenėse. Žmonės žino, kas ir kiek sėkmingai sprendžia jų problemas vietose, todėl rinkimuose remia tuos, kurie, jų nuomone, dirba geriausiai. Didžiuosiuose miestuose šias „šaknis“ reikia užauginti, nes be šaknų rožės greitai vysta“.

G. Palucko vadovaujamiems socialdemokratams nepavyko patekti į Vilniaus miesto tarybą, kurią sudarys R. Šimašiaus ir A. Zuoko komandos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai, „Darbo partijos“ nariai ir Lenkų rinkimų akcijos nariai.

Nepasisekė ne tik Vilniuje, bet ir kituose didžiuosiuose miestuose. G. Palucko vadovaujami socialdemokratai nepateko nei į Klaipėdos, nei į Kauno tarybas.

„Kandidatų kėlimas ir sąrašų formavimo uždarumas skyriuose leidžia klestėti intrigoms, pokiliminiams susitarimams ir stagnacijai. Sąrašai bus atverti visuomenės siūlymams ir vyks visuotinis (ne uždaras partinis) reitingavimas (primaries)“, – vertino G. Paluckas.

„Aš esu atsakingas už visą socialdemokratų partiją, todėl labai džiaugiuosi dėl bendrų rezultatų ir liūdžiu dėl didžiųjų skyrių. Tačiau aš atsakomybę suvokiu ne kaip bėgimą nuo iššūkių, o drąsų jų pasitikimą ir reikalingus sprendimus. Rinkėjų valia „išlaisvintas“ nuo vicemero pareigų Vilniuje, visą savo laiką ir energiją skirsiu reikalingiems pokyčiams partijoje“, – teigė G. Paluckas ir padėkojo už palaikymą.

Po pirmojo savivaldos rinkimų etapo paaiškėjo, kad juose triumfavo komitetai. Dar prieš rinkimus LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad tikisi absoliučios pergalės, tačiau „valstiečiai“ liko tik ketvirtoje vietoje.

Antroje vietoje Gabrieliaus Landsbergio vadovaujami konservatoriai, o trečioje – G. Palucko socialdemokratai.