Išankstiniais duomenimis, kuriuos skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, šis, vienintelis Kaune savivaldos rinkimuose dalyvavęs, komitetas laimėjo net 33 (skaičiuojant su tiesiogiai išrinktu meru) iš 41 Tarybos nario mandatus. Likę 8 mandatai atiteko lig šiol opozicijoje besireiškusiai Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams. Už šią partiją balsavo 21743 rinkėjai. O šios partijos kandidatų sąrašo vedlė dr. Jurgita Šiugždinienė tiesioginiuose merų rinkimuose buvo antroji, po beveik 80 procentų kauniečių rinkėjų balsų surinkusio V. Matijošaičio.

Visoms kitoms dalyvavusioms rinkimuose Kaune partijoms durys į Savivaldybę liko užtrenktos. Už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą balsavo 4911 kauniečių, už Lietuvos socialdemokratų partiją - 4165, už Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį - 3999, už Darbo partiją - 2011, už Lietuvos centro partiją - 1511, už partiją Tvarka ir teisingumas - 1284. Ir paskutinė, sprendžiant pagal kauniečių rinkėjų simpatijas, po rinkimų Kaune liko Lietuvos socialdemokratų darbo partija (su 1121 gautu balsu). Iš viso Kaune balsavimo teisę turėjo apie 252 tūkst. rinkėjų.

ELTA primena, kad „Vieningas Kaunas“ pirmą kartą varžytis savivaldos rinkimuose stojo prieš aštuonerius metus. Ir nors tuomet laimėjo vos 5 miesto savivaldybės Tarybos nario mandatus, šio komiteto atstovas Povilas Mačiulis keletą pirmosios kadencijos mėnesių buvo tuometinio mero, liberalo Rimanto Mikaičio pavaduotojas. Kitą kadenciją (ji šio kovo gale baigiasi) jis mero V. Matijošaičio komandoje buvo vicemeras. Kol galop dėl viešai neatskleistų priežasčių pernai pasitraukė ir iš Kauno miesto tarybos, ir iš „Vieningojo Kauno“, kurio vienu iš steigėjų yra buvęs.

2015 metų savivaldos rinkimuose Kaune dalyvavo net 17 politinių komandų, - greta partijų buvo ir 4 rinkimų komitetai. Tuomet „Vieningas Kaunas“, rinkėjų valia, laimėjo 17 miesto tarybos nario mandatų, „Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 13. Dar po 4 mandatus Kauno miesto savivaldybėje rinkėjai buvo patikėję Lietuvos socialdemokratų partijos bei Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovams, tris - Kęstučio Pūko vadovaujamam rinkimų komitetui „Kaunas - kitokia Lietuva“.

Pastarasis komitetas šį kartą Kauno miesto savivaldybės tarybos rinkimuose visai nedalyvavo. Tiesa, vieno jam iki šiol atstovaujančio Tarybos nario (Petro Jakšto) pavardė buvo įrašyta konservatorių sąraše 44-uoju numeriu. Ir nors Kauno rinkėjams reitinguojant sąrašą kilstelėjo per 20 pozicijų, į naujos kadencijos Tarybą P. Jakštas nepatenka.