„Žiūriu, kad iš sostinės padarė kaimelį, reikia gelbėti Lietuvos sostinę, – kalbėjo V. Uspaskichas. – Turiu daugiausia patirties, būčiau geriausias meras.“

V. Uspaskichas LRT eteryje teigė, kad širdyje jau yra meras.
O ko nepadarė R. Šimašius, paklausė laidos vedėjai. „Jis kaip tik padarė – kaimelį, – įvardijo V. Uspaskichas. – Jis pradėjo žmones dalinti į savus ir nesavus.“

Anot V. Uspaskicho, taip dalinti žmones pavojinga, nes „už kiekvienos partijos stovi nemažai rinkėjų“. „Kam reikalingas toks meras, kuris dalina žmones į savus ir nesavus?“ – svarstė V. Uspaskichas, pridurdamas, kad juk po rinkimų reikės kurti koaliciją.

Darželiai, nemokamas transportas, būstų renovavimas, prevencijos nuo ligų, nemokami maršrutai tarp regionų – tikslus, jei taptų Vilniaus meru, vardijo V. Uspaskichas.

Laidoje kandidatas pabrėžė, kad turi didesnių tikslų – savo partiją ves ir į Seimą, jis teigė, kad yra užtikrintas Seimo rinkimų, kurie vyks tik po pusantrų metų, rezultatais. Tiesa, jis pridūrė, kad dar nenusprendė, ar jam kandidatuoti, tačiau pridūrė, kad savo partiją į Seimą tikrai ves.

Beje, jo teigimu, jis – ne amžinas pirmininkas. „Sunku bus įeiti į aukštumas, bet paruošime komandą. Aš juk ne amžinas pirmininkas“, – tvirtino kandidatas.

O į klausimą, kodėl šiuo metu yra partijos lyderis, V. Uspaskichas atsakė teigdamas, kad patys partijos nariai to norėjo. „Du su puse šimto žmonių atvažiavo pas mane pakalbėti ir pasakė: arba mes išeiname ir partija žlunga, arba tu grįžti. Aš dvejojau, bet komanda yra komanda. Nemažai žmonių atėjo dėl to, kad aš ten buvau, todėl man teko grįžti. Bet aš iš karto pasakiau, kad aš – ne amžinas“, – LRT eteryje kalbėjo V. Uspaskichas.

Jo teigimu, sėkmingiausiai jo partijai merų rinkimai baigsis Telšiuose, Raseiniuose ir Ukmergėje.