Vilniaus miesto preliminarių rezultatų Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kol kas nepateikia.

Iš didžiųjų miestų – Kaune Visvaldo Matijošaičio visuomeninis komitetas turi 32 mandatus, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – aštuonis.

Kauno miesto taryboje bus trys Matijošaičiai – meras Visvaldas Matijošaitis ir jo sūnūs Šarūnas ir Dainius. Iš TS-LKD tarp išrinktų į Tarybą žmonių yra buvęs Seimo narys Rytas Kupčinskas, taip pat – buvusi šios partijos kandidatė į merus, buvusi laikinoji Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorė Jurgita Šiugždinienė.

Šiaulių mieste situacija yra margesnė. Ten daugiausiai mandatų – 15 gavo visuomeninis rinkimų komitetas „Artūro Visocko sąrašas „Dirbame miestui“. Po tris mandatus gavo valstiečiai-žalieji, TS-LKD ir visuomeninis komitetas „Valerijaus Simulik judėjimas „Už Šiaulius“.

Po du mandatus šio miesto savivaldybės taryboje turės socialdemokratai, „darbiečiai“ ir Liberalų sąjūdis.

Tarp žymesnių vardų patekusiųjų į tarybą sąraše yra Liberalų sąjūdžio kandidatas, pedagogas, buvęs švietimo ir mokslo viceministras Vaidas Bacys, buvęs Seimo narys, socialdemokratas Edvardas Žakaris. Su visuomeniniu komitetu į tarybą išrinktas parlamentaras Valerijus Simulikas, tačiau dar neaišku, ar jis Seimo nario kėdę iškeis į savivaldybės tarybą.

Socialdemokratai dominuoja Akmenėje, Birštone, Jonavoje, Kauno rajone, Neringoje

Akmenės rajono savivaldybės taryboje dominuos socialdemokratai su meru Vitalijumi Mitrofanovu priešakyje. Ten ši partija gavo 12 mandatų. Po penkis mandatus iškovojo Liberalų sąjūdis ir valstiečiai-žalieji. Du mandatus gavo TS-LKD.

Socialdemokratai dominuos ir Birštono savivaldybės taryboje, kur ši partija gavo aštuonis mandatus, tris mandatus gavo socialdarbiečiai, du – visuomeninis komitetas „Vieningas Birštonas“, o vieną – TS-LKD.

Ši partija daugiausiai mandatų (11) gavo ir Jonavos rajone. Ten po tris mandatus iškovojo valstiečiai-žalieji ir visuomeninis komitetas su „Sinkevičiumi ir Osausku“.

Po du mandatus gavo TS-LKD, liberalai ir socialdarbiečiai, vieną – Darbo partija. Meru tapo jaunasis socialdemokratas, buvęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Kauno rajone socialdemokratai gavo 15 mandatų, septynis mandatus iškovojo TS-LKD, tris – valstiečiai-žalieji, vieną – Liberalų sąjūdis.

Neringoje socialdemokratams teko devyni mandatai, Liberalų sąjūdžiui – trys, po vieną mandatą gavo TS-LKD ir visuomeninis rinkimų komitetas „Vieninga Neringa“.

Savivaldybėse būta pačių įvairiausių pasirinkimų

Biržai daugiausiai mandatų (12) patikėjo Vyto Jarecko koalicijai „Vieningi Biržai“. Šiame mieste net penkis mandatus į savivaldybės tarybą gavo Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjunga. Vienas iš jos kandidatų yra buvęs meras Valdemaras Valkiūnas, išgarsėjęs savo nenuilstančiu siekiu iš švedų susigrąžinti istorines patrankas.

Po tris mandatus Biržuose gavo TS-LKD ir socialdemokratai. Vienas mandatas atiteko socialdarbiečiams.

Druskininkuose merui Ričardui Malinauskui Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir papirkimu nesutrukdė jo politinei jėgai – visuomeniniam komitetui susišluoti 17 mandatų. Keturis mandatus gavo Tėvynės sąjungos koalicija, du – valstiečiai-žalieji, o vieną – socialdemokratai.

Širvintų rajone Živilės Pinskuvienės visuomeninis komitetas susišlavė 14 mandatų, valstiečiai-žalieji – du, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), TS-LKD, socialdemokratai ir „darbiečiai“ – po vieną.

Švenčionių rajone 15 mandatų gavo Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), keturis – Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso sąjunga, tris – valstiečiai-žalieji, du – Darbo partija.

Šiaulių rajone daugiausiai mandatų – 12 gavo valstiečiai-žalieji, po keturis – TS-LKD ir socialdemokratai, po du – Darbo partija ir Liberalų sąjūdis.

Liberalų sąjūdis daugiausiai mandatų gavo Joniškyje, Rietave

Joniškio rajone į merus išrinktas Liberalų sąjūdžio parlamentaras Vitalijus Gailius kartu atsivedė į tarybą ir gausų būrį savo partiečių. Čia Liberalų sąjūdis gavo 10 mandatų, socialdemokratai – šešis, valstiečiai-žalieji – keturis, TS-LKD – du, o Darbo partija ir Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – po vieną.

Rietave Liberalų sąjūdis gavo aštuonis mandatus, socialdemokratai – keturis, TS-LKD – tris, Darbo partiją – vieną.

Konservatoriai dominavo Palangoje, Pasvalyje, Šakiuose

Palangoje daugiausiai mandatų – 14 gavo TS-LKD, po du mandatus atiteko socialdemokratams ir socialdarbiečiams, po vieną – valstiečiams-žaliesiems ir visuomeniniam komitetui „Palangiškiai“.

TS-LKD daugiausiai mandatų (10) gavo ir Pasvalyje, penkis mandatus ten iškovo valstiečiai-žalieji, po du – Darbo partija, visuomeninis komitetas „Už savo kraštą“, socialdarbiečiai ir socialdemokratai, vieną mandatą gavo Tvarka ir teisingumas.

Šakių rajone TS-LKD gavo 10 mandatų, socialdemokratai – penkis, valstiečiai-žalieji – keturis, visuomeninis komitetas „Už vieningus zanavykus“ – tris, o visuomeninis komitetas „Už Šakių rajono gyventojų ateitį“ – du.

Vilniaus rajone ir Šalčininkuose dominavo tautinių mažumų atstovai

Šalčininkų rajone 19 mandatų gavo Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija, tris – Darbo partija, du – socialdemokratai.

Ši koalicija dominavo ir Vilniaus rajone, kur gavo 18 mandatų. Ten šešis mandatus dar gavo Centro dešinės koalicija, keturis – socialdemokratai ir du – Darbo partija.