Suskaičiavus 38 iš 91 Kauno miesto apylinkių balsų, V. Matijošaitis („Visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“) buvo surinkęs 79,91 proc. balsų.

„Vieningo Kauno“ būstinėje komandos nariai ir svečiai nesulaukus rezultatų V. Matijošaitį sveikino iškovojus dar ketverių metų kadenciją Kauno miesto mero poste.

Paklaustas, ar tikėjosi tokios lengvos kovos mero rinkimuose, V. Matijošaitis sakė visada pasitikėjęs Kauno gyventojų valia.

„Nesu burtininkas, todėl palikau tai spręsti miestiečiams, o dėl tokios mūsų komandos pergalės yra „kalti“ miesto gyventojai. Tą miesto kaitą, kurią jie uždėjo ant mūsų komandos pečių, mes ją atidirbsime, todėl naudodamasis ta proga tariu didelį, nuoširdų „ačiū“ visiems kauniečiams“, – dėkojo meras.

Dėl Liberalų sąjūdžio nesėkmes miesto tarybos rinkimuose meras per daug nesijaudino. Pasak jo, ir toliau bus tęsiami su Simonu Kairiu pradėti darbai .„Nemanau, kad visi liberalai gali atsakyti dėl vieno blogo žmogaus“, – apie Eligijų Masiulį kalbėjo V. Matijošaitis.

Dėl didelės persvaros savivaldybių rinkimuose, „Vieningui Kaunui“, greičiausiai neteks jungtis į koaliciją, tačiau, anot V. Matijošaičio dar per anksti apie tai kalbėti. „Nenorėčiau spėlioti, bet aš nebijau koalicijų, tačiau man nepatinka kartais neadekvatūs jų sprendimai. Man norisi tartis, galvoti apie miestą, jo žmones“, – sakė Kauno meras.

Pasiteiravus, ar jautė bent mažiausią jaudulį laukdamas rinkimų rezultatų, V. Matijošaitis teigė, jau seniai pamiršęs, kas yra jaudulys.„Jau kuris laikas nesinervuoju, nors mūsų komandos narių tarpe ir buvo šiek tiek nerimo, aš ramia sąžine palikau spręsti kauniečiams“, – kalbėjo meras.