Suskaičiavus duomenis 36 apylinkėse iš 54, už savo komitetą subūrusį V. Grubliauską balsavo 31,95 proc. klaipėdiečių, už A. Vaitkų – 22,48 proc. rinkėjų.

Trečioje vietoje liko konservatorė Agnė Bilotaitė, gavusi 14,95 proc. rinkėjų balsų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

„Aš džiaugiuosi, kad klaipėdiečiai nepasidavė tam populistiniam viliojimui ir vis tik vertino ir tam tikrą įdirbį, atmerkė akis, kas vyksta mieste. Tuos aspektus vertinčiau pozityviai“, – BNS sakė V. Grubliauskas.

Klaipėdos meras teigė, kad jo komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ gali eiti į koaliciją su bet kuo, išskyrus skandalingai pagarsėjusio Viačeslavo Titovo komitetą.

V. Grubliausko komitetas šiuo metu pirmauja ir tarybos rinkimuose – pagal pirminius rezultatus, jis gautų 8 mandatus 30-ies.

Rinkimų rezultatais patenkintas buvo ir V. Grubliausko oponentas A. Vaitkus.

„Turint omenyje, kad mūsų grupė žmonių susibūrė per labai trumpą laiko tarpą, tai rezultatai labai geri“, – BNS sakė A. Vaitkus.

Pasak A. Vaitkaus, jis su V. Grubliausku visada bendravo gerai, tačiau valdžia yra per toli atitrūkusi nuo žmonių.

„Žmonės man teigė, kad šiandieninė valdžia yra atitrūkusi nuo žmonių, kad nebuvo matomos jautriausios gyvenimo sferos. Mūsų požiūris, kad tą situaciją būtina keisti, reikia atsigręžti į žmogų“, – sakė jis.

A. Vaitkų iškėlusi Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, naujausiais duomenimis, savivaldybės tarybos rinkimuose surinko 16,57 proc. balsų. Tai sąjungai suteiktų 6 mandatus taryboje.

Rinkimai Klaipėdoje išsiskyrė žemu rinkėjų aktyvumu – mieste balsavo 38,66 proc. balso teisę turinčių rinkėjų.